Power metal

Raskaamman musiikin keskustelut
Post Reply
Turpasauna
Posts: 124
Joined: Mon Sep 19, 2022 7:03 pm

Re: Power metal

Post by Turpasauna »

^
Huh huh.. arvelinkin että tulee aika täräyttävää materiaalia. Paksu on synamatto, ja modernisti soivatten kitarat :P
Masters of the Universe:stä tulee tietenkin välittömästi klassinen "He-man" mieleen!

Huolestuin kovasti videon alussa kun sotavasara heitettiin mäkeen - tuo on tosi hyvä panssaroituja örvelöitä vastaan - "murskaavaa vauriota" kuten tiijetään.
Mutta ei hätää, hetimiten löytyi McSix:ille 2-käden miekka, täytynee tehdä 2d6 +6 lämää ainakin AD&D sääntöjen mukaan, kyllä tuolla pärjää!
Nessuli
Posts: 90
Joined: Sun May 03, 2020 12:26 pm

Re: Power metal

Post by Nessuli »

Silver Bulletin uusin, Shadowfall on ahkerasti soinut ja hyvältähän se kuulostaa vaikka ei kyllä enää täysin sovikaan tähän power metalin karsinaan. Hieno nähdä että bändi pystyy luomaan hyvää musiikkia ja avaa itselleen mahdollisuuksia vakuuttavilla keikoilla, tuo meneillään oleva kiertue taitaa olla kohtalaisen suosittu.

Myös Frozen Land ilmoitti uuden albumin olevan valmis ja nyt odotellaan sinkkujulkaisuja, itse levy tulee ulos 16.6. Näillähän oli omituinen kuvio, bändi sai niin paljon kyselyitä uudesta levystä ja päättivät pistää crowdfundingin pystyyn, joka ei kuitenkaan kerännyt tarpeeksi rahaa. Lopulta käsittääkseni joku yksityinen hemmo jostain päin maailmaa päätti rahoittaa koko levyn.

Freternian levylle kesti jonkin aikaa lämmetä, mutta onhan tuo vinyyli pyörinyt todella tiuhaan ja Spotifyn kautta vielä useammin. Siitä omituinen levy, että kappaleiden melodiat ja kertosäkeet kyllä muistan, mutta en osaa yhdistää niitä kappaleiden nimiin mitenkään kun kuunnellut vain kokonaisuutena albumia. Infernon arvostelussa levyn sanotaan olevan liian geneerinen ja kaavoihin kangistunut ja toivotaan enemmän Friends in Enemy Landin kaltaisia kappaleita. Kun omasta mielestäni se on levyn heikoin lenkki ja selvästi se geneerisin powerveisu, tosin sallittakoon se yli 20-vuotiaalle kappaleelle.
mice
Posts: 154
Joined: Thu Sep 30, 2004 7:57 am

Re: Power metal

Post by mice »

Timo Tolkki julkaissut uuden biisin. Tolkki.art -sivulta löytyy video, levy tulee ensi maanantaina ja ilmeisesti vain tuolta sivujen kautta.

Itse sivut ovat kuin suoraan 25 vuoden takaa ja niin on oikeastaan biisikin. Varsin tuttua Tolkkia. Toimii siis.
Jussi
Posts: 10657
Joined: Wed Aug 28, 2002 5:10 pm
Location: Oulu (Rollo)

Re: Power metal

Post by Jussi »

^ Tuohan on julkaistu jo viime keväänä, jos tästä kyse. Seuraava julkaisu on Renaissance Acoustica, johon oli Dreamtalen Akseli Kaasalainen postattu soittamassa Before The Winteriä Timon fb:ssa. Eli uusia, akustisia versioita uransa varrelta tulossa pian, 13.2.2023!
Nessuli wrote:Silver Bulletin uusin, Shadowfall on ahkerasti soinut ja hyvältähän se kuulostaa vaikka ei kyllä enää täysin sovikaan tähän power metalin karsinaan. Hieno nähdä että bändi pystyy luomaan hyvää musiikkia ja avaa itselleen mahdollisuuksia vakuuttavilla keikoilla, tuo meneillään oleva kiertue taitaa olla kohtalaisen suosittu.
Ei sovi enää? Heh, mie kun ajattelin että nopeinta ja tarttuvinta heiltä tähän mennessä, eli minusta sopisi hyvin :) kahdesta ekasta levystään jäi jotensakin jumittava kuva.

