ICED EARTH Nummirockiin! [28.3.]

Nummirockin tiedotus, spekulointi ja fiilistely
mape
Site Admin
Viestit: 2751
Liittynyt: 22 Elo 2002, 21:39
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

28 Maalis 2014, 13:53

ICED EARTH valloittaa Nummijärven rannat juhannusaattona. Floridasta kotoisin oleva yhtye julkaisi tammikuussa 11. albumin, joka kantaa nimeä Plagues of Babylon. Iced Earthin power- ja thrash metallein sekoitettu perinnemetalli on saanut vuosien varrella piristeitä brittimetallin uuden aallon elementeistä.

Ruotsin Göteborgista paikalle saadaan reipasta melodista death metallia paiskiva Deals Death. Yhtyeen viime syyskuussa julkaisema Point Zero Solution –albumi on kerännyt paljon kiitettäviä arvosteluja ympäri maailman.

Kotimaista kattausta vahvistavat niinikään alkuvuodesta uudet suitsutusta saaneet albuminsa julkaisseet Stam1na ja Profane Omen. Lisäksi lauteille kipuaa ilmiömäisen nousun tehnyt uusi tulokas Santa Cruz.

Tänä vuonna Nummirockissa kuullaan ensimmäistä kertaa täysiverinen stand up –keikka. Ismo Leikola Band vetää juhannuspäivänä huiman juhannusspektaakkelin, joka saa varmasti krapuloissaan kippuroivan festivaalivieraan päästämään alleen. Ismon keikka koostuu komiikan lisäksi hänen omista biiseistään The Heelers -yhtyeen säestämänä.

Wacken Metal Battlen semifinaalit starttaavat huhtikuun 10. päivä, jolloin Helsingin osakilpailu käydään ravintola On The Rocksissa. Muut osakilpailut käydään Tampereella, Oulussa ja Kuopiossa. Semifinaalien voittajat soittavat finaalissa, joka otellaan Nummirockissa. Suomen finaalin voittaja pääsee esiintymään loppuunmyytyyn Wacken Open Air 2014 –tapahtumaan.

Tarkemmat aikataulut semifinaaleista löytyvät Metal Battle Finlandin internetsivuilta: http://www.metalbattle.fi/.

Nummirockin jo aiemmin julkaistut ulkolaiset yhtyeet ovat W.A.S.P., Behemoth, Suicide Silence ja The Black Dahlia Murder. Kotimaiset; Stone, Turisas, Turmion Kätilöt, Poison Black, Wolfheart, Medeia, Kuolemanlaakso, Tuoni, Speedtrap, Mörbid Vomit ja Fear of Domination. Lisää esiintyjiä tullaan julkaisemaan kevään aikana.

Kolmen päivän ennakkoliput Tiketistä ja Lippupalvelusta 110 eurolla. Totuttuun tapaan auto- ja telttapaikka kuuluvat ennakkolipun hintaan. Lipun hintaan lisätään myyntipaikkakohtainen toimituskulu.

http://www.nummirock.fi | https://www.facebook.com/Nummirock


Sabbathman
Viestit: 5579
Liittynyt: 03 Joulu 2009, 04:40
Paikkakunta: Seinäjoki

28 Maalis 2014, 15:23

Oi vitura! Kyllä nyt iski kunnon leka päähän. Enpä olisi arvannut että Nummirock tarjoilee meikän ensimmäisen Iced Earth -keikan. Voi kunpa soittaisivat Dante's Infernon niin juhannus on kruunattu...
SabaSaba
Viestit: 316
Liittynyt: 13 Syys 2007, 20:43

28 Maalis 2014, 16:26

Jos sitä tekisi paluun Nummeen muutaman vuoden lamaesiintyjien jälkeen. Nyt tuli kova kiinnitys!
Lifemocker
Viestit: 216
Liittynyt: 25 Loka 2012, 11:05
Paikkakunta: Kuopio

29 Maalis 2014, 10:44

näyttää taas siltä ettei tarvitse suomessa festareilla käydä
Sabbathman
Viestit: 5579
Liittynyt: 03 Joulu 2009, 04:40
Paikkakunta: Seinäjoki

29 Maalis 2014, 15:08

Lifemocker kirjoitti:näyttää taas siltä ettei tarvitse suomessa festareilla käydä
Sulle ei kelpaa mikään missään. Jää kotiin.
-mikko-
Viestit: 72
Liittynyt: 19 Huhti 2012, 11:11
Paikkakunta: Tampere

