TUSKA 2022 - Sunnuntai

Tuska Metal Fest - keskustelu
Post Reply
Rockman
Posts: 77
Joined: Sun Sep 04, 2016 8:17 am

TUSKA 2022 - Sunnuntai

Post by Rockman »

Viimeinen vuoden 2022 Tuska-päivä oli jälleen aamulla antoisan aurinkoinen. Eilisestä virheestä ja naaman palamisesta oppien rasvaa naamaan ja menoksi. Tästä päivästä tulee kiireinen bändien osalta, sillä harvoin on koko päivä jotain katsottavaa. Vielä ennen Bar Loosisterissa yksillä ennen lähtöä.

Iltapäivällä saavun paikalle katsastamaan huikeaa power metallia Gloryhammerin tyyliin. Camp-henkisyys toimii tähän musaan ja tälle bändille erityisen hyvin! Parin biisin jälkeen suuntaisin kuitenkin odottamaan varsinaista päälavan avaajaa.

Devin Townsend on yksi niistä musiikkimaailman neroista, jota asiaan vihkiytymättömät eivät tiedä. Itselleni herran musiikki on ollut todella tärkeää ja vaikuttanut omaan musiikin tekemiseen, siksi hän oli todella odotettu vieras. Settilista oli monipuolinen, joskin välillä hieman raahaav a festareille. Olisin voinut vaihtaa Deep Peacen ja Truthin pariin menevämpään palaan. Strapping Young Ladin sisällyttäminen settiin oli mahtava lisä ja olivatkin Kingdomin lisäksi ne parhaimmat hetket. Taustabändi oli tasaisen ok, mutta jää Devinin varjoon. Basisti tosin oli koko keikan vittuuntuneen näköinen. Ei taida seuraavaa keikkaa nähdäkään Devinin riveissä. Tasaisen vahvaa suorittamista kaiken kaikkiaan!

Stratovariusta oli tarkoitus seurata, mutta aikomukseksi jäi, kun kiire ja nälkä yllätti. Uuden sinkun ehti kuulla, oli kyllä ihan menevä biisi. Toisella kertaa hieman väljemmällä aikataululla seurailemaan uudestaan.

Ruuan jälkeen siirryimme katsomaan Kreator. Keikka oli ammattimaisen kova, eikä settilista olisi voinut olla kovempi. Kaikki parhaimmat palat kuultiin uusien biisien lisäksi, jotka eivät kalpeneet ollenkaan vertailussa. Tulipa myös pitissä pari kertaa pyörähdettyä. Täytyypi myös kehua taustalakanoita, jotka olivat tarkkaan tehdyt ja näyttävät. Kun setin päättää kaksikkoon Flag Of Hate - Pleasure To Kill, ei voi muuta kuin kiittää ja kumartaa. Paha pistää paremmaksi.

Kuitenkin näin teki itselleni päivän pääbändi Jinjer. Jo ilman Ukrainan sotaa bändi on ollut kovassa nosteessa ja ansaitusti. Bändi oli juuri oikealla paikallaan telttalavan lopettajana. Koko keikka oli silkkaa hypnoottista mantramaista murhaa. Keikan aikana tuli myös huomattua se, kuinka dynaamisia biisit ovat ja raskaat riffit korostuvat tämän vuoksi. Kaikilla jäsenillä on omanlainen karisma, mutta laulaja Tatiyana on keulakuva, joka osaa hommansa. Hän esittää, eikä vain laula biisejä läpi. Disclosure,  Judgement & Punishment, Pisces ja Home Back jäivät päälimmäisinä mieleen, mutta ei moitteen sanaa. Päivän paras helposti.

Deftones jätti vähän kaksijakoisen fiiliksen. Toisaalta tykkäsin ihan menosta, mutta toisaalta Jinjer tyhjensi pajatson niin vakuuttavasti, ettei oikein enää jaksanut lämmetä. Hitit soitettiin ja oikein hyvä meno kauttaaltaan, mutta silti olisin mieluummin levyltä kuunnellut. Bändi oli hyvässä kunnossa ja yleisöön selkeästi upposi paremmin kuin minulle. Deftones oli ansainnut paikkansa sunnuntaina päättävänä aktina, vaikkei sitä minulle ollutkaan.

Tuskan jälkeen jäi tyhjä olo. Tuska pisti parastaan ja kyllä se kelpasi. Paljon hyvää uudistusta, loistavan monipuolinen kattaus ja tunnelma mahtava. Paljon tuli keskusteltua uusien tyyppien kanssa, mikä vain todistaa, että metalliväki on enemmän heimo, johon kuulutaan ja joka jaetaan yhdessä. Järjestyshäiriöitäkin oli todella vähän. Isot plussat koko organisaatiolla ja uutta putkeen 2023!

Lisään loppuun vielä kertauksena perjantain vuodatuksesta: Nyt kun Nu Metal ei ole enää kirosana, Mudvayne Tuskaan ja sassiin! Mushroomhead ja Static X mukaan kyytipojaksi.
Hetzer
Posts: 810
Joined: Wed Apr 07, 2010 12:49 pm
Location: Tamperkele

Re: TUSKA 2022 - Sunnuntai

Post by Hetzer »

Itselle sunnuntaita voi pitää oikeastaan pääpäivänä, kauneusvirheeksi jäi Symphony X peruutus joka olisi kruunannut koko setin mutta GloryHammer, Devin, Kreator, Jinjer oli se paketti jota tultiin katsomaan ja hyväksi tuli todettua.
Herra Turpasauna
Posts: 214
Joined: Mon May 12, 2008 1:45 pm

Re: TUSKA 2022 - Sunnuntai

Post by Herra Turpasauna »

Meno Gloryhammerin keikalla oli kyllä huikea! Monella oli "miekat" mukana, ja kalvat heiluivat musiikin tahdissa.. Uusi laulaja selvisi omasta mielestäni erittäin kirkkain paperein - ja hyvin otti kontaktia yleisöön.

Erinomainen tunnelma oli koko festariväellä viikonlopun aikana, ja tuli itsekin heitettyä hyvää läppää aivan tuntemattomien kanssa. Alue oli aluksi perjantaina hieman hämmentävä, kun oli muuttunut niin paljon- mutta äkkiä sen kyllä oppi. Viihtyvyys oli korkeammalla tasolla, kun oli mahdollisuutta paremmin olla varjossa, ja istumapaikkojakin lisätty rutosti.
Post Reply