Children of Bodom

Raskaamman musiikin keskustelut
Vastaa Viestiin
Ice
Viestit: 2759
Liittynyt: 28 Elo 2002, 10:11
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

11 Joulu 2010, 16:44

Edellinen Bodom topic taisi mennä lukkoon, mutta kyllä nyt uutta levyä odotellessa mielellään taas keskustelun avaisin. Eli uusi lätty ulostuu kaipa 8.3.2011 ainakin Facebook infon mukaan. Biisilista on seuraava:

1.) Not My Funeral
2.) Shovel Knockout
3.) Roundtrip to Hell and Back
4.) Pussyfoot Miss Suicide
5.) Relentless Reckless Forever
6.) Ugly
7.) Cry of the Nihilist
8.) Was It Worth It?
9.) Northpole Throwdown
10.) Party All the Time (* Eddie Murphy)

Ei ainakaan biisien nimien perusteella ole pettymystä tulossa ja coveri valinta on taas näitä. Se video tuosta Was It Worth It kai paukahtaa kohta linjoille.

Ja infoa englanniksi kopioituna bändin Facebook -sivulta:

CHILDREN OF BODOM (also COB), the hard partying Finnish Heavy Metal band that features frontman and modern day guitar hero Alexi Laiho will release its new album Relentless Reckless Foreveron March 8, 2011 via Universal Music. Today, COB reveals the album's cover art, which can be viewed now at this location.

Recorded in Finland's Petrax Studios with famed rock producer Matt Hyde (Slayer, Monster Magnet), Relentless Reckless Forever is the seventh studio album of CHILDREN OF BODOM's illustrious career and the first new record from the band since 2008's Blooddrunk, which debuted at #22 on Billboard's Top 200 Chart and scored the quintet its third consecutive #1 debut in Finland. On Relentless Reckless Forever, COB's high-energy hooks and electric energy forge stadium-sized heavy metal anthems that seethe with both marvelous musicianship and a phenomenal pop prowess. The quintet's unique union of haunting melodies, rhythmic sensibility, guitar-and-keyboard interplay and king-size solos is supercharged to the maximum, and the resulting record is poised to push the band – already on the brink of breakout success in the U.S. – to an altogether new pinnacle.

"We worked super hard on this album, at least for me it was pretty much no sleep or rest for six weeks," stated Laiho. "But we were determined to make the best COB album ever, so we were willing to do whatever it took. Of course, having our producer Matt Hyde kicking our asses 24/7 definitely made the results even better, so obviously we're more than anxious to get this album out there"

The first single and video from Relentless Reckless Forever is "Was it Worth It?". COB shot a high energy music video for the track, joining forces with two-time X Games gold medalist and two-time Thrasher Magazine "Skater of the Year" Chris Cole as well as noted pro skaters Jamie Thomas, Garrett Hill and Tom Asta (the current #1 Amateur skateboarder in the world). Filmed on location at central Pennsylvania's residential Action Sports compound Camp Woodward and directed by Dale Resteghini for Raging Nation Films (Pink Floyd, Santana, Mötley Crüe), the video was shot guerrilla style, sans treatment; honing in directly on CHILDREN OF BODOM's high-spirited fire and the skaters' eye-opening execution. A high resolution trailer for the clip can be viewed now at http://www.relentlessrecklessforever.com.

"The single 'Was It Worth It?' is a total party song, said Laiho. "It's not your typical Bodom sound, but it's one of my favorites and heavy as hell."


JSM
Viestit: 691
Liittynyt: 11 Elo 2003, 13:58
Paikkakunta: Mundane abode

11 Joulu 2010, 18:42

Mitäköhän tästä mahtaa tulla. Yhtyeen musiikin taso kun on ollut viime vuodet laskussa. HCDR on viimeinen hyvä Bodom-levy eikä se kumminkaan pärjää kahdelle ekalle. Viime levy oli kyllä paikoin hieman vanhan materiaalin tyylin melodinen, mutta biisit oli jotenkin tasapaksuja. Mahtaakohan tämä levy olla sitten entistä amerikkalaisempi ja kenties rockimpi eli Bodomin tapauksessa paskempi. En pahemmin halua kuulla levyä jossa yhtye soittaa modernia rockia kärinävokaalein. Toivottavasti metallisuus säilyy.
Jussi
Viestit: 10315
Liittynyt: 28 Elo 2002, 20:10
Paikkakunta: Oulu (Rollo)