Kiertuekaverinsa Twilight Forcen At The Heart Of Wintervale julkaistiin viime kuussa ja vaikka levy on hyvä, täytyy vielä palauttaa edellinen Dawn Of The Dragonstar vähästä aikaa soittimeen että kuika uutuus pärjää Alex Contin ekalle. Uudella mulle tosin tökki ainoastaan jälkimmäinen kahdesta kymmenminuuttisesta biisistä, joista jotkut kokivat että liian vähän kappaleita, kun yksi kahdeksasta on vieläpä välisoitto. Mutten ite kaipaisi 70-minuuttista pläjäystä enää heiltä; uskomaton debyyttikin taisi olla alle 40min ja hienosti toimii!
mice
Posts: 154
Joined: Thu Sep 30, 2004 7:57 am

Re: Power metal

Post by mice »

Jussi wrote: Tue Feb 07, 2023 9:49 am ^ Tuohan on julkaistu jo viime keväänä, jos tästä kyse. Seuraava julkaisu on Renaissance Acoustica, johon oli Dreamtalen Akseli Kaasalainen postattu soittamassa Before The Winteriä Timon fb:ssa. Eli uusia, akustisia versioita uransa varrelta tulossa pian, 13.2.2023!
No niinhän se näköjään olikin, kun tarkemmin perehtyi. Jostain syystä mennyt tuo kappaleen julkaisukin aikoinaan ihan ohi.
perska
Posts: 6
Joined: Fri Mar 23, 2007 10:49 pm

Re: Power metal

Post by perska »

Bullroarer wrote: Wed Apr 19, 2017 7:16 pm 3. Twilightning - Delirium Veil (tätä bändiä olen jäänyt kaipaamaan ja erityisesti Pöyhiän vokaaleja, toki viimeisin levy Swinelords oli skeidaa)
Pöyhiä mukana Voice of Finlandissa :o Heti äänestä tunnistin, tuli aikoinaan kuunneltua aika paljon varsinkin 2 ekaa levyä.
https://www.youtube.com/watch?v=6cQx4ab-gcE
Turpasauna
Posts: 124
Joined: Mon Sep 19, 2022 7:03 pm

Re: Power metal

Post by Turpasauna »

Aika vahvaa suositusta täällä näköjään Silver Bullet bändille.
Katselin vähän videoita, ja kyllä tuo "The Ones to Fall", ja muut julkaistut singlet olivat vaikuttavia!

Tosi vahva aloitus kyllä biisissä, otetaan heti kuuntelijalta luulot pois, ja naulitaan nautiskelemaan.
https://www.youtube.com/watch?v=B4MPmUlnewo
Videossa oli linkki levy-yhtiön viralliseen kauppaan, ja ilmoittivatkin levyjen jo olevan tulossa hyvin nopeasti. Shadowfall:in lisäksi uuden kodin saa edellinen platta Mooncult.

