Lähän voisi laittaa Henry Ford -lainauksen. Eli musta.Starflare wrote:Täsmälleen sama.Aargh wrote:Kitarana Jacksonin JS30KV, vireenä D#.Ei kai sen nyt sentäs vielä punainen ole?
Kitarasi+vire+kielisetti (+keskustelua aiheesta)
-
- Posts: 497
- Joined: Mon Jan 05, 2004 10:03 am
- Location: Ratavartijan mökki
- Contact:
-
- Posts: 482
- Joined: Fri Apr 09, 2004 4:48 pm
- Location: Oulu
- Contact:
-
- Posts: 1201
- Joined: Thu Aug 22, 2002 7:33 pm
- Location: Helsinki/Kajaani
- Contact:
Anteeksi tyhmä kysymys, mutta onko todella tarpeen vetää tuontyylistä trash/hardcore-osastoa enää yhtään C:tä alempaa. Veikkaan että noinkin nopea räimiminen menee niin suttuiseksi puuroksi ettei lopputuloksesta saa mitään tolkkua. TUon C-vire nyt vielä jotenkin toimii, mutta tuottaa kyllä basistille jo harmaita kun kitarat möyrii sen reviirillä.Päinvastoin vireen pieni nosto saattaisi tehdä musasta paljon selkeämmän kuuloista. Ei se matala vire musiikista pelkästään rankkaa tee. Esim. Es tai D-vire ja reippaasti ja puhtaasti isketyt power-soinnut kuulostavat melko komeilta. Mutta tämä nyt oli vain mielipide....Väinämöinen wrote:On, tosin täältä löytyy vasta ensimäinen valmis biisi, jossa ei mennä C:tä alemmas. Matalempaa möyrimistä tulee myöhemmin kahteen seuraavaan biisiin, kunhan nuo nyt saisi miksattua ja masteroitua.CT79 wrote:Huh, onkohan tuo riittävän matala vire.Väinämöinen wrote:vireenä melkein standardi GCGCGCOlis mielenkiintoista kuulla matskua, joka on soitettu noin matalalla vireellä. Olisko tarjota urlia?

-
- Posts: 177
- Joined: Sun May 06, 2007 8:04 pm
- Location: Praha
No juuri siksi tuossa biisissä ei mennäkään C:tä alemmas! Tuon ala-G:n ideana on enemmänkin värittää soittoa kuin muodostaa pohjaa kappaleille, kappaleidemme sävellaji on yleensä C(-molli). Soittelen tuolla alimmalla kielellä enimmäkseen kvinttikäännöksiä. Sen voi lisätä kätevästi CGC-barresointuun ns. Sepi Kumpulainen -metodilla, jolloin saadaan GCGC, tai sitten GCG. Vastaavasti kvinttikäännöksen, vaikkapa DGD, soitan GDGD tai GDG. Tämä värittää soittoa toisinaan mukavasti, kun toinen kitaristi soittaa kuitenkin "normaalisti" dropped C:stä tekemättä kvinttikäännöksiä. Säveltämisestä saa myös enemmän irti, kun tekee vaikka kappaletta menemään C:stä, mutta voi silti välillä käydä vieläkin alempana.Diabolicum wrote:Anteeksi tyhmä kysymys, mutta onko todella tarpeen vetää tuontyylistä trash/hardcore-osastoa enää yhtään C:tä alempaa.
Puuroutuuhan se liian ohuilla kielillä ja vähän paksummillakin, mutta tämä haaste voitetaan aikanaan. Strapping Young Ladin Jed Simon soittaa tuosta samasta vireestä, noiden foorumeillakysellään jatkuvasti kielten paksuuksien perään. Vastaus on ehkä "hieman" yllättävä 52-10-setti ja .60 paksu G. Simon soittaa vieläpä 24,75"-skaalalla, mutta ilmeisesti "creative intonation and neck adjustment" auttaa halutun lopputuloksen saavuttamiseen.Veikkaan että noinkin nopea räimiminen menee niin suttuiseksi puuroksi ettei lopputuloksesta saa mitään tolkkua.
Näinhän tuo menee, ymmärtääkseni mm. Cannibal Corpse ja Slayer soittavat "vain" puoli sävelaskelta matalammasta vireestä. Laulun takiahan enimmäkseen virettä muutetaan, meillä D:tä korkeammalle ei sen puolesta ole mitään tarvetta nousta, C on selkeästi parempi.Ei se matala vire musiikista pelkästään rankkaa tee.
