B L A S T-B E A T......
-
- Posts: 15
- Joined: Tue Sep 03, 2002 5:43 am
- Location: Turku/Pori
- Contact:
-
- Posts: 40
- Joined: Mon Aug 26, 2002 9:18 am
- Location: Lahti
- Contact:
Samaa mieltä! Mukava kuunnella tota levyä koska se ei kuitenkaan ole liian kikkailua mutta todella hyvällä maulla tehtyjä kikkakolmosia ja hienoja komppeja.hakkinti wrote: Suomessakin on aika monta kovaa jamppaa. Yks, jonka soitosta itse tykkään ihan tuhottomasti on Amoralin Juhana. Hitto, mitä juttuja! Ei maailman nopein, mut törkeen maukkaita pikkujuttuja biisit täynnä. Toimii! Saas nähä mitä seuraava levy tarjoaa. Decrowning kolahti aika totaalisesti!
-
- Posts: 2208
- Joined: Tue Sep 03, 2002 1:00 pm
- Location: tre
- Contact:
Ja vaikka onkin tietyllä tavalla "teknistä suoritusta", niin tärkeintä, eli biisejä ei ole unohdettu. Verrattuna esimerkiksi Cryptopsyyn, mikä omassa päässäni ainakin aika samaan lokeroon kohdistuu, on mielenkiinto aivan eri luokkaa sillä biisejä jaksaa myös kuunnella. Eli bändissä on paljon muutakin mielenkiintoa kuin vain tekninen suoritus/runkkaus.cfe wrote:Amen, paitsi ettei se ole kaaosta vaan käsittämättömän tiukasti kasassa pidetty paketti inhimillisen suorituksen äärirajoilla.hakkinti wrote:Kyllä Longstrethin soitto maistuu meikälle. Olkoonkin musiikki todella kaahausta ja täyttä kaaosta, mutta itselle toimii.
Ja kyllä Longstrethin soitto on myös paljon mielenkiintoisempaa kuin Flon

Oon täysin samaa mieltä. Noi Mounierinkin soolot mitä oon kattonu ni on aivan täyttä paskaa. Ei mitään järkeä koko sooloissa, tempoo vaan menemään niin nopeesti ja paljon mitä lähtee. Ei siis hyvässä mielessä.dags_g wrote:Ja kyllä Longstrethin soitto on myös paljon mielenkiintoisempaa kuin FlonItselläkin jotenkin tulee tietynlainen hosumisen mielikuva Flon meiningistä. Longstrethillä tuntuu kauheasta temmosta ja kikoista huolimatta kaikki olevan hallinnassa. Ja myös tuolla videopätkällä näyttää siltä.
Jahas. Eipä tällä laudalla vastaus yllätä yhtään.
Sitä vaan meinaan, että nopeasti soittaminen ei ole kovinkaan hanakala opetella ja hyvin helposti menee monitoniseksi soitto jos paahtaa otsa punasena koko ajan.
Nopeuden yliarvostamista ja välineurheilua tuntuu monille rumpaleille/metallisteille tuo homma olla.
Mielestäni järkevyyden raja kulkee 240bpm kohdalla.
Sitä vaan meinaan, että nopeasti soittaminen ei ole kovinkaan hanakala opetella ja hyvin helposti menee monitoniseksi soitto jos paahtaa otsa punasena koko ajan.
Nopeuden yliarvostamista ja välineurheilua tuntuu monille rumpaleille/metallisteille tuo homma olla.
Mielestäni järkevyyden raja kulkee 240bpm kohdalla.
-
- Posts: 2208
- Joined: Tue Sep 03, 2002 1:00 pm
- Location: tre
- Contact:
Se on sinun mielipiteesi, toiset pitävät 280-300bpm ääripäristyksestä ja musiikkia voi diggailla extreme-suorituksen kohdalla myös välineurheiluna, missään ei tietääkseni ole sanottu että vain tunteisiin vetoava kokemus muusiikista on se ainoa oikea. Sitä paitsi ei suoritus ja tunne ole toisiaan poissulkeva asia, tässä puhutaan nyt äärimmäisen subjektiivisista kokemuksista jolloin on oikeastaan turha sanoa mikä on oikein ja mikä väärin.Noitavasara wrote:Mielestäni järkevyyden raja kulkee 240bpm kohdalla.
