Power metal

Raskaamman musiikin keskustelut
Post Reply
Turpasauna
Posts: 55
Joined: Mon Sep 19, 2022 7:03 pm

Re: Power metal

Post by Turpasauna »

^
Huh huh.. arvelinkin että tulee aika täräyttävää materiaalia. Paksu on synamatto, ja modernisti soivatten kitarat :P
Masters of the Universe:stä tulee tietenkin välittömästi klassinen "He-man" mieleen!

Huolestuin kovasti videon alussa kun sotavasara heitettiin mäkeen - tuo on tosi hyvä panssaroituja örvelöitä vastaan - "murskaavaa vauriota" kuten tiijetään.
Mutta ei hätää, hetimiten löytyi McSix:ille 2-käden miekka, täytynee tehdä 2d6 +6 lämää ainakin AD&D sääntöjen mukaan, kyllä tuolla pärjää!
Nessuli
Posts: 65
Joined: Sun May 03, 2020 12:26 pm

Re: Power metal

Post by Nessuli »

Silver Bulletin uusin, Shadowfall on ahkerasti soinut ja hyvältähän se kuulostaa vaikka ei kyllä enää täysin sovikaan tähän power metalin karsinaan. Hieno nähdä että bändi pystyy luomaan hyvää musiikkia ja avaa itselleen mahdollisuuksia vakuuttavilla keikoilla, tuo meneillään oleva kiertue taitaa olla kohtalaisen suosittu.

Myös Frozen Land ilmoitti uuden albumin olevan valmis ja nyt odotellaan sinkkujulkaisuja, itse levy tulee ulos 16.6. Näillähän oli omituinen kuvio, bändi sai niin paljon kyselyitä uudesta levystä ja päättivät pistää crowdfundingin pystyyn, joka ei kuitenkaan kerännyt tarpeeksi rahaa. Lopulta käsittääkseni joku yksityinen hemmo jostain päin maailmaa päätti rahoittaa koko levyn.

Freternian levylle kesti jonkin aikaa lämmetä, mutta onhan tuo vinyyli pyörinyt todella tiuhaan ja Spotifyn kautta vielä useammin. Siitä omituinen levy, että kappaleiden melodiat ja kertosäkeet kyllä muistan, mutta en osaa yhdistää niitä kappaleiden nimiin mitenkään kun kuunnellut vain kokonaisuutena albumia. Infernon arvostelussa levyn sanotaan olevan liian geneerinen ja kaavoihin kangistunut ja toivotaan enemmän Friends in Enemy Landin kaltaisia kappaleita. Kun omasta mielestäni se on levyn heikoin lenkki ja selvästi se geneerisin powerveisu, tosin sallittakoon se yli 20-vuotiaalle kappaleelle.
mice
Posts: 153
Joined: Thu Sep 30, 2004 7:57 am

Re: Power metal

Post by mice »

Timo Tolkki julkaissut uuden biisin. Tolkki.art -sivulta löytyy video, levy tulee ensi maanantaina ja ilmeisesti vain tuolta sivujen kautta.

Itse sivut ovat kuin suoraan 25 vuoden takaa ja niin on oikeastaan biisikin. Varsin tuttua Tolkkia. Toimii siis.
Jussi
Posts: 10605
Joined: Wed Aug 28, 2002 5:10 pm
Location: Oulu (Rollo)

Re: Power metal

Post by Jussi »

^ Tuohan on julkaistu jo viime keväänä, jos tästä kyse. Seuraava julkaisu on Renaissance Acoustica, johon oli Dreamtalen Akseli Kaasalainen postattu soittamassa Before The Winteriä Timon fb:ssa. Eli uusia, akustisia versioita uransa varrelta tulossa pian, 13.2.2023!
Nessuli wrote:Silver Bulletin uusin, Shadowfall on ahkerasti soinut ja hyvältähän se kuulostaa vaikka ei kyllä enää täysin sovikaan tähän power metalin karsinaan. Hieno nähdä että bändi pystyy luomaan hyvää musiikkia ja avaa itselleen mahdollisuuksia vakuuttavilla keikoilla, tuo meneillään oleva kiertue taitaa olla kohtalaisen suosittu.
Ei sovi enää? Heh, mie kun ajattelin että nopeinta ja tarttuvinta heiltä tähän mennessä, eli minusta sopisi hyvin :) kahdesta ekasta levystään jäi jotensakin jumittava kuva.

