Ulkoasu

Impe.fi ja Messulauta uudistuivat. Risut & ruusut ja tänne.
hex
Posts: 221
Joined: Thu Aug 16, 2007 11:33 am

Re: Ulkoasu

Post by hex »

Ei mitään vaikutusta miten sivuston avaan, yleensä sen aukaisen vain kirjoittamalla urliksi "impe" ja valitsemalla linkin.

Olen kuitenkin kokeillut yleisesti käyttämäni Firefoxin lisäksi Chromea, avannut sivun "private" moodissa. mikään ei muuta näkymää.
Ice
Posts: 2859
Joined: Wed Aug 28, 2002 7:11 am
Location: Helsinki
Contact:

Re: Ulkoasu

Post by Ice »

Laudan ulkoasu kadonnut ja tilalla sininen phpBB board, missä vika?
Herra Turpasauna
Posts: 214
Joined: Mon May 12, 2008 1:45 pm

Re: Ulkoasu

Post by Herra Turpasauna »

Hienoa että lauta taas auki ilmeisesti parin viikon huoltotauon jälkeen!
Toivottavasti omat vaatimattomat lätinäni&mielipiteeni kelpaavat jollekin.
Kyllä täällä vaan on parhaimmat raskaamman musiikin asiantuntijat.. Todella paljon opin metallin eri genreistä koko ajan lisää lukemalla Impen arvosteluja, ja viestejä heiltä.

Tuo "musta moodi" /"dark mode" mitä ilmeisimmin vaatisi phpBB laajennuksen (extension) asennuksen ylläpidon toimesta.
Jotain tällaista löysin nopealla etsimisellä, laajennuksen version toki pitäisi sitten tukea laudan phpBB enginen versiota.
https://www.phpbb.com/customise/db/extension/darkmode/
mega
Posts: 1489
Joined: Fri Aug 23, 2002 6:49 am
Location: Tampere
Contact:

Re: Ulkoasu

Post by mega »

Ice wrote: Wed Aug 03, 2022 9:00 am Laudan ulkoasu kadonnut ja tilalla sininen phpBB board, missä vika?
Tietokanta ja tämä phpBB piti päivittää ja siinä vähän kesti näin kesäaikaan. Kaiken seurauksena sitten osa toiminnoista katosi, mutta josko tässä palaillaan pikkuhiljaa "normaaliin".
Westend
Posts: 327
Joined: Tue Apr 20, 2004 11:10 am

Re: Ulkoasu

Post by Westend »

Erityisesti kiitoksia kun ette edes laittaneet kirjanmerkkiviestiä että palstaa päivitetään.

Melkein jo poistin koko homman. Mutta katotaan nyt kuinka tämä lähtee tästä.
Herra Turpasauna
Posts: 214
Joined: Mon May 12, 2008 1:45 pm

Re: Ulkoasu

Post by Herra Turpasauna »

Jos saan ehdotuksen antaa, niin impe.fi pääsivulle kannattaisi uutisiin laittaa että lauta on taas auki huoltokatkon jälkeen, voisi houkutella kirjoittajia sellainen, ja tietäisivät myös että tekniikka taas toimii.
Nostromo
Posts: 854
Joined: Wed Jan 14, 2004 8:03 am
Location: Vantaa

Re: Ulkoasu

Post by Nostromo »

Hienoa että taas toimii. Ja pitäkää tälläisenä vaaleana, nyt pystyy normaalisti lukemaankin tätä. En pysty yhtään lukemaan musta/tumma-taustaista tekstiä, silmät menee parissa minuutissa ihan paskaksi siitä.
Herra Turpasauna
Posts: 214
Joined: Mon May 12, 2008 1:45 pm

Re: Ulkoasu

Post by Herra Turpasauna »

Nostromo wrote: Tue Aug 16, 2022 5:08 pm Hienoa että taas toimii. Ja pitäkää tälläisenä vaaleana, nyt pystyy normaalisti lukemaankin tätä. En pysty yhtään lukemaan musta/tumma-taustaista tekstiä, silmät menee parissa minuutissa ihan paskaksi siitä.
Ei tuo itselleni ole se tärkein asia, mutta jakaa kuitenkin mielipiteitä aika voimakkaasti tuo Valon vai Pimeyden teillä kulkeminen 8)
Tuo laajennus jota mainostin tässä ketjussa muutama viesti sitten - siinä voi käyttäjä itse valita vaalean tai mustan moodin!
Serpent
Imperiumi Crew
Posts: 1616
Joined: Fri Aug 23, 2002 2:16 pm
Location: Turku
Contact:

Re: Ulkoasu

Post by Serpent »

Westend wrote: Thu Aug 04, 2022 2:39 pm Erityisesti kiitoksia kun ette edes laittaneet kirjanmerkkiviestiä että palstaa päivitetään.