Tämä Gladenfold on mielenkiintoinen bändi myös, ja samalla levy-yhtiöllä näköjään, kun kauppasivua selailin. Muistan kuunnelleeni jotain IMPE:n podcastia, jossa heistä oli juttua. When gods Descend ja Nemesis piti samalla siis myös pistää tilaukseen.
Huomio biisissä kiinnittyy pätevien muusikkojen lisäksi pianoon.. soi muuten todella komeasti.
https://www.youtube.com/watch?v=bilniDxAGrA

Kyllä sitä kelpaa kotimaista musiikkia tukea, kun näin mainioita bändejä löytyy!
Nessuli
Posts: 90
Joined: Sun May 03, 2020 12:26 pm

Re: Power metal

Post by Nessuli »

Turpasauna wrote: Thu Feb 09, 2023 6:59 pm Aika vahvaa suositusta täällä näköjään Silver Bullet bändille.
Katselin vähän videoita, ja kyllä tuo "The Ones to Fall", ja muut julkaistut singlet olivat vaikuttavia!
Shadowfall:in lisäksi uuden kodin saa edellinen platta Mooncult.
Suosittelen myös mahdollisuuden tullessa käydä katsastamassa livekunto, on nimittäin aika tiukka bändi ja erittäin viihdyttävä. Itse melkein kallistun tuon Mooncultin puolelle, Shadowfallin paletti tuntuu paljon laajemmalta, joka on vain hyvä asia, mutta omaan korvaan ei ihan niin tarttuvaa kuitenkaan.

Gladenfold kuulosti muuten hyvältä, mukavan onnistunut soppa sinfonista melodeathia ja poweria. Laulajalta sujuu myös erityisen hienosti örinät ja puhtaat matalalta ja korkealta.

Powerin faneja hemmotellaan muuten heinäkuussa John Smith festareilla, kun Sonata Arctica ja Freedom Call esiintymässä.
Turpasauna
Posts: 124
Joined: Mon Sep 19, 2022 7:03 pm

Re: Power metal

Post by Turpasauna »

Marco Garau's Magic Opera - Battle of Ice ollut täällä kuuntelun alla.
Todella tiukkaa, nopeaa, ja laadukasta tykitystä 64 minuutin verran. Miten monta nuottia tämän levyn tekemiseen on käytetty, saisiko niistä 1000 Funeral Doom levyä 8) ?

Biisit avautuvat kyllä kuuntelun alla, omat energiatasot kannattaa tosin olla korkealla. Vain yksi pidempi suvantokohta löytyy: komea slovari "Shadow Man".
Tuotanto, ja soitto on tiukempaa, ja rankempaa kuin edellisellä "The Golden Pentacle" älppärillä. Tuollainen kotikutoisuus, ja sympaattisuus on nyt siis hieman hillitymmissä sfääreissä - tehden tilaa ammattimaisuudelle - mutta sitäkin vielä kivasti löytyy.
Tasaisen vahvoja biisejä täynnä, hyvä kokonaisuus, ja juoni tarinankerronnassa löytyy.

Musikaalisuusastehan tässä on erittäin korkealla. Aivan loputtomia, ja taidokkaita juoksutuksia Garau kiipparistaan taikoo. Bändi taustalla tikittää takuuvarmaa työtä, ja Anton Darusson ääni on yhtä persoonallinen kuin aiemminkin.
Bandcamp bundlen paita oli parasta laatua: Gildan Heavy Cotton onnistuneella painatuksella taistelukohtauksesta jossa"Sir Dohron" ja "Lord Kama" ottavat mittaa toisistaan..

Uskoisin että ne jotka ensimmäisestä levystä pitivät, diggailevat tätä myös!
Jussi
Posts: 10657
Joined: Wed Aug 28, 2002 5:10 pm
Location: Oulu (Rollo)

Re: Power metal

Post by Jussi »

^ en ole kuin yhden kerran ehtinyt kuunnella, mutta juuri se jokin tuntui jäävän puuttumaan, kun edelliseen vertaan. Ehkä yllätysmomentti oli jo käytetty? Pitää toki soittaa vielä runsaasti lisää, mutta ei tosiaan tehnyt heti sellaista vaikutusta, kuin toivoin.