29 Maalis 2014, 18:26

Sabbathman kirjoitti:
Lifemocker kirjoitti:näyttää taas siltä ettei tarvitse suomessa festareilla käydä
Sulle ei kelpaa mikään missään. Jää kotiin.
En ole varmaan ainuttakaan positiivis sävytteistä kommenttia nähny kaverilta :-D
Ei tuommonen vammailu ainakaan ruoki keskustelua.
Lifemocker
Viestit: 216
Liittynyt: 25 Loka 2012, 11:05
Paikkakunta: Kuopio

30 Maalis 2014, 10:31

Sabbathman kirjoitti:
Lifemocker kirjoitti:näyttää taas siltä ettei tarvitse suomessa festareilla käydä
Sulle ei kelpaa mikään missään. Jää kotiin.
suomen keikat/festarit on aikamoisessa lamassa. helvetin kallista ja kattaukset on pääasiassa huonoa, joten nykyisin olen ulkoistanut tämän takia festaroinnit eurooppaan koska ei kakka kelpaa ei.

kuten joskus sanoinkin niin 7 vuotta tuli putkeen nummessa käytyä, kunnes pänditarjonta meni olemattomaan. samoin teki koko kaveripiiri.
-mikko- kirjoitti: En ole varmaan ainuttakaan positiivis sävytteistä kommenttia nähny kaverilta :-D
Ei tuommonen vammailu ainakaan ruoki keskustelua.
heti tulee positiivista kommenttia kun jotain positiivista tapahtuu :wink:

en vaan ymmärrä miksi pitäisi tyytyä siihen mitä tarjotaan jossei se milläänmuotoa miellytä
Sabbathman
Viestit: 5579
Liittynyt: 03 Joulu 2009, 04:40
Paikkakunta: Seinäjoki

30 Maalis 2014, 12:05

Lifemocker kirjoitti:suomen keikat/festarit on aikamoisessa lamassa. helvetin kallista ja kattaukset on pääasiassa huonoa, joten nykyisin olen ulkoistanut tämän takia festaroinnit eurooppaan koska ei kakka kelpaa ei.
Joo lamassa on moni muukin toimiala. Ja muutenkin Suomessa festarit ovat pienimuotoisempia kuin muualla Euroopassa, täällä ei ole mitään Sweden Rockeja ja Maryland Deathfestejä - eikä tule koskaan olemaankaan. Mutta jotain sinne päin on joka vuosi eri puolilla maata. Olet jo moneen kertaan sanonut että käyt mieluummin Euroopassa festaroimassa - siis: KÄY EUROOPASSA! Mutta älä jaksa kirjoitella valitusvirsejä yhä uudelleen ja uudelleen tänne, kontaktoi mieluummin festariorganisaatioita toiveidesi kanssa.

Se pitää paikkansa että kallista on ja usein on huonoakin tarjontaa...äänestys tietenkin lompakolla ja hyviä musiikkikokemuksia löytynee levyhyllystäkin.

Nummirockin tarjonnasta on turha kenenkään valittaa ja odottaa että sinne tulisi valtavia määriä omia suosikkeja, kyseessä on pieni mutta sitäkin hienompi talkooväen järjestämä tapahtuma jonka vetovoima perustuu moneen muuhunkin asiaan kuin bändikattaukseen. Nyt on kyllä aika hyvä bändivalikoimakin jo kasassa, vaikka siinä ei kaikki olekaan minun suosikkejani. Tuskin menenkään sinne kuin yhdeksi päiväksi. Mutta menen silti. Iced Fucking Earth. Ihan sama mitä muita bändejä ko. päivänä on.
Lifemocker kirjoitti:kuten joskus sanoinkin niin 7 vuotta tuli putkeen nummessa käytyä, kunnes pänditarjonta meni olemattomaan. samoin teki koko kaveripiiri.
No en yhtään ihmettele jos koko kaveripiirikin on mennyt olemattomaan.
Lifemocker kirjoitti:en vaan ymmärrä miksi pitäisi tyytyä siihen mitä tarjotaan jossei se milläänmuotoa miellytä
Ei tarvikaan tyytyä. Mutta tee asialle jotain mieluummin kuin urputat täällä. Mene sinne Eurooppaan tai ota yhteys festariväkeen. Ja aina voi jäädä kotiinkin, metallia voi harrastaa monin eri tavoin.