Melkein jo poistin koko homman. Mutta katotaan nyt kuinka tämä lähtee tästä.
Viestiasiaan en osaa kommentoida muuta kuin sen, että painopiste on siirtynyt Discordiin ja siellä oli maininta tästä päivityksestä. Lautahommat ovat, piti tai ei, kuolevaa perintöä.
Herra Turpasauna
Posts: 214
Joined: Mon May 12, 2008 1:45 pm

Re: Ulkoasu

Post by Herra Turpasauna »

Serpent wrote: Wed Aug 24, 2022 12:21 pm Viestiasiaan en osaa kommentoida muuta kuin sen, että painopiste on siirtynyt Discordiin ja siellä oli maininta tästä päivityksestä. Lautahommat ovat, piti tai ei, kuolevaa perintöä.
Nämä softat mitä monet asentaa tietokoneilleen, ja puhelimiinsa.. Ja isot palveluntarjoajat.. niissä on kyllä varjopuolensa.
Just oli juttua lehdissä miten suosittu TikTok sovellus on aivan täyttä spywarea ottaa talteen jopa kaikki mitä kirjoitat, salasanoja myöten. Ja näitä tietoja voidaan käyttää hyväksi. Kun "ilmaista" ohjelmaahaan ei ole. Ansaintamalli on sinun yksityisyytesi.

Toinen juttu tilisi bännääminen, joka käy (erityisen helposti) Facebookissa & (vähän isompi toleranssi)Twitterissä. Väärät mielipiteet (siis vastakkaiset kuin näiden valtavien monikansallisten yritysten johtajilla) johtavat todella helposti väliaikaiseen, tai lopulliseen bänniin. Sitten ei olekaan kovin kivaa, jos olet esim. joissain tukiryhmissä liittyen johonkin sairauteen, tai harrasteryhmissä, kun olet niistä kuopattu pois.

Kiinassahan hommat on viety niin pitkälle että jopa junalipun ostamiseen tarvitaan tili "Kiinan omaan facebookkiin". Mutta jos sinun sosiaalinen krediittisi on nollassa, niin eipä tipu lippuja, ja eipä tarvitse matkata.. Jos sanoisin esim. siellä "Tiibet itsenäiseksi valtioksi", niin näin tapahtuisi välittömästi. Varmaan pääsisi nauttimaan myös "uudelleenkoulutuksesta" jollain kivalla kesäleirillä, jos jatkaisin samaan malliin.

Toivoa sopii että säästymme tältä länsimaissa, mutta on jo ryhmittymiä, jotka haluavat ihan samanlaisen kontrollin kuin Kiinassa.

Tuo Discord on kuulemani mukaan (vielä ainakin..) puhtaampi, ja omaa enemmän sananvapautta kuin monet muut ohjelmat, toki tallentaa sekin tietojasi, mutta lopulliset bännit ettet pääse käyttäjätilillesi enää - ovat huomattavasti harvinaisempia.

Koetin "pitkin hampain" tuon Discordin asentaa, että pääsisi keskustelemaan - mutta eipä se tosiaan lähtenyt toimimaan, ja alkoi vaatimaan henkilökohtaista puhelinnumeroani! Tutkin asiaa netistä, ja tämä tapahtuu melkein automaattisesti jos IP-osoitteesi, vaihtuu, käytät VPN-ohjelmaa turvataksesi yksityisyyttäsi (kuten itse teen). En ole valmis antamaan tällaiseen palveluun puhelinnumeroani. Monien puhelinnumerot ovat salaisia, ja ei niitä yleensä jaeta kuin luotetuille tahoille.