11 Joulu 2010, 18:47

Nimpä. Mutta pitääpäs etsiä joutubesta tuo Eddien biisi, en ole koskaan kuullutkaan.
Pagan Fears
Viestit: 1441
Liittynyt: 03 Marras 2005, 17:33
Paikkakunta: Lahti

11 Joulu 2010, 23:55

Pari edellistä levyä on kyllä ollut suhteellisen hanurista, että saas nähdä mitä on tulossa. Missä on hyvät melodiat ja hyvät biisit? Lisää kolmen ensinmäisen levyn tasoista kamaa kiitos.
vacuum99
Viestit: 311
Liittynyt: 17 Heinä 2007, 21:41
Paikkakunta: Tre

12 Joulu 2010, 10:21

mutta missä on perinteinen bodom-biisi?
NeonBlack

12 Joulu 2010, 14:39

Pagan Fears kirjoitti:Pari edellistä levyä on kyllä ollut suhteellisen hanurista, että saas nähdä mitä on tulossa. Missä on hyvät melodiat ja hyvät biisit? Lisää kolmen ensinmäisen levyn tasoista kamaa kiitos.
Mitäh, en siis ole ainut jonka mielestä eritoten viimelevy oli jotain aivan käsittämätöntä. Julkaisun alla tekaisemastani arviosta käykin ilmi kaikki olennainen:

Vaikka espoolaiskäsityö kuulostaa entistä vähemmän suomalaiselta, on totutun laadukas värikylläisyys onnistuttu ryssimään kantensa kaltaiseksi sekasotkuksi. Se mikä on Bodom-hittien tapauksessa, albumista riippumatta, määrässä hävitty on laadussa voitettu. Tällä kertaa kaikki kuitenkin kuulostaa jotenkin juostenkustulta. Kadotettujen koukkujen poissaolosta voisi herkempi jopa hätääntyä. Oman versionsa pyörästä kehittäneeltä ryhmältä olisi toivonut löytyvän roppakaupalla enemmän nastoja.

Suoraan sanoen Blooddrunkista jäi käteen sellainen "jotain kasaan, ja äkkiä takas tien päälle" -fiilis...
Sickening

12 Joulu 2010, 14:39

"Pussyfoot Bodom Suicide" olis ollut hyvä valinta perinteiselle Bodom-biisille.

:ban:
Davy Jones
Viestit: 844
Liittynyt: 09 Heinä 2007, 18:51

12 Joulu 2010, 15:52

Pagan Fears kirjoitti:Pari edellistä levyä on kyllä ollut suhteellisen hanurista, että saas nähdä mitä on tulossa. Missä on hyvät melodiat ja hyvät biisit? Lisää kolmen ensinmäisen levyn tasoista kamaa kiitos.
Samoilla linjoilla mennään. Paitsi henk. koht. COB:lta uppoaa oikeastaan ainoastaan Hatebreeder-FTR-HCDR -trio. Debyytti ei niinkään (pl. Lake Bodom ja Deadnight Warrior).

Parhaimmillaan bändi on ehdottomasti Hatebreederilla ja yksi mieleenpainuvimmista live-kokemuksistani on edelleen Ankkarock 2006, kun "Towards Dead End" rävähti ilmoille täysin puun takaa! Jumalauta meni kylmät väreet.