Excalion palasi myös uudella sinkulla Soulbound ja 24.3. tulee jo uusi albumi:
Scarlet records wrote:Excalion will release the 6th album ‘Once Upon a Time’ on March 24th through Scarlet Records.
Mixed and mastered by Simone Mularoni at Domination Studio, and illustrated by the band’s longtime collaborator Piotr Szafraniec, ‘Once Upon a Time’ will be released in the following formats:
- digipak CD
- digital

Tracklist:
01 Keitele
02 Resolution
03 Soulbound
04 Words Cannot Heal
05 Amuse Me
06 Once Upon a Time
07 I Am I
08 When a Moment Turns into a Lifetime
09 Radiant Halo
10 Eternals
11 Band of Brothers
EXCALION is:
Marcus Lång - vocals
Aleksi Hirvonen - guitar
Jarmo “Jappe” Myllyvirta - keyboards
Onni “Hot Nutz” Hirvonen - bass
Henri Pirkkalainen - drums
Samalta lafkalta kk päästä, 10.3. ilmestyvältä Frozen Crownin neloselta uusi, kolmas videobiisi Black Heart.

Ja vielä, toissavuoden 2021 suosikkilevylleni on luvassa jatkoa 21.4.!
Evermore will release the new album 'In Memoriam' on the 21st of April through Scarlet Records.
The follow-up of the 2021 brilliant debut album 'Court of the Tyrant King', 'In Memoriam' will be released in the following formats:
-vinyl (limited edition)
-jewel case CD
-digital
The artwork was created by Christoph Peters.

Evermore rewrite the traditional rules of European power metal in an extraordinary, unique way. With ‘Court of the Tyrant King’ they showed off some remarkable skills; now 'In Memoriam' takes their ideas, songwriting and overall artistic approach to the next level.
While always adopting a heavy and aggressive tone, Evermore’s stunning melodies weave around each other and create songs that are smart-structured and yet always catchy and radio-friendly. This time, the Swedish band even used a church choir to add another sonic layer to the sound.
Lyrically wise, ‘In Memoriam’ may be perceived as an album about people and the everyday struggles that affect us all:
“For those who lost their voice in the dark of night - Compassion is the flame that leads you home.”
The end goal of Evermore is to create music that makes you feel “something” and creates that sense of empowerment, uplifting mood and motivation that is so strongly associated with the metal genre: you own the story!

Evermore is:
Johan Haraldsson - vocals
Johan Karlsson - guitar, bass, piano, orchestrations
Andreas Vikland - drums
Turpasauna
Posts: 124
Joined: Mon Sep 19, 2022 7:03 pm

Re: Power metal

Post by Turpasauna »

Löysin mielenkiintoisen ja harvinaisen videopätkän youtubesta - (omasta mielestä vielä nykyäänkin) mainion Tad Morose yhtyeen varsinaiselta kultakaudelta, vuodelta 2004. Tuolloin bändi oli vielä isolla levy-yhtiöllä, ja lauluhommat veti Urban Breed.

Kovan luokan laulaja näyttäisi olevan livenä ainakin tuolloin..keuhkoissa löytyy tosiaan!

Tad Morose - Another Time Around -Live
Jussi
Posts: 10657
Joined: Wed Aug 28, 2002 5:10 pm
Location: Oulu (Rollo)

Re: Power metal

Post by Jussi »

^ Urban Breed on oikeastaan aina loistava; näin kai Trail Of Murder -bändinsä keikan 2014 Rockstad Falunissa, mutten koskaan Tad Morosen kanssa.

Molemmat nämä ^^ kovasti odottamani Scarlet recordsin bändit ovat julkaisseet uusia maistiaisia: Excalion - I Am I

Evermore - Forevermore -tämä oli _niin_ kova; propsit myös yllämainitun trion hauskasta monistamisesta videossa viisimiehiseksi bändiksi :D kunhan vain keikkakuntoon saisivat itsensä myös rekryttyä!
NeanderthalousII
Posts: 7
Joined: Thu Nov 21, 2019 11:13 am

Re: Power metal

Post by NeanderthalousII »

Tervehdys.