Myöskin useat käyttäjät ovat raportoineet että vaikka antaa oikean numeron, niin mitään ei tapahdu, tili on edelleen lukossa.
Ovat sitten siinä tilanteessa että vaikkapa 5 vuotta kirjoiteleet tuhannenkunta postausta ketjuihin, mutta pääsyä sinne ei enää ole.. Sen jälkeen pitää ruveta kikkailemaan toisen käyttäjätilin&sähköpostin kanssa, ja liittyä uudestaan ryhmiin&foorumeihin "puhtaalta" pöydältä, jos vaan onnistuu..

https://support.discord.com/hc/en-us/co ... ere-error-


Nämä mm. ovat niitä syitä miksi koen "wanhojen kunnon" foorumien käytön niin vapauttavaksi.
Ice
Posts: 2859
Joined: Wed Aug 28, 2002 7:11 am
Location: Helsinki
Contact:

Re: Ulkoasu

Post by Ice »

^Ei ole suuri menetys, jos et Discordiin päässyt. Sitä oli ihan pirun rasittava käyttää kun siellä ei ole ns. topicceja, joten keskustelu etenee mihin sattuu milloin sattuu. Eli jos aloitat keskustelun jostain bändistä, hetken päästä samassa ketjussa puhutaan kuinka paljon chiliä käytätte. Lisäksi, koska se on pikaviestin, viestejä ei ole yleensä mietitty mitenkään järkeviksi vaan ne on vapaata ajattelua, eli toisin sanoen täysin turhaa tauhkaa. Eli sama ongelma kuin podcastien kanssa, podcastin perusteella kirjoitetun artikkelin lukisi yleensä 5 - 15 minuutissa lähteestä riippuen, podcasti taas kestää 30min - 1,5 h ja 95 % siitä on turhaa lätinää, jonka pointteja ei ole mietitty.

Suurimmaksi osaksi keskustelu omilla tutuilla on laudalta siirtynyt Facen ryhmiin, Whatsuppiin ja Instaan.
Pagan Fears
Posts: 1448
Joined: Thu Nov 03, 2005 3:33 pm
Location: Lahti

Re: Ulkoasu

Post by Pagan Fears »

Mikä ihme on Discord? Surulliseksi on mennyt touhu.

Ei perinteiset keskustelufoorumit mitään täysin kuollutta toimintaa ole. Itsekkin kirjoittelen kahdelle hyvinkin altiiviselle foorumille.
Phage
Posts: 225
Joined: Mon Apr 14, 2008 11:57 am

Re: Ulkoasu

Post by Phage »

Suomalaisittain joo ei. Discordiin en mene enää. Toivottavasti edes toimituksen vuoden levyt ilmestyvät webbiversiona.
Serpent
Imperiumi Crew
Posts: 1616
Joined: Fri Aug 23, 2002 2:16 pm
Location: Turku
Contact:

Re: Ulkoasu

Post by Serpent »

Herra Turpasauna wrote: Thu Aug 25, 2022 4:56 pmNämä softat mitä monet asentaa tietokoneilleen, ja puhelimiinsa.. Ja isot palveluntarjoajat.. niissä on kyllä varjopuolensa.
Just oli juttua lehdissä miten suosittu TikTok sovellus on aivan täyttä spywarea ottaa talteen jopa kaikki mitä kirjoitat, salasanoja myöten. Ja näitä tietoja voidaan käyttää hyväksi. Kun "ilmaista" ohjelmaahaan ei ole. Ansaintamalli on sinun yksityisyytesi.
Kaikissa on, mutta TikTok on eri asia kuin Discord. Mikään pakko sitä ei ole käyttää, mutta sinne Imperiumin messulauta on siirtynyt/siirtymässä yhä vahvemmin.
Herra Turpasauna wrote: Thu Aug 25, 2022 4:56 pmToinen juttu tilisi bännääminen, joka käy (erityisen helposti) Facebookissa & (vähän isompi toleranssi)Twitterissä. Väärät mielipiteet (siis vastakkaiset kuin näiden valtavien monikansallisten yritysten johtajilla) johtavat todella helposti väliaikaiseen, tai lopulliseen bänniin. Sitten ei olekaan kovin kivaa, jos olet esim. joissain tukiryhmissä liittyen johonkin sairauteen, tai harrasteryhmissä, kun olet niistä kuopattu pois.
Ehkä yleisellä tasolla näin, mutta ei ole Imperiumissa ollut käytössä. Muistaakseni ketään ei ole bannattu.
Herra Turpasauna wrote: Thu Aug 25, 2022 4:56 pmTuo Discord on kuulemani mukaan (vielä ainakin..) puhtaampi, ja omaa enemmän sananvapautta kuin monet muut ohjelmat, toki tallentaa sekin tietojasi, mutta lopulliset bännit ettet pääse käyttäjätilillesi enää - ovat huomattavasti harvinaisempia.
Todella harvinaisia. Kyllä Discordissa on saanut keskustella hyvinkin kyseenalaisista asioista siinä missä messulaudallakin.