Aurinko paistaa, on taas kevät. Onko sekin huono asia?
Kekkilä
Viestit: 184
Liittynyt: 02 Kesä 2010, 01:38

31 Maalis 2014, 22:20

Valittajat valittaa, antaa valittaa. Mielipiteet nyt on kaikilla, mutta tragikoomiseksihan tuon lifemocker nimimerkin kitinä menee esim. tämä legendojen perustelematon dissaus. Ei siinä, antaa inetä. Kukaan DDJ:stä tykkäävä ei ole läpeensä paha :D

Itselle eka Nummi tod. näk tulossa. Niin talkoolaisena kuin festarikävijänä. Maksaisi tuosta tosin myös mielellään. Itsellä ei Eurooppaan ole festaroimaan tarvetta lähteä kun kaiken mitä haluaa nähdä näkee kotimaassa ennemin tai myöhemmin. Ei se tosin ole minulta(kaan) pois jos joku ulkomailla käy festaroimassa.
SaunaPiru
Viestit: 195
Liittynyt: 15 Helmi 2006, 22:53
Paikkakunta: Järvenpää (Nummenkylä)

12 Huhti 2014, 01:07

Hyvä setti tänä vuonna. Iced Earth oli todellinen D-vitamiinipommi! Valittajille: Nummeen tullaan, tai sitten ei tulla, menkää muualle Eurooppaan. Vastaavaa tunnelmaa ei muualla ole.
Lifemocker
Viestit: 216
Liittynyt: 25 Loka 2012, 11:05
Paikkakunta: Kuopio

16 Touko 2014, 19:52

Sabbathman kirjoitti: Joo lamassa on moni muukin toimiala. Ja muutenkin Suomessa festarit ovat pienimuotoisempia kuin muualla Euroopassa, täällä ei ole mitään Sweden Rockeja ja Maryland Deathfestejä - eikä tule koskaan olemaankaan.
ei tarvitse ollakkaan iso tapahtuma. kunhan sisältö olisi kunnossa. mitä taas suomessa nykyisin ei ole.
Sabbathman kirjoitti:Mutta älä jaksa kirjoitella valitusvirsejä yhä uudelleen ja uudelleen tänne, kontaktoi mieluummin festariorganisaatioita toiveidesi kanssa.
jaa että mielipiteitä ei saa julkaista jos ne eivät ole positiivisia?! :D


Sabbathman kirjoitti:Nummirockin tarjonnasta on turha kenenkään valittaa ja odottaa että sinne tulisi valtavia määriä omia suosikkeja, kyseessä on pieni mutta sitäkin hienompi talkooväen järjestämä tapahtuma jonka vetovoima perustuu moneen muuhunkin asiaan kuin bändikattaukseen.


joo mutta miksi vitussa pitäisi maksaa helvetisti huonosta pändikattauksesta vaikka meininki olisikin hyvää alueen ulkopuoella?
Sabbathman kirjoitti:Nyt on kyllä aika hyvä bändivalikoimakin jo kasassa
ei tod. samaa paskaa minkä näkee suomessa jokapaikassa kokoajan

Sabbathman kirjoitti:No en yhtään ihmettele jos koko kaveripiirikin on mennyt olemattomaan.
olen pahoillani jos sinulla ei ole ystäviä :(


Sabbathman kirjoitti:Aurinko paistaa, on taas kevät. Onko sekin huono asia?
helteet on suht perseestä
Kekkilä kirjoitti:Valittajat valittaa, antaa valittaa. Mielipiteet nyt on kaikilla, mutta tragikoomiseksihan tuon lifemocker nimimerkin kitinä menee esim. tämä legendojen perustelematon dissaus. Ei siinä, antaa inetä. Kukaan DDJ:stä tykkäävä ei ole läpeensä paha :D
paska musiikki on paskaa vaikka sitä kuuntelisi miljoona ihmistä


katsokaas kun se on kamalan surullista, ettei suomesta löydy meininkiä nykyisin, jonne perseensä viitsisi raahata!
SabaSaba
Viestit: 316
Liittynyt: 13 Syys 2007, 20:43

22 Touko 2014, 03:04

Kaikki on jo ymmärtäny sun valituksesi. Nyt menee samaa raitaa jo monettakohan vuotta putkeen. Vaihda levyä jo. Tuo sinun "keskustelusi" ei paranna tätä ketjua mitenkään.
Asamael
Viestit: 425
Liittynyt: 31 Touko 2004, 20:27
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

02 Kesä 2014, 21:17

Perkeleen perkele... sinne meni sitten tämä isoin (by far) täky.
Sabbathman
Viestit: 5579
Liittynyt: 03 Joulu 2009, 04:40
Paikkakunta: Seinäjoki

02 Kesä 2014, 22:20

Asamael kirjoitti:Perkeleen perkele... sinne meni sitten tämä isoin (by far) täky.
VOI PERKELE. Tai siis eihän se ole edes kirosana. Minkä tähän keksisi tilalle...

