Kamelot

Raskaamman musiikin keskustelut
Post Reply
Jussi
Posts: 10657
Joined: Wed Aug 28, 2002 5:10 pm
Location: Oulu (Rollo)

Re: Kamelot

Post by Jussi »

Esanssi wrote: Wed Feb 15, 2023 8:19 pm
Jussi wrote: Wed Feb 15, 2023 7:33 pm Ei tuokaan vielä mikään Vespertine ollut, mutta eivätpä taida olla tuota edellislevyn parhainta soittaneet livenä lainkaan, joten en odota liian suuria :)
Vespertine (My Crimson Bride) oli ihan pysyvästi setissä, kun bändi kiersi Pohjois-Amerikkaa syksyllä 2019. Biisi on kuultu livenä yhteensä 36 kertaa. Youtubesta löytyi ihan hyvälaatuinen pätkä yhdestä vedosta: https://youtu.be/WDpbWPgNk5k
Kas, mennyt tuo syksy '19 ohitse, juuri ennen covid-sulkua; palaute mennyt perille kun sitä (& Kevlar Skiniä) moni kaipasi edellisvuoden settiin jolta kuvattiin I Am Empire -Live. Sentään Burns To Embrace pääsi sille mukaan, yksi noista kolmesta parhaasta viimeksi!
Turpasauna
Posts: 124
Joined: Mon Sep 19, 2022 7:03 pm

Re: Kamelot

Post by Turpasauna »

No tämä "Opus Of The Night (Ghost Requiem)" on jo omaan korvaan varsin toimivaa Kamelot:tia - eikä tarvinnut montaa kuuntelukertaa. Monitasoinen kappale, hienoa tunnelmaa, ja tuollainen heille sopiva "runollinen" ilmaisutapa.

Vaikea nyt oikeastaan kuvailla sinkkujen välisiä eroavaisuuksia. Ehkäpä niin että tuo edellinen "One more flag in the Ground" on biisinä sinänsä hyvin tehty toimiva hampurilainen, mutta kuitenkin "pikaruokaa". Tämä "Opus of the Night" on taas "pihvi ja punaviini". Toki monet tykkäävät hamppareista enemmän.. Tai sitten ovat vegaaneja!
Aika järkyttävä vertaus, mutta eiköhän se siitä. :lol:

Sinänsä kyllä kuuntelen bändejä, jotka harrastavat paljon tuollaista syntikkasaundia biiseissä. Kuten nyt vaikka Sirenia. Tämä biisi "Dim Days of Dolor" https://www.youtube.com/watch?v=sGePool-Heg on samasta puusta veistetty kuin tuo "One more flag.." Pidän kuitenkin tätä kyseistä Sirenian biisiä huomattavasti parempana, monipuolisempana, ja enemmän kuuntelua kestävänä. Mielestäni tässä kappaleessa ainakin Morten Veland on osannut tehdä makeat industrialsyntsasoundit paremmin kuin Kamelotin Oliver Palotai / Paeth OmfitG:issa.

Sitten tuo "Opus of the Night" täytynee olla enemmän Thomas Youngblood:in kirjoittama kappale, jossa taas hänen vahva melodiantajunsa, ja monipuolinen taidokas - fantastinen musiikkinsa pääsee valtaan. Päästään siihen Kamelotin alkuperäiseen hienoon soundiin. Kamelotin Shadow Theory:llä oli ainakin jaetut krediitit biisien välillä - mutta ei yksilöity kuka teki minkäkin kipaleen. Väistämättä tästä tulee mieleen että isot erot biisien tyylissä, ja tunnelmassa yksinkertaisesti johtuvat eri säveltäjistä.
Jussi
Posts: 10657
Joined: Wed Aug 28, 2002 5:10 pm
Location: Oulu (Rollo)

Kamelot - The Awakening

Post by Jussi »

The Awakening yllätti eilen, kun sain levyn kuunteluun! Samalla julkaistu Eventide jatkoi tuon Opus Of The Nightin linjaa, ollen kelpo Kamelot-biisi, siinä samalla. Mutta aikamoista, miten tällä ei ollut yhtään heikkoa biisiä, tuota One More Flag In The Groundia lukuunottamatta.

The Great Divide on itse asiassa avausbiisinä niin hyvä, että onkohan viimeksi 2003 ollut yhtä hyvä startteri K-levyllä... Sen oli muuten tehnyt osittain Jani Liimatainen, kaikki muut kappaleet kirjoittaneiden Karevik / Youngblood / Palotai / Paeth -porukan lisäksi. NightSky oli toinen suosikkini, jossa lähes yhtä hyvä kertsi; New Babylon oli suurella kööriveisuullaan myös mieleeni. Tarttuva The Looking Glass ja hieno slovari Midsummer's Eve täydentävät top-vitosen; kyllä tällä levyllä kelpaa mennä keikalle kuunvaihteessa. Parhain Karevikin ajan Kamelot näin kahden kuuntelukerran perusteellakin!
Turpasauna
Posts: 124
Joined: Mon Sep 19, 2022 7:03 pm

Re: Kamelot - The Awakening

Post by Turpasauna »

Jussi wrote: Sat Mar 18, 2023 9:32 pm Parhain Karevikin ajan Kamelot
Samoilla linjoilla ollaan täällä - kun pääsin levyn kanssa tutuksi. Hyvää tekemistä, biiseissä on ideaa, ja innostusta mukana. Eikä päästetä kuuntelijaa liian helpolla, levyn musassa riittää pureksittavaa, ja sävyjä.
Post Reply