Pääkaupunkiseudulla operoiva Ratbreed julkaisi toisen sinkkunsa tulevalta levyltä. Tällä kertaa vähän hevimpää materiaalia. Biisin miksasi ja masteroi Juho Räihä Soundspiral Audiossa, lyriikkavideon teki Jonas Eriksson.

Tässä lyriikkavideo:

Ratbreed_Under_fire
Jussi
Posts: 10657
Joined: Wed Aug 28, 2002 5:10 pm
Location: Oulu (Rollo)

Re: Power metal

Post by Jussi »

Yleensä kierrän Japanilaisen powerin aika kaukaa, lähinnä vokalisteista johtuen, mutta Majustice sai huomioni ottamalla Timo Tolkin Infite Visions -projektilta ylijääneet neljä biisiä levylleen. (Tolkin bändin) Nimikappaleella lisäksi äänessä Michael Vescera. Lisäksi heillä on Iuri Sanson vars. vokalistinaan, vaikka tässä duetoikin Ralf Scheepersin kanssa.

Evermore julkaisi tänään toisen sinkun Nightfire; ei vielä oikein iskenyt Forevermoren tapaan, mutta aika rankalta vaikuttaa debyyttiin verrattuna uusi levy näiden kahden perusteella!

Dragony puolestaan laittoi viime viikolla ulos tämän, ilmeisesti edelliseltä, Viribus Unitisilta ylijääneen The Dead Queen's Racen.
Hetzer
Posts: 810
Joined: Wed Apr 07, 2010 12:49 pm
Location: Tamperkele

Re: Power metal

Post by Hetzer »

Siitä uutta GloryHammeria kuunteluun:

https://youtu.be/-O5TxWQkfr0
Turpasauna
Posts: 124
Joined: Mon Sep 19, 2022 7:03 pm

Re: Power metal

Post by Turpasauna »

^Sotavasara heiluu taas vauhdikkaasti, kyllähän tuo on taas mainiota hyvän mielen musaa, ei tartu ryppyjä otsaan lisää, kun tuota kuuntelee :lol:

Itse kuuntelin powerpuolelta viimeksi hyllystä käteen tarttuneen CD:n "Sacred Outcry - Damned For All Time". Tämähän on tällaista erittäin hyvin tehtyä eeppistä poweria. Levyn teossa meni vaatimattomat 20 vuotta.. Bändi kiittelee kansilehtisessä hyvin tuntemiani artisteja: Manowar, Warlord, Basil Poledouris, Vangelis + "Domine" nimistä bändiä- joka ei ole ollenkaan tuttu. Youtube tietysti kertoi heti että Italopoweriahan tuo oli.

Kyllä tätä kuuntelisi enemmänkin, jos joskus innostuvat taas lisää musaa tekemään.
Sacred Outcry - Where Ancient Gods Are Still Hailed
Pike Bishop
Posts: 210
Joined: Wed Dec 07, 2011 8:22 am

Re: Power metal

Post by Pike Bishop »

Tuossa Sacred Outcryn levyssä on kyllä jotain mikä nostaa sen muiden vastaavien yläpuolelle. Itsellekin toimii oikein hyvin vaikka muuten olen ollut jo monta vuotta jokseenkin kyllästynyt nykyisen europowerin tylsyyteen ja munattomuuteen.

Uutta levyähän näiltä on tulossa jo ensi kuussa, vokaaleissa tällä kertaa itse Daniel Heiman.
Hetzer
Posts: 810
Joined: Wed Apr 07, 2010 12:49 pm
Location: Tamperkele

Re: Power metal

Post by Hetzer »

Jokusen päivän ollut tehokuuntelussa Angus McSIX and the Sword of Power, kyllähän tämä maistuu siinä missä GloryHammerkin :twisted:
Turpasauna
Posts: 124
Joined: Mon Sep 19, 2022 7:03 pm

Re: Power metal

Post by Turpasauna »

