Metal Archives kehittyy

Musiikkimedioiden infot ja keskustelut
Napero
Viestit: 232
Liittynyt: 30 Huhti 2009, 00:23
Paikkakunta: Espoo

03 Kesä 2014, 23:17

Tiedoksi, mikäli joku ei tätä vielä ole surffauksillaan huomannut:

Metal Archives on jälleen ottanut aimo harppauksen eteenpäin, ja tukee nyt julkaisujen eri versioita aivan uudella tasolla. Eri formaatit, painokset, erikoisversiot ja niin edelleen on nyt mahdollista dokumentoida entistä tarkemmin catalog-ID-numeroa myöten, ja kannassa olevan tiedon määrä kasvanee niiden osalta lähikuukausina hurjasti. Myös tiedon etsiminen käyttäen hakukriteereinä uusia kenttiä on kehittynyt merkittävästi. Samalla uutena vaihtoehtona on esimerkiksi arvostelujen ja käyttäjien levykokoelmien kohdistaminen jollekin tietylle versiolle.

Vilkaiskaa, ja kommentoikaa vaikkapa täälläkin. Käyttäjäkunta on vielä aika alkutaipaleella versioiden lisäämisessä, mutta veikkaisin, että syksyllä alkavat useimmat vähänkään tunnetut painokset ainakin tärkeimpien bändien osalta olla haettavissa.

Niin, ja pienen oman käyttökokemuksen pohjalta on pakko sanoa, että Nightwishin julkaisujen järjetön versioiden määrä kertonee omaa karua kieltään siitä miten tosifani joutuu panostamaan kokoelmaansa... muun muassa Over the Hills and Far Away -EP:stä on ilmeisesti olemassa ainakin yhdeksän eri versiota. Dokumentoi omasi!


Serpent
Imperiumi Crew
Viestit: 1606
Liittynyt: 23 Elo 2002, 17:16
Paikkakunta: Turku
Viesti:

04 Kesä 2014, 11:20

Helvetin hyvä juttu, koska näin aktiiviarvostelijana tulee käytettyä tuota palvelua lähes päivittäin. Olisihan sitä siksi aina tietoa mitä myös voisi sivulle päivittää, mutta pakko myöntää: laiskuuttaan jäänyt tekemättä.

Sanohan sinä, sivuston aktiivikäyttäjänä ja jonkinlaisena päivittäjänä, miten iso vaiva on ruveta tekemään oma kontribuutionsa sivuston hyväksi? Ihan vaan sillä silmällä, kun noita levyjä tulee postiluukusta lisää lähes päivittäin.
Napero
Viestit: 232
Liittynyt: 30 Huhti 2009, 00:23
Paikkakunta: Espoo

04 Kesä 2014, 15:00

Eipä siinä kovin isoa vaivaa ole. Alkuun käyttöliittymä voi olla joiltain osin hiukan epäintuitiivinen, ja logiikkaan ja sääntöihin pitää tutustua jotta jälki on oikeanlaista, mutta parin ensimmäisen bändin tai albumin turaamisen jälkeen homma alkaa kyllä normaaliälyiseltä jannulta sujua. Itsellä menee esimerkiksi bändin profiilin rakenteluun kymmenisen minuuttia, ja levyn lisäämiseen ehkä kaksi minuuttia.

Riippuu tietenkin siitä mitä sivustolla haluaa tehdä. Itselläni arvosteluihin tuhraantuu helposti tuhottomasti aikaa, mutta siitähän sinä varmasti tiedät paljon jo ennestään. Peruspuuhailu on yleensä hyvinkin sujuvaa, etenkin kun palvelinpuoli saitilla alkaa olla nykyään aika hyvällä mallilla, eikä sivusto enää juurikaan kaatuile tai jumita.
Serpent
Imperiumi Crew
Viestit: 1606
Liittynyt: 23 Elo 2002, 17:16
Paikkakunta: Turku
Viesti:

06 Kesä 2014, 09:48

Ok. Täytyy rekisteröityä.

Jep, olen päätellyt, että aikaasi menee paljon ko. sivuilla, kun nimesi usein vilahtaa noissa tekijätiedoissa. Respect siitä.
Napero
Viestit: 232
Liittynyt: 30 Huhti 2009, 00:23
Paikkakunta: Espoo

09 Kesä 2014, 12:48

Ilmoittele sitten että minkä valitsit käyttäjänimeksi. Oikaistaan saman tien hiukan arvostelujen hyväksyntäprosessia, jos vaikka joskus jonkun sellaisen kirjoittaisit.

Ja kyllä ne työn sankarit ovat ihan muualla, minä olen laiska diletantti ja virkamies. Tosin arvosteluja on aikanaan tullut luettua ja prosessoitua arviolta 10...15 000, kunnes tuli niiden osalta lievä burn-out.
Serpent
Imperiumi Crew
Viestit: 1606
Liittynyt: 23 Elo 2002, 17:16
Paikkakunta: Turku
Viesti:

10 Kesä 2014, 13:03

Serpent FFF on nick siellä. Tänään lisäsin sinne ensimmäisen levyni, jota siellä ei ollut (juurikin arvosteluun tullut sellainen). Meni vaan kappaleiden listaus hieman pieleen, kun en saanut korjattua erikseen A- ja B-puolten kappaleita oikein. Jätin siitä jo ilmoituksen, tosin.
Cursarion
Viestit: 941
Liittynyt: 27 Tammi 2008, 15:09
Paikkakunta: Joensuu (/Kajaani)

10 Kesä 2014, 17:23

Niin, Napero tuosta pienestä epäintuitiivisuudesta mainitsikin... Ei aivan ilmeistä, mutta helppoa kuin mikä: sitä B-puolen rajaa, samaten kuin yksittäisiä kappaleita, voi raahata pitkin kappalelistaa sopivaan kohtaan.
Serpent
Imperiumi Crew
Viestit: 1606
Liittynyt: 23 Elo 2002, 17:16
Paikkakunta: Turku
Viesti:

13 Kesä 2014, 09:45

Cursarion kirjoitti:Niin, Napero tuosta pienestä epäintuitiivisuudesta mainitsikin... Ei aivan ilmeistä, mutta helppoa kuin mikä: sitä B-puolen rajaa, samaten kuin yksittäisiä kappaleita, voi raahata pitkin kappalelistaa sopivaan kohtaan.
Ahaa, hyvä tietää. Törmäsin nimittäin johonkin toiseenkin vinyylijulkaisuun siellä, jossa oli sama vika: kaikki biisit A-puolelle laitettu. Joku toinenkaan ei siis ole osannut. Taidan käytä korjaamassa molemmat pois jos vaan oikeudet riittää.

EDIT: Eipä riitä oikeudet editointiin. Error reportilla mennään.
Vastaa Viestiin