Uudesta levystä odotukset eivät ole juuri minkäänlaiset, johtuen juurikin tästä Bodomin "amerikkalaistumisesta". Eiköhän sieltä tule taas hyvinkin jenkkityylistä garage-rässiä astetta ripeämmillä sooloilla.
Ice
Viestit: 2759
Liittynyt: 28 Elo 2002, 10:11
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

12 Joulu 2010, 16:28

Heh, meikäläinen kai niitä harvoja jolle uppoaa koko tuotanto. Debyytti on edelleen yksi suosikeista mistä tahansa levyistä, ja sen kaksi melodista seuraajaa toimivaa tavaraa ja biisejä täynnä. Follow the Reaperilla oleva Everytime I Die on IMO bändin paras ralli mutta ei nämä uusimmatkaan paljo ole jälkeen jääneet. HCD:lla käyntiin lähtenyt vähemmän melodinen tyyli uppoaa myös mainiosti, on hauskaa kun kolmen ekan levyn aikoihin tuli ropisemalla viestejä jossa toivottiin Bodomin luopuvan tilutuksista ja siirtyvän suorempaan räimeeseen. Sitten kun niin on tapahtunut tulee ropisemalla viestejä vanhan tyylin perään, no millepä bändille ei tulisi. Siinä missä HCD on mulle bändin heikoin lätty, oli Are You Dead Yet? mainosti toimiva kokonaisuus, jolta tosin sellainen ykköshitti uupui. Blooddrunkilla taas sellainen olikin mukana, mukavasti vanhaa melodillisuutta ja nykyistä räimettä yhdistelevä Smile Pretty For the Devil, jonka nostan helposti bändin parhaiden biisien joukkoon ja kumma juttu ettei tuo biisi muille kai sitten niin uppoa.
Spunkmeyer
Viestit: 1436
Liittynyt: 17 Marras 2003, 21:59
Paikkakunta: Helsinki

13 Joulu 2010, 01:16

Osittain tämän ketjun inspiroimana kuuntelen Blooddrunkkia nyt uudestaan. Viimeeksi kuuntelin sen ilmestymispäivänään. Ja joo, ei tämä kyllä vieläkään kuulosta tasan yhtään miltään, aikamoista taustamusiikkia :D
AYDY? ei myöskään ole bändin vanhaa tasoa, mutta sen biisit sentään olivat suht hyviä.
Edelliset neljä ovat sitten omassa luokassaan. Hate Crew Deathroll oli ensimmäinen täyteen hintaan uutena ostamani levy, Tokyo Warhearts oli ensimmäinen koskaan itse ostamani levy ja Something Wildin biiseillä aloitin metallin kuuntelun. Joo'o, bändin tyyli on muuttunut ylimelodisesta sooloilusta runttaukseen, mutta sekään ei ole sinänsä huono asia koska HCDR on mielestäni Follow the Reaperia parempi levy.

Kun katson COBin levynjulkaisutahtia ja viime aikojen musiikillista alaspäinmenoa, uskaltaisin povata RRF:stä lupaavaa levyä. Kyllähän tämän levytystauon on pakko tuntua jossain? Impaled Nazarenella ja Korpiklaanilla taitaa olla sama juttu. Manifest ja Karkelo eivät olleet bändien parhaimmistoa.
Night
Viestit: 245
Liittynyt: 20 Helmi 2009, 19:55
Paikkakunta: Riihimäki

13 Joulu 2010, 07:28

Pakko oli edellislevyn erikoispainos ostaa kun halvalla löytyi käytettynä (käytännössä käyttämätön, oli julkaistu joku 2-3 päivää aiemmin). Olen yrittänyt kuunnella mutta vittu kun ei vaan uppoa. Vanhana bodom-fanina oli vaikea sulattaa ettei ko. levyllä ollut oikeastaan yhtään hyvää biisiä. Ensimmäiset pari levyähän on täyttä timanttia, ja Tokyo Warhearts on yksi omia suosikki-livelevyjäni kautta aikain. AYDY? en ole koskaan kuullut, tuli HCD jälkeen sellainen ähky päälle ettei vaan ole pystynyt. Jos se on samanlainen kuin BD niin en ole kyllä menettänyt mitään.