Just me tätä hehkutettiin toisillemme...

Odottelemme siis Scheefferin toipumista ja Suomen synkän syystalven klubikeikkaa. Olisipa se vaikka Tampereella, niin täältä lähtee metallimies kohti Pakkahuonetta...
Jussi
Viestit: 10313
Liittynyt: 28 Elo 2002, 20:10
Paikkakunta: Oulu (Rollo)

02 Kesä 2014, 22:32

Vihtu, meni sitten samalla vissiin Hellfestistäkin.
Sabbathman
Viestit: 5579
Liittynyt: 03 Joulu 2009, 04:40
Paikkakunta: Seinäjoki

02 Kesä 2014, 23:17

Alunperin meinasin mennä paikalle vain lauantaiksi W.A.S.P.ia katsomaan kun kerta lähelle tulee taas, mutta sitten Iced Earth muutti reissupäivän perjantaiksi...nyt kun kävi näin, palaan alkuperäiseen suunnitelmaan, onhan siellä myös mainioksi livebändiksi todettu Turisas ja nyt(kö) sitten sen viimeisen kerran Stone siellä missä sen näin ekankin kerran aikoinaan.

Näillä mennään tällä kertaa. Bänditoive #1 vuodelle 2015 on tietenkin Iced Earth.
kalleppi
Viestit: 387
Liittynyt: 19 Elo 2008, 13:32
Paikkakunta: Seinäjoki

03 Kesä 2014, 16:43

Crowbarin kun saisivat korvaamaan.
SabaSaba
Viestit: 316
Liittynyt: 13 Syys 2007, 20:43

03 Kesä 2014, 19:11

Voi vitulla päähän! Ei voi mitään.
Onneks Nummessa on aina kivaa, vaikka ei yhtään bändiä kattois. Ja kai niitä nyt pari kävis kattomas.

Mutta perkele!
Hateseeder
Viestit: 134
Liittynyt: 04 Kesä 2013, 15:55

05 Kesä 2014, 21:34

Voisivat koittaa siirtää Deals Deathin IE:n tilalle, kun en vielä torstaina pääse pelipaikalle. 8)
Sabbathman
Viestit: 5579
Liittynyt: 03 Joulu 2009, 04:40
Paikkakunta: Seinäjoki

10 Kesä 2014, 14:47

Lauantain kuvio on suoraviivainen...matkaan 20:00 niin ehtii hyvin paikalle...

21:30 - Vihreä - W.A.S.P.
22:45 - Koff - Whispered
23:30 - Inferno - Turisas
00:30 - Vihreä - Stone
Sabbathman
Viestit: 5579
Liittynyt: 03 Joulu 2009, 04:40
Paikkakunta: Seinäjoki

20 Kesä 2014, 12:04

Taas ollaan keskikesässä, taas kuljetaan yöttömässä yössä, olkoon keli kylmä ja sateinen, silti sisimmässä on tunnelma auvoinen.

Hyvää juhannusta, varsinkin sinne Nummijärven rannalle! Seinäjoen autopartio lähtee matkaan huomisillalla, kohti WASPin ehkä viimeistä keikkaa jonka haluan, kohti Whisperedin sivalluksia, kohti Turisaksen jo talvella lupaamia sotahuutoja ja kohti Stonen ehkä viimeistä esiintymistä tuolla juhannuksen tärkeimmällä rannalla...
Sabbathman
Viestit: 5579
Liittynyt: 03 Joulu 2009, 04:40
Paikkakunta: Seinäjoki

22 Kesä 2014, 11:13

Joopa joo, selvittiin sinne ja takaisin. Kylmä ilta kylmeni hiljalleen sinne 3 asteen tienoille...satelikin hieman...mutta nyt on keskikesä ja sillä sipuli!