^
Pitänee perehtyä tuohon McSIX:siin jossain vaiheessa!
^^
Näköjään jo pari videotakin julkaistu, ja levy tulee 19 toukokuuta!
Heiman oli huima valinta uudeksi solistiksi, ja kuulostaa kyllä aivan mahtavalta.. Taitaneet muutkin bändin muusikot aikalailla vaihtua edellislevystä, mutta päteviähän heput selkeästi ovat:
SACRED OUTCRY - The Flame Rekindled

Itse sain vihdoin viimeisen Labÿrinth orkesterilta puuttuvan CD:n hyllyyn.
Kova levy tämä Return to Heaven Denied Pt. II: "A Midnight Autumn's Dream"
IMPE:n kriitikkokin tykkäsi näköjään kovasti silloin: https://www.impe.fi/reviews/1/10878
Ja onhan tämä todella komeaa musaa, jossa valtavasti panostettu komeisiin melodioihin, ja huimaan lauluun.
Kyseessä oli ns. bändin paluu klassiseen kokoonpanoon. Tuon jälkeiset levyt ovatkin olleet jo tehokuuntelussa, ja erittäin
paljon pidin niistäkin.
Labÿrinth - Shooting Star
Hetzer
Posts: 810
Joined: Wed Apr 07, 2010 12:49 pm
Location: Tamperkele

Re: Power metal

Post by Hetzer »

Uusi GloryHammer on ollut tehosoitossa viikonlopun yli ja tänäänkin. Uutta vokalistia oli jo pari livevetoa pohjalla ettei tullut isompana "shokkina", ääni on ensikuulemalta heikompi kuin Winklerin mutta mitä useampi pyöritys niin jopa maistuu ja sävyjä löytyy. Tarina hoitaa multiversumin paremmin kuin Marvelin viimeisimmät räpistykset ja eeppinen saksofonisoolo Wasteland Warriors Hoots Patrol biisissä kruunaa kaiken.
Imperiumin arvostelijalle sellaiset terveiset että mystinen Hoots lienee sama kuin voima Tähtien Sodassa :lol:
Turpasauna
Posts: 124
Joined: Mon Sep 19, 2022 7:03 pm

Re: Power metal

Post by Turpasauna »

^
Juu, täällä vielä odotellaan postimiehen, tai -naisen tuovan Gloryhammerin ja Angus McSix:in lootaan. Tulee kestämään ilmoitusten mukaan. Melkein kaikki levyt jotka ilmestyneet vastikään, ja joita täällä jengi hehkuttanut (meikä mukaanlukien) loppuneet paikallisista kaupoista välittömästi. Ja kun en ollut nopea (ollut vähän kiireitä), jäin ilman.

Myös Kalmah loppui heti, ja Sirenia. Samoin Winger (no se loppui eka painos koko euroopasta, joutui tosissaan etsimään että löysin yhden).

Kauppiaille ilmainen vinkki että kannattaa seurata foorumia, ja hommata plattoja kunnolla heti varastoon - laatumusiikki tekee kauppansa!

Sacred Outcry:tä löytyi onneksi vielä heidän bandcampistä, tuota odotellessa kuuntelin vanhaa CD:tä 2005 -vuodelta: "Crystal Eyes – Confessions Of The Maker" Tällä yhdellä ko. bändin levyllä Daniel Heiman on päävokalistina, ja taidokasta laulua toki onkin. Musa myös ihan suht. toimivaa nimenomaan tällä levyllä.