Kiertuekaverinsa Twilight Forcen At The Heart Of Wintervale julkaistiin viime kuussa ja vaikka levy on hyvä, täytyy vielä palauttaa edellinen Dawn Of The Dragonstar vähästä aikaa soittimeen että kuika uutuus pärjää Alex Contin ekalle. Uudella mulle tosin tökki ainoastaan jälkimmäinen kahdesta kymmenminuuttisesta biisistä, joista jotkut kokivat että liian vähän kappaleita, kun yksi kahdeksasta on vieläpä välisoitto. Mutten ite kaipaisi 70-minuuttista pläjäystä enää heiltä; uskomaton debyyttikin taisi olla alle 40min ja hienosti toimii!
mice
Posts: 153
Joined: Thu Sep 30, 2004 7:57 am

Re: Power metal

Post by mice »

Jussi wrote: Tue Feb 07, 2023 9:49 am ^ Tuohan on julkaistu jo viime keväänä, jos tästä kyse. Seuraava julkaisu on Renaissance Acoustica, johon oli Dreamtalen Akseli Kaasalainen postattu soittamassa Before The Winteriä Timon fb:ssa. Eli uusia, akustisia versioita uransa varrelta tulossa pian, 13.2.2023!
No niinhän se näköjään olikin, kun tarkemmin perehtyi. Jostain syystä mennyt tuo kappaleen julkaisukin aikoinaan ihan ohi.
perska
Posts: 6
Joined: Fri Mar 23, 2007 10:49 pm

Re: Power metal

Post by perska »

Bullroarer wrote: Wed Apr 19, 2017 7:16 pm 3. Twilightning - Delirium Veil (tätä bändiä olen jäänyt kaipaamaan ja erityisesti Pöyhiän vokaaleja, toki viimeisin levy Swinelords oli skeidaa)
Pöyhiä mukana Voice of Finlandissa :o Heti äänestä tunnistin, tuli aikoinaan kuunneltua aika paljon varsinkin 2 ekaa levyä.
https://www.youtube.com/watch?v=6cQx4ab-gcE
Turpasauna
Posts: 55
Joined: Mon Sep 19, 2022 7:03 pm

Re: Power metal

Post by Turpasauna »

Aika vahvaa suositusta täällä näköjään Silver Bullet bändille.
Katselin vähän videoita, ja kyllä tuo "The Ones to Fall", ja muut julkaistut singlet olivat vaikuttavia!

Tosi vahva aloitus kyllä biisissä, otetaan heti kuuntelijalta luulot pois, ja naulitaan nautiskelemaan.
https://www.youtube.com/watch?v=B4MPmUlnewo
Videossa oli linkki levy-yhtiön viralliseen kauppaan, ja ilmoittivatkin levyjen jo olevan tulossa hyvin nopeasti. Shadowfall:in lisäksi uuden kodin saa edellinen platta Mooncult.

Tämä Gladenfold on mielenkiintoinen bändi myös, ja samalla levy-yhtiöllä näköjään, kun kauppasivua selailin. Muistan kuunnelleeni jotain IMPE:n podcastia, jossa heistä oli juttua. When gods Descend ja Nemesis piti samalla siis myös pistää tilaukseen.
Huomio biisissä kiinnittyy pätevien muusikkojen lisäksi pianoon.. soi muuten todella komeasti.
https://www.youtube.com/watch?v=bilniDxAGrA

Kyllä sitä kelpaa kotimaista musiikkia tukea, kun näin mainioita bändejä löytyy!
Nessuli
Posts: 65
Joined: Sun May 03, 2020 12:26 pm

Re: Power metal

Post by Nessuli »

Turpasauna wrote: Thu Feb 09, 2023 6:59 pm Aika vahvaa suositusta täällä näköjään Silver Bullet bändille.
Katselin vähän videoita, ja kyllä tuo "The Ones to Fall", ja muut julkaistut singlet olivat vaikuttavia!
Shadowfall:in lisäksi uuden kodin saa edellinen platta Mooncult.
Suosittelen myös mahdollisuuden tullessa käydä katsastamassa livekunto, on nimittäin aika tiukka bändi ja erittäin viihdyttävä. Itse melkein kallistun tuon Mooncultin puolelle, Shadowfallin paletti tuntuu paljon laajemmalta, joka on vain hyvä asia, mutta omaan korvaan ei ihan niin tarttuvaa kuitenkaan.

