"Don't Break the Ghost" - Isten Fanzine kirja

Musiikkimedioiden infot ja keskustelut
Luxi
Viestit: 1013
Liittynyt: 14 Syys 2002, 17:50
Paikkakunta: Earth
Viesti:

16 Joulu 2014, 07:22

Sen verran suuresta kulttuuriteosta voidaan puhua Istenin kohdalla (kiitos Svart Records!) koko metallimusiikin kentällä, että pitäähän tälle myös oma topiikkinsa olla olemassa.

Eilen sain ko. opuksen postipojan kiikuttamana suoraan kotioveni eteen, ja täytyy kyllä heti ensi silmäilyjen jälkeen todeta jäätävän viileästi, että tässäpähän sitä on luettavaa kerrakseen. Paljon detaljeja olikin päässyt jo unohtumaankin liittyen Isten -läpysköjen sisältöön, joten mukava palautella niitä taas mieliin näin tulevien pyhien ratoksi (ja todennäköisesti vielä sen jälkeenkin).

Onhan tämä kieltämättä huikea opus kaikenkaikkiaan: Mikolla oli kyllä hyvä tatsi ilmaista itseään journalistisilla avuillaan - ja se olikin yksi niistä kaikkein tärkeimmistä ja kaikkein olennaisimmista seikoista, mikä aikoinaan teki Istenistä Istenin.

Dissaamatta yhtään Frankin Voices From The Darkside tai Metalionin Slayer opuksia, kyllä Isten kiilaa mulle henk. koht. kärkisijalle ennenkaikkea ihan pelkästään senkin takia jo, miten Mikko pystyi aikoinaan ilmaisemaan itseään metalli'zine-maailmassa; hänen nokkela - ja monesti hyvinkin sarkasminsävyttämä sanaseppoilunsa, sai hakea vertaistaan.

Tästä on hankala laittaa enää paremmaksi... the end of my personal rant.


Mattila

12 Helmi 2015, 23:07

Kappas, tunnukseni ovat kuin ovatkin voimissaan. Jottei Luxin avaus (kiitos!) menisi aivan ässänä läpi, esitettäköön tässä kiitokset kaikille kirjan hankkineille sekä pientä koostetta teoksen kotomaassa saamasta palautteesta:

Antti Luukkanen, Soundi:
”…sen sisältö on runsaudessaan ylitsevuotava ja rönsyilevä anarkismi hulvatonta. Samassa paketissa on lukematon määrä aikansa tärkeimpien metalliyhtyeiden haastatteluja uransa merkittävimmillä hetkillä, mutta myös terävä-älyisiä arvosteluja ja ääneen ajattelua.”
http://www.soundi.fi/uutiset/800-sivuin ... zine-kirja

Joni Juutilainen, Inferno:
”Isten on ollut fanilehtien joukossa käsite, joka on määritellyt lukemattomien muiden pienlehtien suuntaa. Sen tyyli on ollut intohimoinen, kärkäs, kriittinen, humoristinen ja paikoin jopa vittumainen, mutta peruslähtökohtana on ollut rehellisyys.”

Antti Klemi, Imperiumi:
”Isten ei kuitenkaan nouse muiden yläpuolelle haastateltaviensa vaan oman asenteensa avulla. Ja voin rehellisesti sanoa, että Don’t Break the Ghostin arvioiminen on yksi parhaimmista ja antoisimmista työtehtävistäni 13-vuotisen Imperiumi-urani aikana.”
http://www.imperiumi.net/index.php?act=books&id=185

Marko Ylitalo, Helsingin Sanomat:
”Hän kutsuukin julkaisuaan kylähullujen katedraaliksi, jota rakennettiin pakkomielteenomaisella pieteetillä intomieliselle, mutta rajalliselle yleisölle.”
http://www.hs.fi/ihmiset/a1420083694255

Musiikkiholistin horinoita:
”Pipo pois päästä, natiaiset ja kiireen vilkkaa hankkimaan tärkein Suomessa julkaistu metalliensyklopedia.”
http://musiikkiholisti.blogspot.fi/2015 ... tuoja.html

”Zinejä tuli aikoinaan tilattua ja luettua aivan helvetisti ja Istenit (muistaakseni nelosesta eteenpäin olin hommannut järjestelmällisesti kaikki) olivat ainoat, jotka säästin kun sitten myin kaikki muut pois. Fanzineissä usein taustatoimitus ja "draaman kaari" haastiksissa ja artikkeleissa oli suht amatöörimaista tai sitä ei ollut ollenkaan - niin kuin olettaa saattaakin - mutta Istenin laatu tässä suhteessa pisti välittömästi silmään. Samoin armottoman kritiikin, monipuolisen kielenkäytön ja yksityiskohtaisten erikoisuuksien puolesta kyseessä on/oli aivan ylivertainen zine.” - nimim. metalglory Imperiumin Messulaudalla.

”Juu ehdottomasti kannattaa hommata, varsin huokea kokoon/sisältöön nähden eikä sitte paljo muita hevilehtiä tartte lukea.” - nimim. ruumis kreisi Punk in Finland -foorumilla

”Liian hyvää englanninkieltä tässä.” - nimim. Rural Juror Punk in Finland -foorumilla

”Helvetti tää kirja painaa, helppo lukea kun esim. istuu paskalla.” - nimim. Varaston Hellraiserit Punk in Finland -foorumilla
Vastaa Viestiin