Stratovarius ja johdannaiset

Raskaamman musiikin keskustelut
Vastaa Viestiin
kupteri
Viestit: 76
Liittynyt: 11 Elo 2013, 16:53

19 Kesä 2021, 00:37

Ittellä fiilis tuosta LaBrien laulamasta tuoreesta videobiisistä on, että ei kyllä yhtään kuulosta Tolkin kitaroinnilta, ainakaan komppikitarat. Eikä sävellyskään oo yhtään Tolkin tyyliä. Soolossa ehkä vähän, mutta tokihan ammattisoittajatkin osaisivat tyyliä kopsia että edes se vähän muistuttaisi. No, saapa nähdä miltä tuntuu kun saa koko levyn käsiin. Odotukset ei oo varsinaisesti korkealla. Se kakkos-Avalonhan oli ihan kuin ois demot pistetty maailmalle.


Jussi
Viestit: 10533
Liittynyt: 28 Elo 2002, 20:10
Paikkakunta: Oulu (Rollo)

19 Kesä 2021, 10:27

^ ei se ole sitä kirjoittanutkaan, tekijät, Beautiful Lie: Aldo Lonobile / Antonio Agate / Marco Pastorino
Mäyrämies kirjoitti:
18 Kesä 2021, 23:01
Eikös jossain haastattelussa Tolkki jutellu että puolet, oisko ollu edellisestä levystä, biiseistä tuli levy-yhtiöltä. Tämä uusin jotenkin kuullostaa sellaiselta. Noh, oli miten oli, melko meh ovat olleet kaikki uudet biisit.
kts. edellisen sivun alussa, miten kirjassaan luki "Levy-yhtiö hyväksyi puolet ja toisen puolen kappaleista he hylkäsivät. Sillä hetkellä en jaksanut tehdä lisää biisejä, joten pari italialaista sävelsi kanssani. Lopulta sitten kasassa oli 12 biisiä." Mutten itse usko tuohon, että oli mukana tekemässä niitä, kun kirjan discografia listaa Return To Eden -albumin alle vain nämä kappaleet:

Enlighten
Give Me Hope
Godsend
Return To Eden
Wasted Dreams


Eli luulen, että levyn parhaimmisto oli tosiaan Aldo Lonobilen ja kumppaneiden tekemää, Tolkin tehtyä vain nuo viisi. Nyt Timo on uudella levyllä yhtenä neljästä (The Fire And The Sinnerillä viidestä) tekijästä, kaikkiaan neljällä kappaleella, / 12.
kupteri
Viestit: 76
Liittynyt: 11 Elo 2013, 16:53

20 Kesä 2021, 12:07

Juu, varmaan pienen osan säveltäny ja johonkin vähän kitaraa vetäny. Arvelisin että jonku soolon ois vetäny ja studiojermut sitten hoitanu kaiken muun. Sen verran että nimen saa kanteen :D
Ice
Viestit: 2841
Liittynyt: 28 Elo 2002, 10:11
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

21 Kesä 2021, 10:23

Eilen kuuntelin tuon pari kertaa läpi ja aika turha 6/10 julkaisu. Ammattitaitoisesti tehtyjä biisejä mutta ei mitään mikä saisi enää palaamaan tuon ääreen. Brittneystä olisi saanut esim. niin paljon enemmän irti mutta kun ei. Sliipattua, helppoa ja kädenlämpöistä.
Sabbathman
Viestit: 5639
Liittynyt: 03 Joulu 2009, 04:40
Paikkakunta: Seinäjoki

22 Elo 2021, 23:06

Uusi albumi pitkästä aikaa joo...mutta nuo taulut! Vielä joskus mulla on tuo albumi vinyylinäkin...

🎸💫✨🌌🏦

Herra Turpasauna
Viestit: 169
Liittynyt: 12 Touko 2008, 16:45

24 Elo 2021, 18:57

On tämä "Mysteerin syntyminen" ihan kelpo levy mielestäni. Kouluarvosana 7½ -Viihdyttävyysarvo on niin korkealla että kompensoi puutteita sävellystyössä, ja soittamisessa. Miksaus on hieman ankara välillä naislaulajille, heille ei anneta yhtään enemmän "siimaa" raskaammissa kappaleissa (nostamalla laulua isommalle) - kuin miehillekään. Omalla äänellä täytyy pärjätä äänivallin mukana. Sinänsä ihan hyvää perustasoa kuitenkin tämä.

Masterointi on lähes kiitettävällä tasolla, dynamiikkaa on jätetty hyvin RMS tasot keskimäärin 9-10 dB. Kompressointia varmasti riittävästi, mutta ei käytetty nykymittapuun mukaan mitenkään paljon.

Laulajissa en huomannut mitään vikaa omiin korviin. Kannattaa laittaa pakkopaita päälle, köyttää itsensä tuoliin, ja kuunnella Sannia tai Ellinooraa, niin alkaa kuulostamaan hyviltä kaikki nämä artistit :twisted:

Instrumenttien soitto oli ihan kelvollista, mutta mihinkään tiukasti soittavan vakiintuneen bändin tasolle ei päästy. (otetaan satunnainen veteraanibändi, vaikka Hammerfall- soitto monta kertaa timmimpää, ja groovaa paremmin) .
Aika tuntemattomia tyyppejä itselle nuo olivat mitä yritin katsoa netistä. Itse Tolkki oli tosiaan levyn krediittienkin mukaan vain yksi osa bändiä, eikä tuollainen "Tolkkimainen" fiilis tosiaan edes välittynyt musasta. Kappaleet tuntuivat välillä hieman hiilikopioilta esikuvistaan, mutta sinänsä hyvinkin ammattitaitoisesti oli suurin osa sävelletty - toki vähän heikompaakin materiaalia joukossa oli.