Gladenfold kuulosti muuten hyvältä, mukavan onnistunut soppa sinfonista melodeathia ja poweria. Laulajalta sujuu myös erityisen hienosti örinät ja puhtaat matalalta ja korkealta.

Powerin faneja hemmotellaan muuten heinäkuussa John Smith festareilla, kun Sonata Arctica ja Freedom Call esiintymässä.
Turpasauna
Posts: 55
Joined: Mon Sep 19, 2022 7:03 pm

Re: Power metal

Post by Turpasauna »

Marco Garau's Magic Opera - Battle of Ice ollut täällä kuuntelun alla.
Todella tiukkaa, nopeaa, ja laadukasta tykitystä 64 minuutin verran. Miten monta nuottia tämän levyn tekemiseen on käytetty, saisiko niistä 1000 Funeral Doom levyä 8) ?

Biisit avautuvat kyllä kuuntelun alla, omat energiatasot kannattaa tosin olla korkealla. Vain yksi pidempi suvantokohta löytyy: komea slovari "Shadow Man".
Tuotanto, ja soitto on tiukempaa, ja rankempaa kuin edellisellä "The Golden Pentacle" älppärillä. Tuollainen kotikutoisuus, ja sympaattisuus on nyt siis hieman hillitymmissä sfääreissä - tehden tilaa ammattimaisuudelle - mutta sitäkin vielä kivasti löytyy.
Tasaisen vahvoja biisejä täynnä, hyvä kokonaisuus, ja juoni tarinankerronnassa löytyy.

Musikaalisuusastehan tässä on erittäin korkealla. Aivan loputtomia, ja taidokkaita juoksutuksia Garau kiipparistaan taikoo. Bändi taustalla tikittää takuuvarmaa työtä, ja Anton Darusson ääni on yhtä persoonallinen kuin aiemminkin.
Bandcamp bundlen paita oli parasta laatua: Gildan Heavy Cotton onnistuneella painatuksella taistelukohtauksesta jossa"Sir Dohron" ja "Lord Kama" ottavat mittaa toisistaan..

Uskoisin että ne jotka ensimmäisestä levystä pitivät, diggailevat tätä myös!
Jussi
Posts: 10605
Joined: Wed Aug 28, 2002 5:10 pm
Location: Oulu (Rollo)

Re: Power metal

Post by Jussi »

^ en ole kuin yhden kerran ehtinyt kuunnella, mutta juuri se jokin tuntui jäävän puuttumaan, kun edelliseen vertaan. Ehkä yllätysmomentti oli jo käytetty? Pitää toki soittaa vielä runsaasti lisää, mutta ei tosiaan tehnyt heti sellaista vaikutusta, kuin toivoin.

Excalion palasi myös uudella sinkulla Soulbound ja 24.3. tulee jo uusi albumi:
Scarlet records wrote:Excalion will release the 6th album ‘Once Upon a Time’ on March 24th through Scarlet Records.
Mixed and mastered by Simone Mularoni at Domination Studio, and illustrated by the band’s longtime collaborator Piotr Szafraniec, ‘Once Upon a Time’ will be released in the following formats:
- digipak CD
- digital

Tracklist:
01 Keitele
02 Resolution
03 Soulbound
04 Words Cannot Heal
05 Amuse Me
06 Once Upon a Time
07 I Am I
08 When a Moment Turns into a Lifetime
09 Radiant Halo
10 Eternals
11 Band of Brothers
EXCALION is:
Marcus Lång - vocals
Aleksi Hirvonen - guitar
Jarmo “Jappe” Myllyvirta - keyboards
Onni “Hot Nutz” Hirvonen - bass
Henri Pirkkalainen - drums
Samalta lafkalta kk päästä, 10.3. ilmestyvältä Frozen Crownin neloselta uusi, kolmas videobiisi Black Heart.