WASP saa nyt jäädä tämän esityksen jälkeen, tuli on ns. hiipunut. Sama lyhyt paska setti, ei ollu häävit sounditkaan. Ikävää mutta totta. 5 vuotta sitten meno oli vielä tappuraista, nyt on tiettyä lässähtämistä. Ehkä mukana on omaakin kyllästymistä. Väsyneen meiningin kruunasi VIP-ihmiset nyökyttelemässä sivuaidalla.

Whispered tykitti pirun kovan keikan ääniongelmasta selvittyään. Moshpittiä ja letkajenkkaa. Levy on plakkarissa. Tästä bändistä tulee vielä jotain jos taso on jo nyt näin kova. Seuraavaa keikkaa odotellessa...

Turisas veti illan komeimman esityksen mahtavalla soundilla, fiiliksellä ja tulenhenkäyksillä. Rantalavalla oli tunnelmaa, höyryä lähti kaikkien suusta, järvikin oli sumussa. Ei haitannut kylmä yhtään eikä ketään. Turisas on nimensä mukainen, nyt ja tästä eteenpäin.

Stone tykitti varman keikan, todella jytky hyvä soundi ja meininki. Vitullisen kylmä keli, mutta jaksettiin loppuun asti. Hieno päätös kylmimmälle juhannukselle mitä muistan.

Niin että kylmä oli. Ehkä tämä kesä ei ole vielä tuhoon tuomittu. Ehkä tämä tästä vielä lämpenee.
Nicholas
Viestit: 439
Liittynyt: 24 Helmi 2004, 18:51
Paikkakunta: Tku

22 Kesä 2014, 20:33

Tsekkasiko kukaan Chrome Divisionia? Harmittaa suuresti, että jäi väliin. Ruotsissa pari viikkoa sitten WASP oli hyvä, vaikka settlista olikin pitkälti samoja biisejä kuin aina. Aikamoinen oli ollut heidän reitti Norjasta Nummeen, että olisiko silkkaa väsymystä ilmassa? Mene ja tiedä.
kalleppi
Viestit: 387
Liittynyt: 19 Elo 2008, 13:32
Paikkakunta: Seinäjoki

23 Kesä 2014, 07:32

Nicholas kirjoitti:Tsekkasiko kukaan Chrome Divisionia?
Tulipa tuo katottua. Ja ihan hyvin vetivät. Oikeanpuoleinen kitaristi oli tosi hyvä. Laulajalla oli ballseja äänessä. Ihan hyvää rokkenrollia.

Behemoth ja Stone olivat ylivoimaiset kaks bändiä festeillä. Behemoth itselläni ainakin on ollut huonoimmasta päästä Puolan dm-skenessä mutta tämä keikka laittoi kyllä uudelleenkuunteluun bändin levyt. Oli sen verran timanttista settiä välillä. Liveshowna keikka oli myöskin ikimuistettava. Bändi musiikiin tuollainen visuaalinen anti sopii. Ja viimesen biisin sarvipäät piirtyi muistiin varmasti kaikilla.

Stone sitten taas oli myös loistava. Tuolla kappalemateriaalilla ei ihan heti metsään mennä mutta bändi veti niin ammattitaidolla. Ja Roope Latvalakin tuntui nuorentuneen silminnähden.. sen verran energistä menoa oli. Joutsenniemi kuulosti hemmetin hyvältä. Empty Corner tuli, se oli vielä kokematta livenä.
Hateseeder
Viestit: 134
Liittynyt: 04 Kesä 2013, 15:55

27 Kesä 2014, 22:13

12. kerta ja vieläkin hauskaa. Edes kylmä sää ei lannistanut, koska leirissä oli notski palamassa käytännössä koko ajan. Perjantaina hyvä meno - kiitokset vieraanvaraisuudesta nummen-kohteliaimmalle-leirille ja häröilystä "viltti-ketjulle" joka päätyi ainakin FätCämpiin soittamaan didgeridoota ja laulamaan jonkin sortin pornolauluja.

Lauantaina tiukka krapula oli pilata päivän, mutta kiitos sinnikkäiden leiriläisteni ja Disco Infernon lauantaikin päätyi reilusti plussa puolelle.

Nähdyt ja kuullut bändit:

Stam1na: kova
Poisonblack: ei yllätyksiä
WASP: pettymys

Ensi vuonna uudestaan.
Vastaa Viestiin