Voisi sanoa että maltillisesti odottelen tätä, mutta tuskin roposiani siihen sijoitan.
Spunkmeyer
Viestit: 1436
Liittynyt: 17 Marras 2003, 21:59
Paikkakunta: Helsinki

13 Joulu 2010, 13:32

Night kirjoitti:AYDY? en ole koskaan kuullut, tuli HCD jälkeen sellainen ähky päälle ettei vaan ole pystynyt. Jos se on samanlainen kuin BD niin en ole kyllä menettänyt mitään.
Samanlainen kyllä, mutta paljon parempi. Paljon parempia biisejä. Blooddrunk on oikeasti huono kopio AYDY:stä.
Dime
Viestit: 766
Liittynyt: 16 Maalis 2007, 15:22
Paikkakunta: Turku

14 Joulu 2010, 10:08

No joo, ei Blooddrunk mielestäni niin paska ole mitä yleisesti annetaan ymmärtää. Tosin eipä ole meikäläisenkään levysoittimessa vieraillut ilmestymisensä jälkeen. Eipä silti yleensäkkään tule paljon "vanhoja" levyjä kuunneltua, kun on tekemistä jo uusimpienkin kanssa.

Bodomin levyistä parhaiten iskevät ensimmäiset kolme. Syy nyt on lähinnä siinä että kun nuo ilmestyivät niin ei tullut yhtä tiuhaan tahtiin osteltua levyjä ja tutustuttua uusiin bändeihin, vaan ne levyt jotka omisti, vierailivat tiuhaan soittimessa. Hatecrew ei oikein napannut enää kummoisemmin, kai siellä muutama hyvä kipale on (esim. Needled 24/7). Are You Dead Yet sitten jo kiinnostikin hieman enemmän, mutta enpä tuotakaan nyt paljon Blooddrunkia paremmaksi kehuisi.

Uutta kohtaan odotukset on tasoa "katsotaan miten käy". Ostettua varmasti tulee, mutta ei nyt mitään järkyttäviä tärinöitä ole päällä.
Spunkmeyer
Viestit: 1436
Liittynyt: 17 Marras 2003, 21:59
Paikkakunta: Helsinki

14 Joulu 2010, 15:52

Dime kirjoitti:Tosin eipä ole meikäläisenkään levysoittimessa vieraillut ilmestymisensä jälkeen.
= paska levy.
Dime
Viestit: 766
Liittynyt: 16 Maalis 2007, 15:22
Paikkakunta: Turku

14 Joulu 2010, 16:42

Spunkmeyer kirjoitti:
Dime kirjoitti:Tosin eipä ole meikäläisenkään levysoittimessa vieraillut ilmestymisensä jälkeen.
= paska levy.
Eeei välttämättä.. Kuten tuossa totesin, niin nykyään tulee hommailtua niin paljon levyjä ettei sitä oikein ehdikkään kuuntelemaan noita vanhempia. Yleensä kun uuden albumin hommaan, on se "tehokuuntelussa" n. viikon, tämän jälkeen se vierailee satunnaisesti soittimessa n. kuukauden verran ja sen jälkeen tulee enää harvemmin kuunneltua (0-3 kertaa vuodessa). Poislukien tietysti ne kovimmat levyt, joihin Blooddrunk ei suinkaan lukeudu.

Ei hyvä, muttei niin paska mitä yleinen käsitys antaa ymmärtää, siis minun mielestäni. Joku tuollainen 6½ levy.
Spunkmeyer
Viestit: 1436
Liittynyt: 17 Marras 2003, 21:59
Paikkakunta: Helsinki

15 Joulu 2010, 10:38

Dime kirjoitti:Kuten tuossa totesin, niin nykyään tulee hommailtua niin paljon levyjä ettei sitä oikein ehdikkään kuuntelemaan noita vanhempia. Yleensä kun uuden albumin hommaan, on se "tehokuuntelussa" n. viikon, tämän jälkeen se vierailee satunnaisesti soittimessa n. kuukauden verran ja sen jälkeen tulee enää harvemmin kuunneltua (0-3 kertaa vuodessa). Poislukien tietysti ne kovimmat levyt, joihin Blooddrunk ei suinkaan lukeudu.