Word.cfe wrote:Se on sinun mielipiteesi, toiset pitävät 280-300bpm ääripäristyksestä ja musiikkia voi diggailla extreme-suorituksen kohdalla myös välineurheiluna, missään ei tietääkseni ole sanottu että vain tunteisiin vetoava kokemus muusiikista on se ainoa oikea. Sitä paitsi ei suoritus ja tunne ole toisiaan poissulkeva asia, tässä puhutaan nyt äärimmäisen subjektiivisista kokemuksista jolloin on oikeastaan turha sanoa mikä on oikein ja mikä väärin.Noitavasara wrote:Mielestäni järkevyyden raja kulkee 240bpm kohdalla.
Toinen tykkää äidistä ja toinen mansikoista. Noitavasara hoi, en ollut tosissani vastaukseni kanssa. Hymiö jäi puuttumaan. (Hymiö tähän)
Jälkimmäisestä olen samaa mieltä, mutta tuosta alusta en. Siis kyllähän kuka tahansa osaa ottaa (vaikka nyt sitten) rumpukapulat kouraan ja hakata nopsaan, mutta jos lähdetään puhumaan bändisoitosta, niin olisi tietysti suotavaa, jos homma pysyisi kasassa ja paketti vielä "taimissa". Vielä lisää haastetta saa, jos haluaa pitää kehonsa ehjänä, eli soittaa tekniikalla rennosti, mutta nopeasti (eikä mitään hiplailua) ja toki lisähaastetta tulee vaikkapa 40 minuutin keikkasetistä.Noitavasara wrote:...nopeasti soittaminen ei ole kovinkaan hanakala opetella ja hyvin helposti menee monitoniseksi...
Longstrethilla on hillitön groove noissa jutuissa (vrt. esim. III ja Echoes...)! Ei toki tule pelkistä rummuista, vaan kitarat + laulut + rummut = homma toimii. Jotkut III:n jyystökohdista rullaavat niin heleketin makoisasti, ettei paljoa paremmasta väliä.dags_g wrote:Ja kyllä Longstrethin soitto on myös paljon mielenkiintoisempaa... Longstrethillä tuntuu kauheasta temmosta ja kikoista huolimatta kaikki olevan hallinnassa.
Levyt on tietty yks juttu ja keikat toinen. Kuullut puhuttavan, että Longstreth on toisaalta sitten hieman epävarma mies livenä. Eli rumpujutut vaihtuvat about joka ilta, joten hankala muun bändin pitää hommaa kasassa, kun aina tulee jotain uutta. Näin siis puhuvat miehen kanssa soittaneet. Huomiona lähinnä heitin kehiin.
Se on sitä, kun sattuu paska päivä ja väärä hetki. Tulee joskus provosoiduttua vähän turhan pienistä.Kuolemoitsija wrote:Toinen tykkää äidistä ja toinen mansikoista. Noitavasara hoi, en ollut tosissani vastaukseni kanssa. Hymiö jäi puuttumaan. (Hymiö tähän)

Bändin kanssa puljaaminen on tosiaan hieman eri homma, totta. Lähinnä mielessäni liikkui näitä itsekseen paukutettuja pätkiä mitä sitten joku leijuu ihan urakalla jossain, osittain tyhjistä syistä. Bändin kanssa se yleensä nähdään onko rumpali taitava tahi ei.hakkinti wrote:Jälkimmäisestä olen samaa mieltä, mutta tuosta alusta en. Siis kyllähän kuka tahansa osaa ottaa (vaikka nyt sitten) rumpukapulat kouraan ja hakata nopsaan, mutta jos lähdetään puhumaan bändisoitosta, niin olisi tietysti suotavaa, jos homma pysyisi kasassa ja paketti vielä "taimissa". Vielä lisää haastetta saa, jos haluaa pitää kehonsa ehjänä, eli soittaa tekniikalla rennosti, mutta nopeasti (eikä mitään hiplailua) ja toki lisähaastetta tulee vaikkapa 40 minuutin keikkasetistä.Noitavasara wrote:...nopeasti soittaminen ei ole kovinkaan hanakala opetella ja hyvin helposti menee monitoniseksi...
