Makrofagi - Musta Ovi 20.10.2022 [Progressiivinen rock]

Punk-, neofolk-, proge- sun muut epämetallikeskustelut
Post Reply
vastus
Posts: 20
Joined: Sun Jan 30, 2022 1:13 pm
Contact:

Makrofagi - Musta Ovi 20.10.2022 [Progressiivinen rock]

Post by vastus »

SAVON PROGEKUNINKAIDEN VOITOKAS PALUU - KATSO UTUISISSA TUNNELMISSA LIIKKUVA MUSIIKKIVIDEO

Vuonna 2009 perustettu progressiivista rock-musiikkia soittava Makrofagi julkaisee Musta Ovi -nimeä kantavan toisen kokopitkän albuminsa 20. lokakuuta. Yhtye on näyttänyt viettäneen hiljaiseloa jo muutaman vuoden ajan, mutta todellisuudessa pinnan alla on muhinut pitkä prosessi konsepti-albumia rakentaessa. Kokoonpano on ottanut tavoitteekseen käyttää kaiken potentiaalinsa, niin soittotaidon, kuin sanoitusten ja sovitustenkin osalta tehdäkseen niin hyvän teemallisen kokonaisuuden kuin mahdollista.

Makrofagi ei tapansa mukaan pysy yhdessä lestissä koko levyn mittaa, vaan vaikutteita ja viittauksia eri musiikkityyleihin sekä klassikkoteoksiin on ripoteltu pitkin levyä. Yhtye on hakenut teokselleen myös erilaisia tunnelmia, osan kappaleista lipuessa kepeämmin eteenpäin kun osa puolestaan runnotaan läpi vaikka kivisen seinän. Lyriikoihin on haettu vaikutteita niin vanhoista kansanrunoista kuin Eino Leinon teoksista.

”Mustan oven tarina on odottanut kertojaansa jo Makrofagin edellisten julkaisujen kohdalla sillä viittauksia levyn tapahtumiin löytyy jo muutaman vanhemman kappaleen teksteistä. Levy on tarinallinen teemalevy, jossa seurataan kivenhakkaajan matkaa myyttisen mustan oven taakse, korruptoituneen kuninkaan manaamien demonien repiessä kotiplaneettaa kappaleiksi,” yhtyeen laulaja Anttu Röntynen avaa tulevan levyn teemaa.

Nyt musiikkivideonakin julkaistava kappale Varjot kertoo kuninkaan sekaisista houreunista, muinaisista ennustuksista ja pelastuksesta, joka odottaa Mustan oven takana varjojen hiipiessä manalasta ihmisten maille.

Katso musiikkivideo tästä:
https://www.youtube.com/watch?v=DH-xpBMPKKM

Image


Musta Ovi -biisilista:

1. Alkusoitto
2. Auringonnousu
3. Maailman synty
4. Aikamieli
5. Minne liekki pakenee
6. Varjot
7. Avoin hauta
8. Yön rummut
9. Horros
10. 717
11. Otteita viimeisistä hetkistä
12. Pakkolasku
13. Musta ovi
I. Musta ovi
II. Nekropoli
14. Loppusoitto

Kokoonpano:
Anttu Röntynen - laulu
Aku Korhonen - kitara
Jyri Luostarinen - basso
Niilo Koslonen - koskettimet
Kalle Sedergren - rummut

Diskografia:
Musta Ovi (Albumi) 2022
Makrofagi (Albumi) 2018
Ne ovat aina liian lähellä (EP) 2014
Katujen lapset (EP) 2013
Kummitusjuna (EP) 2012
Babylon (EP) 2011

Linkit:
Bandcamp: https://makrofagi.bandcamp.com/
Spotify: https://spoti.fi/3zDv5S2
Instagram: https://www.instagram.com/makrofagiofficial/
YouTube: https://www.youtube.com/user/MakrofagiOfficial
Facebook: https://www.facebook.com/makrofagi
vastus
Posts: 20
Joined: Sun Jan 30, 2022 1:13 pm
Contact:

Re: Makrofagi - Musta Ovi 20.10.2022 [Progressiivinen rock]

Post by vastus »

SAVON PROGEVELHOT VAUHDISSA - MAKROFAGIN TOINEN VIDEOSINGLE JULKI

Rautalammilla vuonna 2009 perustettu progressiivista rock-musiikkia esittävä Makrofagi julkaisee Musta Ovi -nimeä kantavan toisen kokopitkän albuminsa 20. lokakuuta. Jo aiemmin singlenä julkaistu Varjot -kappale saa nyt jatkoa toisesta sinkkulohkaisusta Yön Rummut.

Nyt musiikkivideonakin julkaistava kappale paljastaa pieniä paloja Musta Ovi -levyn koostumuksesta. Yhtyeen kunnianhimoisena tavoitteena on ollut mahduttaa konseptilevylleen pureskeltavan tarinan lisäksi myös kokonaan toinen maailma, kulttuuri ja aika. Inspiraatiota on haettu monista eri lähteistä, mutta itse teknologian ja taruston luonteessa nousevat esiin viittaukset eri mytologioihin, luonnonuskontojen elementit sekä myös tieteiskirjallisuuden alalajina tunnettu steampunk.

”Sanoituksien kirjoittamiseen kului levyntekoprosessissa hyvin paljon aikaa. Halusimme kertoa tarinan, mutta emme niin, että se selitetään kuulijoille liian suoraan. Tavoitteena oli, että levy tarjoaa kuulijalle arvoituksia sekä mahdollisuuden päätellä itse tapahtumien kulku. Välillä otimme takapakkia jos kokonaisuus ei ollut mielestämme tarpeeksi omaperäinen tai jos siitä puuttui kuulijalle tarjottavat pienet matemaattiset tehtävät”, yhtyeen laulaja Anttu Röntynen kommentoi levyn tarinallista puolta.

”Toisella sinkkubiisillä matkaamme viimeisten selviytyjien kanssa suuren meren taa pakoon helvetillisten varjojen luomaa kadotusta. Perillä odottaa muinainen alus ja mahdollinen pelastus. Astu sisään Mustan oven tälle puolelle, kutsu on käynyt, vastaustasi odotellaan”, Anttu Röntynen jatkaa.

Katso musiikkivideo tästä:
https://www.youtube.com/watch?v=7cLLzDHzKSs
Post Reply