Puntala-Rock @ Lempäälä 28.-29.7.23

Tapahtumailmoitukset
Post Reply
mega
Posts: 1597
Joined: Fri Aug 23, 2002 6:49 am
Location: Tampere
Contact:

Puntala-Rock @ Lempäälä 28.-29.7.23

Post by mega »

KAVEREITA, BÄNDEJÄ JA YHTEISIÄ AATTEITA: PUNTALA-ROCK ON PALJON ENEMMÄN KUIN PELKKÄÄ MUSIIKKIA

Suomen suurin punkfestivaali Puntala-Rock järjestetään taas tuttuun tapaan heinäkuun viimeisenä viikonloppuna 28.–29.7. Lempäälässä. Bändivalinnoissa on tänäkin vuonna tarjolla punk-asennetta eri vuosikymmeniltä ja punkin eri genreistä. Kaukaisimmat esiintyjät tulevat tänä vuonna Etelä- ja Pohjois-Amerikasta.

Puntala-Rock ei tuijota taaksepäin tai ratsasta punkin menneiden aikojen nostalgialla, vaan tuo esiin pääasiallisesti juuri tämän hetken elävää ja energistä DIY-punkkia. Tänä vuonna ulkomaisista esiintyjistä sitä edustavat muun muassa kolumbialainen Systema, italialainen Potere Negativo, espanjalaiset Desenterradas ja Nafra sekä liettualainen Manacles. Kotimaisista esiintyjistä uutta tuoretta voimaa edustavat esimerkiksi Plasma, Huomio, Sallan Tauti, Poison Church, Tiikeri ja Hautaustoimisto.

Bad Jesus Experience ja Kovaa Rasvaa ovat pari esimerkkiä viimeisen kymmenen vuoden aikana tutuiksi tulleista kovista kotimaisista livebändeistä. Aikaisemmilta vuosikymmeniltä mukana ovat paluun tehnyt Bastards ja harvoin esiintyvä Maaseudun Tulevaisuus. Ulkomaisista vanhoista tutuista nimistä mainittakoon vuosikymmenien aikana tukevan kannatuksen saavuttanut Oi Polloi sekä 100-prosenttista punk-asennetta huokuva hardcoreryhmä Hårda Tider.

Sen enempää DIY-punk kuin Puntalakaan eivät toki merkitse pelkästään hyviä bändejä, vaan paljon enemmän. Puntala on samanhenkisten ihmisten kohtaamispaikka ja pitkän historiansa ansiosta monelle punk-ihmiselle kovasti odotettu jokakesäinen traditio. Puntalan hyvä ja yhteisöllinen tunnelma on kokemisen arvoinen, joten ei ole ihme, että se on hyvässä maineessa DIY-punk-piireissä ympäri maailman ja usein ulkomaisten bändien kuuleekin sanovan Puntalaan pääsyn olevan heidän unelmiensa täyttymys.

Puntala liputtaa vahvasti punkin hyvien arvojen puolesta, mikä merkitsee sitä, että jokainen sinne saapuva on hyvä juuri sellaisena kuin on ihonväriin, alkuperään, seksuaaliseen suuntautumiseen, sukupuoleen, kehon ominaisuuksiin ja muotoon, varallisuuteen tai taitoihin katsomatta. Sen enempää Puntalan kuin DIY-punkinkaan arvoihin eivät mahdu henkinen tai fyysinen väkivalta.

Puntalaa tehdään vapaaehtoisvoimin punk-henkisten ihmisten toimesta ja vahvasti epäkaupalliselta pohjalta. Puntalalle punk-kulttuuri merkitsee yhteistyötä, yhteisöllisyyttä, ystävyyttä ja oikeiden asioiden puolesta vahvasti seisomista.

Kaikki tapahtumassa olevat yhtyeet listattuna alla ja tarkemmat päiväkohtaiset esiintymisajat ilmoitetaan myöhemmin:

Aspect Noir
Bad Jesus Experience
Bastards
Bosque Rojo (CAN)
Corroder
Dart
Desenterradas (ESP)
Hauraus
Hautaustoimisto
Huomio
Hårda Tider (SWE)
Häpeä
Influenza
Kovaa Rasvaa
Maaseudun Tulevaisuus
Manacles (LTU)
Nafra (ESP)
Ohjus
Oi Polloi (SCO)
Plasma
Poison Church
Potere Negativo (ITA)
Sallan Tauti
Stinkbird
Systema (COL)
Tamara Luonto
Teresa Banks
Tiikeri
Total Nada (CAN)
Urin (DEU)
Valse Triste
Vivisektio
X2000

Viikonloppulipun hinta on 57€ (+ 3€ toimituskulut) ja niitä saa hankittua netistä osoitteesta https://events.liveto.io/events/puntala-rock2023

Fyysisiä lippuja saa ostettua 60€ hintaan seuraavista paikoista:
Lempäälä: Swamp Ideapark
Tampere: Vastavirta-klubi ja Swamp
Helsinki: Mustan kanin kolo ja Stupido Market

https://www.facebook.com/events/2141238799409808
https://www.puntala-rock.net
https://www.instagram.com/puntalarock/
Post Reply