Ei hyvä, muttei niin paska mitä yleinen käsitys antaa ymmärtää, siis minun mielestäni. Joku tuollainen 6½ levy.
Jos levyä ei "ehdi kuunnella" kolme vuotta sen ilmestymisen jälkeen, jokin siinä on kyllä aika pahasti pielessä :D Kuusi ja puoli arvosananakin kuulostaa joltain niin keskinkertaiselta että turhempaa saa hakea.
Ice
Viestit: 2759
Liittynyt: 28 Elo 2002, 10:11
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

15 Joulu 2010, 11:17

Surulliselta kuulostaa muutenkin tuo Dimen tilanne, että vanhat hyvät levyt pölyttyy ja uusi moska kuluttaa aikaa liaalti. Eikö ne parhaat levyt kuitenkin ole jo tehty?
Dime
Viestit: 766
Liittynyt: 16 Maalis 2007, 15:22
Paikkakunta: Turku

15 Joulu 2010, 15:32

Spunkmeyer kirjoitti:Jos levyä ei "ehdi kuunnella" kolme vuotta sen ilmestymisen jälkeen, jokin siinä on kyllä aika pahasti pielessä :D Kuusi ja puoli arvosananakin kuulostaa joltain niin keskinkertaiselta että turhempaa saa hakea.
Kyllä niitä parempia tekeleitä tulee toisinaan luukutettua, mutta kuten sanoin, Blooddrunk ei niihin lukeudu. En ko. tekelettä nyt miksikään kultakimpaleeksi tituleeraakkaan, mutta eikös ne arvosanat menneet jotenkin näin:

10 - Erinomainen
9 - Kiitettävä
8 - Hyvä
7 - Tyydyttävä
6 - Kohtalainen
5 - Välttävä
4 - Hylätty

Eli tosiaan jotain kohtalaisen ja tyydyttävän välistä. Keskinkertaista, kyllä. Umpipaskaa? Ei mielestäni. Ostin juuri Debaucheryn Rockers & War levyn, se oli sitä umpipaskaa (ok bändi tosin).
Ice kirjoitti:Surulliselta kuulostaa muutenkin tuo Dimen tilanne, että vanhat hyvät levyt pölyttyy ja uusi moska kuluttaa aikaa liaalti.
Se on sitä kun levyjä tulee osteltua keskimäärin kolme viikossa, niin ei sitä vaan kerkiä noita vanhoja niin tiuhaan pyöritellä. Säälihän se on kyllä. Hyvä kysymys onkin sitten se että tarvitseeko niitä lättyjä mukamas niin tiuhaan hankkia?
Ice kirjoitti:Eikö ne parhaat levyt kuitenkin ole jo tehty?
Täydellisen levyn tasoon yllettiin vuonna 1986, eikä tuota tasoa koskaan enää saavutettu (ja tuskimpa saavutetaan), mutta lähelle päästään aina silloin tällöin.

Nyt menee kyllä pahasti OT:ksi...
Paka
Viestit: 295
Liittynyt: 22 Touko 2007, 17:23

15 Joulu 2010, 18:11

Mitä helevettiä? Katoin ton uuden levyn mainoksen ja ilmeisesti uudella musavideolla on jotain skeittausmeininkiä? Nyt tulee vahvasti semmonen fiilis, että Bodomia viedään nyt kuin pässiä narussa Amerikan markkinoilla.

Ei kyllä nyt tullu hyväksyntää tälle touhulle terveisin mies, joka diggaa Suicidal Tendenciesistä ihan vitusti.
Glaurung

15 Joulu 2010, 18:31

Paka kirjoitti:Mitä helevettiä? Katoin ton uuden levyn mainoksen ja ilmeisesti uudella musavideolla on jotain skeittausmeininkiä? Nyt tulee vahvasti semmonen fiilis, että Bodomia viedään nyt kuin pässiä narussa Amerikan markkinoilla.

Ei kyllä nyt tullu hyväksyntää tälle touhulle terveisin mies, joka diggaa Suicidal Tendenciesistä ihan vitusti.
Jep. Eipä näytä hyvältä ei, tosin tämä videobiisi Chris Coleineen eroaa kuullema melkoisesti levyn yleisestä linjasta. Noh, toivotaan parasta. Lyhyt sample tulevalta levyltä tosin kuulosti paljon lupaavammalta kuin kaksi edellistä levyä yhteensä, vaikkei se varsinaisesti vielä hirveästi kerro. Vähän vanhempien levyjen meininkiä rokkaavammalla tatsilla.
Paka
Viestit: 295
Liittynyt: 22 Touko 2007, 17:23