Mutta sitten on niitäkin bändejä, joilla sopivan matala vire tuo musiikkiin juuri sopivasti lisää. Esimerkiksi minusta At the Gatesin Slaughter of the Soulin pitää ehdottomasti möyrytä matalalta, B-vire sopii juuri oikein siihen tarkoitukseen, Amon Amarthilla samoin. Nile saa dropped A:sta mukavasti irti omat juttunsa (Karl Sandersin nauhattomasta 11-kielisestä kitarasta puhumattakaan, hehheh).
Tätä juttua porukka aina ihmettelee, miksi soittaa tästä vireestä. Mutta minusta kysymys kuuluu enemmänkin: miksi ei, tuntuu tämä ihan kohtalaisesti sujuvan. Rytmikitaristilla on harvemmin käyttöä ylemmille kielille, joten miksi ei sijoittaisikin alas semmoista - etenkin kun avoimessa vireessä ne ylemmätkin jutut jäävät tarvittaessa käytettäviin.
-
- Posts: 1201
- Joined: Thu Aug 22, 2002 7:33 pm
- Location: Helsinki/Kajaani
- Contact:
Kyllä se vain noin on äännetty niin kauan kuin minä muistan. Liekö tuossakin kaksi eri tapaa.Werihukka wrote:Tietääkseni mitään "Es:ssää" ei varsinaisesti ole olemassakaan.
Tuolla on jaksettu hieman listata noita.
-
- Posts: 578
- Joined: Fri Sep 15, 2006 7:16 am
- Location: Hell is sinking
miten sä saat edes E-kielen pysymään G-vireessä ? on nimittäin aika tuskaista saada 7-kielisessäkin H-kieli pysymään G:ssa kahden biisin ajan ellei ole baritooni.Väinämöinen wrote: Puuroutuuhan se liian ohuilla kielillä ja vähän paksummillakin, mutta tämä haaste voitetaan aikanaan. Strapping Young Ladin Jed Simon soittaa tuosta samasta vireestä, noiden foorumeillakysellään jatkuvasti kielten paksuuksien perään. Vastaus on ehkä "hieman" yllättävä 52-10-setti ja .60 paksu G. Simon soittaa vieläpä 24,75"-skaalalla, mutta ilmeisesti "creative intonation and neck adjustment" auttaa halutun lopputuloksen saavuttamiseen.
Oma "Kekteri" on 26,5" skaalalla ja kiinteällä tallalla niin häätyypä piruuttaan väsätä joku 12-70setti ja kokeilla dropata niin paljon kuin vain suinkin pystyy. Purkkaahan se kyllä nykyiseen verrattuna on ei siitä pääse mihkään, mutta lapsihan on terve kun se leikkii....
Sen olen kyllä huomannut että, särön liiallisuus se monesti puurouttaa turhaan saundia.Laiskuuttaan kun ei jaksa moukaroida kieliä kotihiplailussa. Vähemmän säröä ja enemmän kyytiä kielille sanon minä. Kitara, se on lyömäsoitin.
Sen olen kyllä huomannut että, särön liiallisuus se monesti puurouttaa turhaan saundia.Laiskuuttaan kun ei jaksa moukaroida kieliä kotihiplailussa. Vähemmän säröä ja enemmän kyytiä kielille sanon minä. Kitara, se on lyömäsoitin.
-
- Posts: 177
- Joined: Sun May 06, 2007 8:04 pm
- Location: Praha
Baritoniskaalahan tuosta GL600FB:stä löytyy, sen ja .68 alimman kielen avulla homma toimii aika hyvin. Alin kieli voisi olla vieläkin paksumpi, mutta kun muu setti tuntuu sopivan tarkoitukseen, niin näillä mennään toistaiseksi.Johnny Guitar wrote:miten sä saat edes E-kielen pysymään G-vireessä ? on nimittäin aika tuskaista saada 7-kielisessäkin H-kieli pysymään G:ssa kahden biisin ajan ellei ole baritooni.
-
- Posts: 841
- Joined: Thu Jan 27, 2005 1:03 am
- Contact:
CC käytti D# -virettä The Bleedingiin asti. Vilestä lähtien on ollut Bb.Väinämöinen wrote: Näinhän tuo menee, ymmärtääkseni mm. Cannibal Corpse ja Slayer soittavat "vain" puoli sävelaskelta matalammasta vireestä.
Itse vaihoin tänään RR3:een vähän kevyemmän setin, 10-52. Vireenä C#. Oli aiemmin samassa vireessä ja jotkut 13-60 setti. Melko tanakat kielet oli. Joskus aikoinaan kokeilin E-vireessä .008-.038 settiä. Melkoista makaroonia oli kielet. Parissa viikossa katkesi a-kieli kesken soiton.