Tämähän on aiemminkin jo todettu: Heiman se vaan nostaa mukanaolollaan bändin, - kuin bändin tasoa aika kivasti. Meikältä jo löytyy suurin osa platoista hyllystä - joissa hän laulaa päävokalistina (Lavett:in levyt vaan käytännössä puuttuvat).
Crystal Eyes - The Charioteer
Nessuli
Posts: 90
Joined: Sun May 03, 2020 12:26 pm

Re: Power metal

Post by Nessuli »

Frozen Land julkaisi uuden levynsä! Jotenkin omituinen kuvio tuo julkaisu kieltämättä oli, kun crowdfunding ei toiminut ja käsittääkseni joku yksityinen henkilö halusi maksaa kustannukset levyn tekemiselle. Ja levyhän sitten tehtiin ja ihan hyvähän se on. Kuulostaisi omaan korvaan siltä, että Melonin lauluissa huomaa pienen kiireen tunnun, joka levyä tehdessä on vallinnut. Debyytti oli mielestäni hyvin loppuun asti hiottu, kun tämä tuntuu vähän rykäisyltä. Mutta biisithän on vahvoja ja käsittääkseni bändin johtaja on kitaristi Tuomas Hirvonen, joka kieltämättä väläyttelee melkoisia taitoja soiton ja melodiantajun kanssa.

Season of Mistin ennakkotilaus ei tuonut levyä ovelle julkaisupäiväksi, eikä myöskään crowdfundingin osallistuneille onnistunut toimitus julkaisupäivänä, joten Spotifysta vasta kerran kuunnellut. Päällimmäisenä mieleen jäi The Northern Star, joka kurottelee selkeästi eeppisimmille vesille perus tukutukuun nähden: https://www.youtube.com/watch?v=CDC2ZfmdMBw
Jussi
Posts: 10657
Joined: Wed Aug 28, 2002 5:10 pm
Location: Oulu (Rollo)

Re: Power metal

Post by Jussi »

^ Äxässäkin julkaisupv vasta ensi viikolla, mutta niinhän se taitaa olla n. 2/3 tapauksista, ettei "tukku saa levyä julkaisupäiväksi" & nyt hyvästä syystä jos ei bändi itsekään saanut omiaan. Pitää kuunnella sitten!

Gloryhammer oli ihan jepa, olisi jotenkin kaivannut sitä Fly Awayta vielä hittinä mukaan vars. levylle; kuitenkin 15 x parempi kuin tylsähkö Angus McSix.

Sacred Outcryn ja Evermoren kakkoslevyjä pitää vielä kuunnella lisää, mutta molemmilla on vahva ote vuoden top-5 albumeiksi jo tässä vaiheessa; Elvenkingin uutuus on siellä jo varmasti. Huikea levy ja harmi etten näe bändin ensimmäistä suomen keikkaa tulevana keskiviikkona Nummessa, mutta menkäähän kykeneväisemmät!

Seuraavaksi pitää ottaa kuunteluun alkukuusta ilmestynyt, uuden ns. supergroupin (tai ainakin genren sisällä suht tunnettujen keijojen yhtyeen), Prydainin debyytti The Gates Of Aramore.

edit: Ai niin, uusi Primal Fear -videokin ilmestyi vastikään: Another Hero
mega
Posts: 1592
Joined: Fri Aug 23, 2002 6:49 am
Location: Tampere
Contact:

Re: Power metal

Post by mega »

Nuclear Holocaust wrote: Thu Dec 03, 2015 4:16 pm Näistä takavuosien Suomi-yhtyeistä, jotka eivät koskaan onnistuneet lunastamaan paikkaansa siellä aivan kirkkaimmissa valoissa mulle tulee mieleen: Dyecrest

Ainakin 2013 on ollut jotain keikkoja ja tänä vuonnakin ainakin yksi veto. Facebookista elokuulta löytyy seuraava päivitys:

D.C. on käynyt vakavahenkisen keskustelun tulevaisuudestaan. Keskustelun yhteydessä käytiin asioita läpi monelta kantilta ja eri näkökulmista. Lopputulema on se, että pistämme sävellyspaidat päälle ja prässäämme sovitushousujen kantit. Tulemme lähitulevaisuudessa tekemään uusia biisejä ja tulemme jossain vaiheessa äänittämään ne. Tarkoituksena olisi myös julkaista ne jossain formaatissa.