Näitäkin on tullut nähtyä, jotka yksin soittavan vaikka mitä, mutta kun lyödään bändi eteen menee sormi suuhun äkkiä.
-
- Posts: 310
- Joined: Sun Aug 25, 2002 8:37 pm
- Location: Lahti Metal HELL
- Contact:
-
- Posts: 221
- Joined: Mon Sep 02, 2002 8:13 am
- Location: HELLsinki
- Contact:
Kerta tässä topicissa on puhuttu lähes mistä vain rumpuihin liittyvästä uskaltaudunkin kysymään kalvosuosituksia. Omaan Taman Swingstarit 80-luvulta..12",13" ja 16" tomit sekä 14" snare...syvyyttä en muista, mutta sitä tomeissa kyllä riittää.
Tähän asti on ollut yhtälönä tomeissa emperor/diplomat combo, johon en ole ollut kovinkaan tyytyväinen. Nyt lyöntikalvoiksi muuttaa Evansin EC2 kalvot ja nyt kiinnostaisikin kuulla mitä suosituksia resokalvoiksi on tomeihin.
Snareen ajattelin Genera HD (Heavy Duty) Dry kalvoa, jonka kaverina ajattelin säilyttää ambassador snare reson. Snare on siis setin alkuperäinen metallivirppa.
Basarissa on jo tällä hetkellä hyvä soundi joten siihen ei puututa.
Tähän asti on ollut yhtälönä tomeissa emperor/diplomat combo, johon en ole ollut kovinkaan tyytyväinen. Nyt lyöntikalvoiksi muuttaa Evansin EC2 kalvot ja nyt kiinnostaisikin kuulla mitä suosituksia resokalvoiksi on tomeihin.
Snareen ajattelin Genera HD (Heavy Duty) Dry kalvoa, jonka kaverina ajattelin säilyttää ambassador snare reson. Snare on siis setin alkuperäinen metallivirppa.
Basarissa on jo tällä hetkellä hyvä soundi joten siihen ei puututa.
Jos haet rumpuihisi hyvää saundia, suosittelisin laittamaan Swingstarit vaihtoon ja tutkailemaan esim. Pearlin katalogista vaikka koivu- tai vaahterasettiähatred wrote:Kerta tässä topicissa on puhuttu lähes mistä vain rumpuihin liittyvästä uskaltaudunkin kysymään kalvosuosituksia. Omaan Taman Swingstarit 80-luvulta..12",13" ja 16" tomit sekä 14" snare...syvyyttä en muista, mutta sitä tomeissa kyllä riittää.

-
- Posts: 510
- Joined: Mon May 15, 2006 5:25 pm
- Location: Delfinaario
Latvala wrote:Jos haet rumpuihisi hyvää saundia, suosittelisin laittamaan Swingstarit vaihtoon ja tutkailemaan esim. Pearlin katalogista vaikka koivu- tai vaahterasettiähatred wrote:Kerta tässä topicissa on puhuttu lähes mistä vain rumpuihin liittyvästä uskaltaudunkin kysymään kalvosuosituksia. Omaan Taman Swingstarit 80-luvulta..12",13" ja 16" tomit sekä 14" snare...syvyyttä en muista, mutta sitä tomeissa kyllä riittää.Mullakin oli Swingstarit aikaisemmin ja tosiaan tuo basari oli ainoa asia minkä siinä setissä sai kuulostamaan hyvältä.
Höh, vanhat Swingstarit kyllä omaan korvaani kuulostavat loistavilta. Uusista en sitten mene sanomaan mitään.
