TUSKA 2017: Legendaarinen SFP-konklaavi tekee paluun!

Tuska Metal Fest - keskustelu
Vastaa Viestiin
mape
Site Admin
Viestit: 2751
Liittynyt: 22 Elo 2002, 21:39
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

07 Maalis 2017, 11:58

TUSKA 2017: Legendaarinen Suomi Finland Perkele -konklaavi tekee paluun!

Valkoista savua on ilmassa kun vuonna 1997 perustettu -lehti/ajatushautomo Suomi Finland Perkele tekee toisen tulemisen Tuskassa lauantaina 01.07.2017. Lehden perustaneet Tony Taleva ja Pasi Kuokkanen kuratoivat Tuskan Kattilahallin kolmoslavan SFP-teeman mukaisesti.

Vaikka SFP on ollut telakalla jo vuosia, ovat Taleva ja Kuokkanen edelleen täsmällisesti kartalla metallikentän kuumimmista pasaatituulista. Lauantain 1.7. aikana Kattilahallin lavalla nähdään seitsemän SFP-honchojen tarkasti valitsemaa yhtyettä, ja myöskin historian siipien havinaa on vahvasti havaittavissa. Seuraavat yhtyeet ovat käsinpoimittu Suomen savuisimmista metallibaareista.

DEMONZTRATOR
Viiden miehen speed/thrashmetalli-kommandoryhmä takoo todella omaperäisesti vanhoja suomalaisia, osittain tuntemattomia ja tunnettuja vähälle huomiolle jääneitä yhtyeitä, kuten Airdash, Brainwash, Charged, Defection, Dementia, Dirty Damage, Faff-Bey, Mengele, National Napalm Syndicate, Oppression, Protected Illusion, Terrific Verdict & The Hirvi.

FEAR OF DOMINATION
Konetta ja metallia yhdistelevä FOD on vähintäänkin Turmion Kätilöiden ilkikurinen pikkuveli. Kotimaata ja ulkomaita kiertänyt yhtye esiintyy ensimmäistä kertaa Tuskassa.

MIND RIOT
Tuo Lappeenrannan ja Joutsenon välimaastosta kummunnut yhtye aloitti deathmetalilla 1990-luvun alussa muuttaen suuntaansa Inferno A Go-Go levyllä popimpiin melodioihin mutta silti ah-niin-omalaatuista metalliaan unohtamatta. Manan majoille yhtye siirtyi vuonna 1998. Suomi Finland Perkeleeseen Mind Riotilla oli vahvat yhteydet: bändin biisi ”Isolation” oli aikanaan Suomi Finland Perkele metal magazinen How To Understand Finland!? Lesson One -kokoelmalla sekä laulaja-kitaristi Tuomo Saikkonen lukeutui myös SFP:n kirjoittajakaartiin. Nykyäänhän mies tunnetaan Mokoman kitaristina sekä Sakara Recordsin taustapiruna.

SLEEP OF MONSTERS
Sleep Of Monsters tai tuttavallisemmin SOM, on julkaissut urallaan kaksi LP:tä, mutta bändin ympärillä on kohistu alusta asti. Eikä ihme. Onhan yhtyeen nokkamiehen Ike Vilin biisinkirjoituskynä edelleen terävä ja asiansa osaava, oppirahansa moneen kertaan maksanut jäsenistö esittää niin monipuolista ja polveilevaa rokkenrollia, että alta pois.

THROES OF DAWN
Vuonna 1994 perustettu black metal -yhtye Throes Of Dawn on matkalla näihin päiviin kokenut totaalisen muutoksen. Black Metalista progressiiviseen dark metaliin on yllättävän pitkä matka vain vaivaisella kuudella albumilla. Jo vuonna 2010 julkaistu ”The Great Fleet Of Echoes” oli veret seisauttava progressiivinen pläjäys eikä uusin, viime vuonna julkaistu ”Our Voices Shall Remain” päästä yhtään vähemmällä.

PAARA
Kotimaiseen black metaliin uutta verta tuo helsinkiläinen PAARA. Suomenkielistä blackmetallia viskova Paara on vasta julkaisut ensimmäisen levynsä ja yhtye nauhoittaa seuraavan levynsä osuuksia paraikaa. Julkaisu on kaavailtu keväälle 2017. Ensimmäisellä albumilla vierailijoita olikin aika nippu niin Swallow The Sunista, Moonsorrowista, Shape Of Despairista kuin myös Katatoniasta.

ALABAMA KUSH
Alabama Kushin avaruusstoner-instrumentaali siirtää niin vuoria kuin valtameriäkin. Vaikutteina mainittakoon mm. Morgion ja Boris, joten raskaammalla puolella pyöritään.

Lisää Suomi Finland Perkele -liitteistä asiaa luvassa pian.

Lisää Tuska-bändejä julkaistaan niin ikään pian. Tsekkaa jäähyväisiään jättävän HIMin sekä Sabatonin ja Mastodonin tähdittämän Tuskan koko ohjelma osoitteessa http://tuska.fi/esiintyjat.

Lisää bändejä julkaistaan nopeammin kuin uskotkaan.

Tuska-liput myy Tiketti, Ticketmaster ja Lippu.fi.

Yhteistyössä: Radio Rock, Inferno, Imperiumi, Alepa, Turun Sinappia

LISÄTIEDOT:
tuska.fi
facebook.com/TuskaOpenAir
twitter.com/tuskafestival
instagram.com/tuskafestival
http://www.youtube.com/tuskafestivalofficial

#tuska2017
#metalsummer2017
#tuska20th
#tuskafestival
#tuskalive


Jack the Jester
Viestit: 263
Liittynyt: 01 Marras 2006, 19:35

07 Maalis 2017, 12:29

Eli nyt siis julkaistiin lauantain kaikki kolmoslavan bändit kerralla? Oikeastaan ihan fiksua julkaista ne tällaisena pakettina..

Nyt sitten lauantailta puuttuu 5-6 bändiä, sunnuntailta 3-4 ja perjantaille ei taida Devinin jälkeen mahtua enää kuin se 1-2. Näinköhän tuo nyt sitten on..
Jussi
Viestit: 10337
Liittynyt: 28 Elo 2002, 20:10
Paikkakunta: Oulu (Rollo)

07 Maalis 2017, 16:16

Sleep Of Monstersia olen parin levynsä ajan jo tänne(kin) toivonut, joten hyvä. On The Rockissa tuli vastikään nähtyä ensi kertaa ja kelpasi!
Tintti
Viestit: 1017
Liittynyt: 29 Tammi 2003, 13:18
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

08 Maalis 2017, 07:03

Ai tämmöstä.
Jussi kirjoitti:Sleep Of Monstersia olen parin levynsä ajan jo tänne(kin) toivonut, joten hyvä. On The Rockissa tuli vastikään nähtyä ensi kertaa ja kelpasi!
Ite en lopulta älyttömästi välittänyt, kun siellä nyt tuli ekaa kertaa livenä nähtyä. Tai sanotaanko, että toiveet jäivät lunastamatta. Hieno konsepti ja itse tosiaan jopa pieni Iken tulkinnan faniboy, mutta ei noi biisit kyllä pääosin vaan ole niin vahvoja. Tosiaan hyvin sanottu tuossa kuvauksessa, että monipuolista ja polveilevaa - sitä se just on ja se vähän piilottaa sitä, jos ne pohjabiisit eivät ihan kanna. Pari upeaa biisiä ja pari hyvää, mutta minusta mukana vaan on aivan liikaa tauhkaa.

Varmaan katson silti, kun nämä eivät älyttömästi keikkaile, jos paikalla olen.
Vastaa Viestiin