Tällä kappaleella voxuja vetää Oksasen Janne, joka myös nykyään hoitaa vastaavaa virkaa yhtyeessä. Välissähän mikin takana piipahti Kimmo Blom.

[youtube]SY55Splcd4c[/youtube]

[youtube]l61xqIQnFuc[/youtube]
DYECRESTIN UUSI SINGLE HOHKAA KYLMYYTTÄ – NELJÄS LEVY JULKI ALKUSYKSYSTÄ

Mikkeliläisen Dyecrestin juuret juontavat aina 90-luvun alkupuolelle saakka, vaikka nyt syyskuun lopussa ilmestyvä Once I Had a Heart onkin vasta järjestyksessään neljäs täyspitkä. Yhtyeen musiikissa power metal sekoittuu melodiseen heavy metaliin, josta nyt julkaistu tulevan albumin ensimmäinen single Colder on kaikessa helposti lähestyttävyydessään ja tarttuvuudessaan kelpo esimerkki. Muuta materiaalia hieman vanhemmasta kappaleesta löytyy myös vahva tarina, joka pohjautuu syksyllä 2022 poisnukkuneen ja vielä tuolloin yhtyeessä vaikuttaneen laulajan Kimmo Blomin panokseen.

Colder kuunneltavissa yleisimmissä striimauspalveluissa osoitteessa https://bfan.link/DyecrestColder kuten myös YouTubessa https://youtu.be/GCD4ftg8egM

Orkesteri keikalla kotikaupungissaan Mikkelin Wilhelm Public Housessa elokuun 5. päivä.

KOKOONPANO
Jukka Matilainen – basso
Niko Takala – rummut
Henri Arola – kitara ja taustalaulu
Pirkka Ohlis – koskettimet ja taustalaulu
Matti Pasanen – kitara ja taustalaulu
Mikael Salo – laulu

DISKOGRAFIA
The Way of Pain (Noise 2004)
This Is My World (Dockyard 1 2005)
Are You Not Entertained? (Inverse 2018)
The Stage Is Set -EP (Inverse 2019)
Once I Had a Heart (Rockshots 2023)

https://www.facebook.com/dyecrestband
https://www.instagram.com/dyecrestband/
https://sptfy.com/Dyecrest
Nessuli
Posts: 90
Joined: Sun May 03, 2020 12:26 pm

Re: Power metal

Post by Nessuli »

^ Tuo Dyecrestin uusin Colder olikin hyvä biisi ja positiivinen yllätys oli Mikael Salon pestaaminen laulajaksi. Itse en niin välittänyt Blomin vokaaleista, mutta Salo taas on tämän maan kärkeä omaan makuun.

Harmi kun mies jätti Metal De Facton, mutta nähtäväksi jää minkälainen tuo uusi laulaja Aitor Arrastia on. Bändin tulevan levyn kansikuvakin julkaistiin ja tällä kertaa Rooman sijasta pyöritään Japanissa: https://www.inferno.fi/uutiset/kotimain ... -laulajan/

Salolla on myös taustalaulajan roolissa yhteys Adamantraan, joka ilmeisesti on saanut kolmannen levynsä (vihdoin) valmiiksi. Mitään infoa ei vielä julkaisusta tai muusta ole, mutta itselläni hype jo herää. Kuuntelin uutisen innoittamana heidän toisen levynsä, Act 2 - Silent Narratives läpi ja onhan se äärimmäisen hyvä. Mukavan koukeroista progepoweria, oma lemppari levyltä ehdottomasti 18-minuuttinen aloitusraita Lionheart, mutta linkkaan tähän uusille kuuntelijoille helpommin lähestyttävän The Oraclen: https://www.youtube.com/watch?v=n0UvwW-Gr10
Salon lisäksi taustalauluja ollut näemmä Erik Kraemer laulamassa ja kiipparistina bändissä toimii Chrism, joten tuttuja nimiä varmasti muillekin, vaikka bändi tuntematon olisikin.
Post Reply