Ja vielä, toissavuoden 2021 suosikkilevylleni on luvassa jatkoa 21.4.!
Evermore will release the new album 'In Memoriam' on the 21st of April through Scarlet Records.
The follow-up of the 2021 brilliant debut album 'Court of the Tyrant King', 'In Memoriam' will be released in the following formats:
-vinyl (limited edition)
-jewel case CD
-digital
The artwork was created by Christoph Peters.

Evermore rewrite the traditional rules of European power metal in an extraordinary, unique way. With ‘Court of the Tyrant King’ they showed off some remarkable skills; now 'In Memoriam' takes their ideas, songwriting and overall artistic approach to the next level.
While always adopting a heavy and aggressive tone, Evermore’s stunning melodies weave around each other and create songs that are smart-structured and yet always catchy and radio-friendly. This time, the Swedish band even used a church choir to add another sonic layer to the sound.
Lyrically wise, ‘In Memoriam’ may be perceived as an album about people and the everyday struggles that affect us all:
“For those who lost their voice in the dark of night - Compassion is the flame that leads you home.”
The end goal of Evermore is to create music that makes you feel “something” and creates that sense of empowerment, uplifting mood and motivation that is so strongly associated with the metal genre: you own the story!

Evermore is:
Johan Haraldsson - vocals
Johan Karlsson - guitar, bass, piano, orchestrations
Andreas Vikland - drums
Turpasauna
Posts: 55
Joined: Mon Sep 19, 2022 7:03 pm

Re: Power metal

Post by Turpasauna »

Löysin mielenkiintoisen ja harvinaisen videopätkän youtubesta - (omasta mielestä vielä nykyäänkin) mainion Tad Morose yhtyeen varsinaiselta kultakaudelta, vuodelta 2004. Tuolloin bändi oli vielä isolla levy-yhtiöllä, ja lauluhommat veti Urban Breed.

Kovan luokan laulaja näyttäisi olevan livenä ainakin tuolloin..keuhkoissa löytyy tosiaan!

Tad Morose - Another Time Around -Live
Jussi
Posts: 10605
Joined: Wed Aug 28, 2002 5:10 pm
Location: Oulu (Rollo)

Re: Power metal

Post by Jussi »

^ Urban Breed on oikeastaan aina loistava; näin kai Trail Of Murder -bändinsä keikan 2014 Rockstad Falunissa, mutten koskaan Tad Morosen kanssa.

Molemmat nämä ^^ kovasti odottamani Scarlet recordsin bändit ovat julkaisseet uusia maistiaisia: Excalion - I Am I

Evermore - Forevermore -tämä oli _niin_ kova; propsit myös yllämainitun trion hauskasta monistamisesta videossa viisimiehiseksi bändiksi :D kunhan vain keikkakuntoon saisivat itsensä myös rekryttyä!
NeanderthalousII
Posts: 7
Joined: Thu Nov 21, 2019 11:13 am

Re: Power metal

Post by NeanderthalousII »

Tervehdys.

Pääkaupunkiseudulla operoiva Ratbreed julkaisi toisen sinkkunsa tulevalta levyltä. Tällä kertaa vähän hevimpää materiaalia. Biisin miksasi ja masteroi Juho Räihä Soundspiral Audiossa, lyriikkavideon teki Jonas Eriksson.

Tässä lyriikkavideo:

Ratbreed_Under_fire
Jussi
Posts: 10605
Joined: Wed Aug 28, 2002 5:10 pm
Location: Oulu (Rollo)

Re: Power metal

Post by Jussi »

Yleensä kierrän Japanilaisen powerin aika kaukaa, lähinnä vokalisteista johtuen, mutta Majustice sai huomioni ottamalla Timo Tolkin Infite Visions -projektilta ylijääneet neljä biisiä levylleen. (Tolkin bändin) Nimikappaleella lisäksi äänessä Michael Vescera. Lisäksi heillä on Iuri Sanson vars. vokalistinaan, vaikka tässä duetoikin Ralf Scheepersin kanssa.

Evermore julkaisi tänään toisen sinkun Nightfire; ei vielä oikein iskenyt Forevermoren tapaan, mutta aika rankalta vaikuttaa debyyttiin verrattuna uusi levy näiden kahden perusteella!

Dragony puolestaan laittoi viime viikolla ulos tämän, ilmeisesti edelliseltä, Viribus Unitisilta ylijääneen The Dead Queen's Racen.
Post Reply