-
- Posts: 221
- Joined: Mon Sep 02, 2002 8:13 am
- Location: HELLsinki
- Contact:
Hehe..onhan tuo noinkin. Oikeestaan taidan jopa yllättää itseni ja pistän nuokin lähemmäs 200e säästöön, mitä kalvoihin menisi ja ostan tosiaan uuden setinLatvala wrote:Jos haet rumpuihisi hyvää saundia, suosittelisin laittamaan Swingstarit vaihtoon ja tutkailemaan esim. Pearlin katalogista vaikka koivu- tai vaahterasettiäMullakin oli Swingstarit aikaisemmin ja tosiaan tuo basari oli ainoa asia minkä siinä setissä sai kuulostamaan hyvältä.

"Kiitti vinkistä" haha.
Aiai. Tuttu ongelma. Tuon joskus huomasin omassa soitossani myös, kun jotain äänitettyä tavaraa kuuntelin. Nyt onneksi tuohon selkeyteen auttaa vanerislaissi. Selkiyttää kovasti. Tuli silloin tuon laitettuani reenattua melkoisesti sitä vasenta koipea ja nykyään toimii suht mallikkaasti.Skullhammer wrote:Voehan vittu. On nyt noiden triggereiden kanssa välillä soiteltua ja ääniteltyä ja on paljastunut äärimmäisen vittumainen häiriö basarinsoitossa. Nopeissa tuplaosuuksissa vasen jalka ei vaan pysy mukana kunnolla. Jalka kyllä polkee mukana (jopa suht voimakkaita iskuja), mutta nuija ei päädy välillä kalvoon asti vaan palautuu takaisin tuskin hipaistenkaan kalvoa. Tätä en ole aiemmin huomannut noin selkeästi, koska basaria en aiemmin ole juurikaan reeneissä kuullut ja soitto on tuntunut menevän tasaisesti ja sujuvasti.
Tosin, tämä soittovirhe on tullut luultavasti vasta muutaman viikon tai kuukauden aikana reenauksen vähennyttyä vähäsen. Mutta kuitenkin aika turhauttavaa huomata tuo nyt, koska tuossa 15 kesäisenä soittelin samoja tempoja ja kaikenlisäksi tasaisesti, tarkasti ja aika voimakkaastikkin. (katselin vanhoja soittovideoita, joissa basari kuuluu hyvin). Nyt on kuitenkin jo muutama vuosi tullut soiteltua aikalailla samoja juttuja ja silti tulee takapakkia. Pakkohan se on vaan ottaa ne hitaammat tuplajumputukset reeneissä mukaan taas ja löytää se oikea tuntuma. Muutenkin tarvii ottaa vähän itseään niskasta kiinni reenauksen suhteen.
Ja tuo vanerinpala on melko hyvä tee-se-itse"triggeri", jopa äänittäessä saa basarista hyvän soundin sen kanssa. Ei ole lainkaan puiseva ihme kyllä.

EDIT:typo
Shiiiiiiet, tsiigatkaa ku samalla reeniksellä veivaava raikulipoika tykittää blastia ja muuta homostelua:
http://www.youtube.com/watch?v=H0Niu8uwNQs
PS. jäbä soittaa bändissä nimeltä Causemos...
http://www.youtube.com/watch?v=H0Niu8uwNQs
PS. jäbä soittaa bändissä nimeltä Causemos...
Oletko kiristänyt sen pedaalin kiinni bassarin vanteeseen? Tuo nimittäin aiheuttaa Axiksissa käytännössä aina tuon kyseisen ilmiön, varsinkin jos ne on tosi kireällä kiinni vanteessa. Itse en pidä niitä ollenkaan kiinni juuri tuon takia. Bassarit on pysyneet ihan hyvin paikallaan kun niiden jaloissa on piikit jotka ottavat aika hyvin mattoon, tosin pari kertaa taisi vanhoissa rummuissa karata oikea bassari kun innostui kovaa polkemaan....