15 Joulu 2010, 19:38

shiduba kirjoitti:Levyllä ja biiseillä on muuten aivan järkyttävän typerät nimet. Blooddrunk oli jo semmoista tuubaa että en voi sanoa odottavani tältä mitään.
Ainaki 2-5 biisien nimet on vähän blää mun mielestä :yuck:
Jotenki toi Relentless Reckless Forever ois kuulostanu paremmalta jos oisivat tunkeneet relentlessin ja recklessin sanan "and". Mutta nyt menee kyl ihan pilkunnussimiseks jo.
Akiman
Viestit: 493
Liittynyt: 02 Touko 2003, 20:48
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

15 Joulu 2010, 20:16

Relentless Reckless Love Forever

Olinx eka?! :silly:
Jussi
Viestit: 10315
Liittynyt: 28 Elo 2002, 20:10
Paikkakunta: Oulu (Rollo)

15 Joulu 2010, 20:22

Nääh, ei tästä kuitenkaan saa samanlaista ehtymättömän huumoriväännön keidasta kuin Satyriconin Now, Political!:ista :P

Huono maku on kyllä Laiholla levytittelien suhteen.
Sir Juzzi
Viestit: 1089
Liittynyt: 22 Tammi 2004, 14:36

15 Joulu 2010, 21:38

Kuulun niihin harvoihin, joiden mielestä Hatebreeder on Bodomin tuotannon heikoin tekele ja uusin levy ihan ok. Blooddrunk ei ilmestyessään herättänyt pienintäkään mielenkiintoa, mutta tuli joskus ostettua kun sattui joku spessuversio nenän eteen kuudella eurolla, ja löytyihän sieltä ihan kohtuullisen hyvää tavaraa. Jokunen biisi kärkkyy bändin tuotannon parhaimmistoonkin.

Kovasti pidetyn Hatebreederin kappaleet ovat meikäläiseen korvaan jotenkin puujalkaisen kuuloisia, lukuisista hienoista kohdista huolimatta. Follow the Reaperilla kuuluu tiluttelubiisien hioutuminen huippuunsa, minkä ansiosta levy onkin yksi Bodomin parhaista. Sen jälkeen oli bändiltä hyvä veto jättää powertiluttelut historiaan ja kehitellä vähän uudenlaista soundia, vähän erilaisia hyviä biisejä kun tuntui irtoavan ihan hyvin. Hate Crew Deathroll oli helvetin kova levy ilmestyessään ja sen nimiraita on edelleenkin täyttä rautaa. Are You Dead Yet tuntui uutena ainoastaan heikommalta HCD-toisinnolta, mutta ajan myötä levyjen voimasuhteet ovat kääntyneet päinvastoin. Kun niin selkeästi samanlaisten levyjen samanlaisuudesta pääsi yli, on AYDY:llä lopulta paremmat biisit.

Tuon levyparin jälkeen rupesi taas näyttämään siltä että jätkillä voisi jälleen olla pikku mietinnän paikka, että mitäs seuraavaksi. Blooddrunk huusi saman kysymyksen kovaan ääneen. Saapa siis nähdä, tarjotaanko uudella levyllä purtavaksi loppuun kalutun jutun luut vai saako bändi vielä kerran uuden vaihteen silmään.
Jussi
Viestit: 10315
Liittynyt: 28 Elo 2002, 20:10
Paikkakunta: Oulu (Rollo)

18 Joulu 2010, 19:19

Laiho valitteli uudessa Soundissa, miten Bloodrunk kuulemma 'vuosi puoli vuotta ennen julkaisua' nettiin, samalla kun toivoi miten uuden kanssa asiat eivät kusisi samaan tapaan; itse en kyllä muista tuollaista ennakkoa tapahtuneen. Menikö oma sekaisin In Flamesin Come Clarityyn (joka aikoinaan '05 tuollaisella keulalla tulikin kuultaville, nimikin oli vielä Crawl Through Knives) kanssa vaiko lapinlisää mukana?

ns: Krokus - Russian Winter
Vastaa Viestiin