Minulla tosiaan ollut pitkään D-vireessä 11-56-setti. Nyt kokeilussa C-vire - samalla setillä. Hämmentävää, miten paljon helpompaa on löysemmillä kielillä soittaminen. Nyt jos bändimme ei päädykään C-vireeseen, niin alkaa helvetinmoinen pähkäily, että mikä olis sopiva uusi setti D-vireelle. Ehkä joku 10-52?
-
- Posts: 497
- Joined: Mon Jan 05, 2004 10:03 am
- Location: Ratavartijan mökki
- Contact:
-
- Posts: 177
- Joined: Sun May 06, 2007 8:04 pm
- Location: Praha
25,5" skaala on tuossa LTD:n MH-1000:ssani ja tuntuisi että tuo 11-56 olis aikalailla täydellinen C-vireeseen.Väinämöinen wrote:Voisi olla just sitä, mitä haetaan. Minusta tuo on just sopiva kielisetti E-,D- ja jopa dropped C -vireisiin 25,5" skaalalla.CT79 wrote:Nyt jos bändimme ei päädykään C-vireeseen, niin alkaa helvetinmoinen pähkäily, että mikä olis sopiva uusi setti D-vireelle. Ehkä joku 10-52?
Edit: Näköjään tuossa juuri päätettiin ottaa C-vire käyttöön. En tiedä, että pitäiskö tuo 56 korvata joskus 58-vahvuisella kielellä. Noo, menköön ainakin nyt kun tuossa MH-1000:ssa on Sperzelin locking tunerit, ja 56 on paksuin, joka reijästä menee läpi.

Paksummatkin menee, kun kuorii kielen punosta sen verran päästä pois, että sen saa kiinni pelkän ydinlangan varassa.CT79 wrote: Edit: Näköjään tuossa juuri päätettiin ottaa C-vire käyttöön. En tiedä, että pitäiskö tuo 56 korvata joskus 58-vahvuisella kielellä. Noo, menköön ainakin nyt kun tuossa MH-1000:ssa on Sperzelin locking tunerit, ja 56 on paksuin, joka reijästä menee läpi.
Täältä löytyy:
Warmoth Custom Soloist:
vireenä drop-b, kielisettinä ehkä hieman 'ohuehko' Elixirin 12-56.
Schecter Blackjack EX:
Vanha luottoruoska, jonka vire on vaihdellut dropped-c -> drop-b -> normi-b -> ADADGB -> FBF#BEG# jne..
Nyt kiinni Elixirin 13-56 normaalissa B-vireessä. Optimi olisi kyllä 13-62, mutta Elixirillä tuo haarukka pomppaa 56 -> 68, niin on pakko tyytyä hieman ohuempaan :)
Warmoth Custom Soloist:
vireenä drop-b, kielisettinä ehkä hieman 'ohuehko' Elixirin 12-56.
Schecter Blackjack EX:
Vanha luottoruoska, jonka vire on vaihdellut dropped-c -> drop-b -> normi-b -> ADADGB -> FBF#BEG# jne..
Nyt kiinni Elixirin 13-56 normaalissa B-vireessä. Optimi olisi kyllä 13-62, mutta Elixirillä tuo haarukka pomppaa 56 -> 68, niin on pakko tyytyä hieman ohuempaan :)
Punominen toimi 100-0! Riitti että vain vähäsen purki punosta, niin .058-paksuinen kieli sujahti kuin isä äitiin. Eli näköjään se punoksen pää on "päätelty" niin, että se on sen verran rosoinen, että siksi ei tavallisesti tahdo mennä. Toimi kyllä tuo kielivahvuus täydellisesti C-vireen alapäähän. Me like!Humanoid wrote:Toinen vaihtoehto suurentaa poralla tms. virittimen reikää, mutta luulis, ettei ainakaan lukkovirittimet tykkää moisesta operaatiosta. Punominen toimii ok, kunhan ko. kieltä ei irroittele jatkuvasti.
Vaihda punottu G-kieli. Noi Wylde satsit on tiluttelua varten tuolta ohkasemmasta päästä ja siis kielet eivät ole sieltä paksut...Tonto wrote:Charvel model 3, Charvel Legend ja Avenger standardivireessä H:sta, ghs:n joku Zakk Wylde 10-60 setti . Yläpää vielä tuntuu liian löysältä, erityisesti 3.kieli wouwwaa tossa vireessä ikävästi...