Ikävä kuulla, että Discordin käyttö ei osaltasi onnistunut. Mitä lautailuun tulee, niin toistaiseksi tämä tässä rinnalla on. Kuinka kauan, en osaa sanoa. Asia ei ole kontollani.
Serpent
Imperiumi Crew
Posts: 1616
Joined: Fri Aug 23, 2002 2:16 pm
Location: Turku
Contact:

Re: Ulkoasu

Post by Serpent »

Ice wrote: Fri Aug 26, 2022 5:31 am ^Ei ole suuri menetys, jos et Discordiin päässyt. Sitä oli ihan pirun rasittava käyttää kun siellä ei ole ns. topicceja, joten keskustelu etenee mihin sattuu milloin sattuu.
Mitäääh? Onhan siellä eri kanavat, joissa voi keskustella ja voi jopa avata sen alle oman keskusteluaiheen (threadin, langan) jos sellaista tarvitsee. Kokemukseni on siis ihan päinvastainen kuin sinulla.

Sen sijaan whatsappissa, facen ryhmissä ja instassa ilmiön tunnen. Siksi esim. whatsapp-keskustelut ovat helvetin rasittavia, kun kaikki on yhtä ja samaa pötköä.

Discord on lähempänä luonteeltaan IRCiä, mutta sillä erolla, että yhdellä palvelimella on juurikin eri aihekanavia, jotta keskustelu pysyy paremmin hallinnassa.
Ice
Posts: 2859
Joined: Wed Aug 28, 2002 7:11 am
Location: Helsinki
Contact:

Re: Ulkoasu

Post by Ice »

Serpent wrote: Wed Sep 14, 2022 11:22 am
Ice wrote: Fri Aug 26, 2022 5:31 am ^Ei ole suuri menetys, jos et Discordiin päässyt. Sitä oli ihan pirun rasittava käyttää kun siellä ei ole ns. topicceja, joten keskustelu etenee mihin sattuu milloin sattuu.
Mitäääh? Onhan siellä eri kanavat, joissa voi keskustella ja voi jopa avata sen alle oman keskusteluaiheen (threadin, langan) jos sellaista tarvitsee. Kokemukseni on siis ihan päinvastainen kuin sinulla.

Sen sijaan whatsappissa, facen ryhmissä ja instassa ilmiön tunnen. Siksi esim. whatsapp-keskustelut ovat helvetin rasittavia, kun kaikki on yhtä ja samaa pötköä.

Discord on lähempänä luonteeltaan IRCiä, mutta sillä erolla, että yhdellä palvelimella on juurikin eri aihekanavia, jotta keskustelu pysyy paremmin hallinnassa.
Olisihan siellä eri kanavat ja mahdollisuus toimia noin, mutta ihmisethän eivät toimi niin vaan käyttivät sitä samalla lailla kuten juuri mainitsemasi whatsapp jne. keskustelut. Ja asia olisi siis vuosi sitten noin kun sitä seurailin, joten ei toimi mulle.

Tuohon puhelinnumero asiaan vielä, ei kai mikään pakota siihen oikeaa numeroa laittamaan, muistaakseni ainakaan Discord ei mitään varmistusviestiä puhelinnumeroon laita kuten Whatsapp.
Serpent
Imperiumi Crew
Posts: 1616
Joined: Fri Aug 23, 2002 2:16 pm
Location: Turku
Contact:

Re: Ulkoasu

Post by Serpent »

Ice wrote: Fri Sep 16, 2022 5:23 amOlisihan siellä eri kanavat ja mahdollisuus toimia noin, mutta ihmisethän eivät toimi niin vaan käyttivät sitä samalla lailla kuten juuri mainitsemasi whatsapp jne. keskustelut. Ja asia olisi siis vuosi sitten noin kun sitä seurailin, joten ei toimi mulle.
Kaiken uuden oppiminen ottaa aikansa. Nykyään asiat ovat paremmin järjestyksessä ja taitaa olla kanaviakin enemmän.

Lisäksi omia keskusteluaiheita (thread) voi luoda itse kukin yhden kanavan/aihepiirin sisälle. Esim. jos haluaa metallialuella puhua vaikka vain tietystä bändistä, niin sen kun luomaan. Lisäksi kehitysehdotuksia otetaan vastaan, mutta ei niitä siellä juuri kukaan tunnu antavan. Palvelu on juuri niin hyvä tai huono kuin siitä käyttäjien mukaan tehdään.

Mutta eipä mikään sitä pakota käyttämään. Joillekin sopii paremmin Facebook, toisille foorumit ja osa ei halua mitään vuorovaikutusta muiden kanssa. Sekin ok.
Post Reply