Itseäni viehättivät mm. "Master of Hell", "Dreaming" , ja "The Fire and the Sinner" kappaleet. Tuo ..Sinner oli tehty ärsyttävän simppeliksi, ja mieleenpainuvaksi kappaleeksi. Kertosäkeen renkutusta ei millään meinaa saada pois päästä..

Levyn kansi, ja grafiikat olivat toteutettu hyvin. Jokainen artisti oli saanut lähettää itse valitsemansa kuvan myöskin kirjaseen.

Levy tuntuu jakavan mielipiteitä todella paljon.. Olen nähnyt arvosteluja kuutosesta kymppiin saakka. Ehkäpä jokin tietty sympaattisuus on se mikä saa tämän levyn tuntumaan paremmalta, kuin mitä se musiikillisesti on.

Kysyin poikkeuksellisesti myös vaimolta (joka kuullut tämän levyn pyörittelyä) arvosanaa, ja paremmalta puoliskolta tuli kommenttia että " 8½ ihan minimissään tai enemmän, Tolkki oli "ihana" siinä kuvassa, kun tervehtii tuolla tavoin, tosi hienoja biisejä, ja esittäjät huippuja :) "
Jussi
Viestit: 10533
Liittynyt: 28 Elo 2002, 20:10
Paikkakunta: Oulu (Rollo)

02 Syys 2021, 21:53

Hyvä covervalinta brasseilta, kun uusi Northtale-vokalisti Guilherme Hirose ja muut vetävät Elements pt. 2:en sinkkua:

Guilherme Hirose - Vocals
Moreno Hassem - Guitars
Fabio Carito - Bass
Nelson Hamada - Keyboards
Alê Magno - Drums
Archon
Viestit: 170
Liittynyt: 29 Touko 2009, 13:56

10 Syys 2021, 14:07

Jussi kirjoitti:
18 Kesä 2021, 20:18
Onko muuten James LaBrie ollut aina näin huono laulaja? En ole koskaan tykännyt ukon äänestä, mutta suurimmaksi osaksi olen vältellyt tätä Dream Theaterin biisien vuoksi viimeiset 20+ vuotta. Siis tuo aksenttihan on sellainen, että tämä voisi olla kuka tahansa italian hevikaraokesta vetäisty vibraaja; en uskoisi ikinä amerikkalaiseksi :shock:
Off topic, mutta oli JLB minusta aikoinaan pirun kova. Mutta ainakin tätä videota katsoessa vaikuttaa siltä, että vuosien myötä on ääni mennyt koko ajan tasaisesti huonommaksi. Ikä tietysti tekee tehtävänsä ihan jokaisella, mutta loputon kiertäminen ja kolmen tunnin setit tuskin ainakaan ovat auttaneet.
Jussi
Viestit: 10533
Liittynyt: 28 Elo 2002, 20:10
Paikkakunta: Oulu (Rollo)

13 Marras 2021, 22:05

Mielenkiintoista, nyt on ainakin kova kokoonpano ja olisipa runsaalla kouralla valittu myös muita kuin Straton biisejä. Erityisesti RR:n Trinity, eka Avalon ja In Paradisum anstaitsisivat livesoittoa, jota eivät juurikaan ole saaneet. Menisin täällä päin ilman muuta keikalle silloin!
https://www.metal-rules.com/2021/11/11/timo-tolkki-announces-the-first-dates-for-the-visions-of-latin-america-tour-new-all-star-lineup-new-live-album-and-more/ kirjoitti:
The former Stratovarius guitarist announces the first dates of the “Visions of Latin America” -tour. This upcoming tour celebrates the 25th Anniversary of the Stratovarius “Visions” album. The setlist will consist of the best of Tolkki’s career from Stratovarius, Revolution Renaissance, Timo Tolkki’s Avalon, and Symfonia.

The lineup on these upcoming gigs will include: Timo Tolkki, Alessandro Conti (Twilight Force, Trick or Treat), Jari Kainulainen (Stratovarius, Masterplan), Alex Landenburg (Kamelot, Cyhra), and Mikko Härkin (Symfonia, Sonata Arctica). This lineup will also record and film the live album “Visions of Latin America” in Mexico City.

Timo Tolkki has confirmed the following shows as part of his full-length Latin American Tour in March/April.

30.4.2022. Circo Volador in Mexico City
03.05.2022 Cafe Iguana, Monterrey
MORE DATES TO BE ANNOUNCED SOON!!
Herra Turpasauna
Viestit: 169
Liittynyt: 12 Touko 2008, 16:45

27 Tammi 2022, 19:58

Jostain syystä tuli hommattua viime vuoden aikana paljon artistien alkupään tuotantoa, jota puuttui hyllystä.
Onko jengillä minkälaiset mielipiteet Stratojen ensimmäisestä levystä (vm. 89..)?

Yllättävän hyvin toimii itselle, jotenkin "sympaattista", ja antaumuksella tehtyä musaa. Toki en rupeaisi vertailemaan heidän myöhempiin mestariteoksiinsa, kun homma oli ns. isollaan.
Nessuli
Viestit: 54
Liittynyt: 03 Touko 2020, 15:26

27 Tammi 2022, 22:54

Itse tykkään noista alkupään biiseistä varsinkin Witch Hunt ja tuo jo linkattu Future Shock. Jälkimmäisessä viehättää ja huvittaa aina nuo Gates of Babylon-viittaukset. Toivottavasti joku muukin on ne edes huomannut :D

Juuri Redditissä näin keskustelua Stratojen vokaaleista ja kyllä siellä hyviä argumentteja näkyi Tolkin puolesta, itsekin ehkä kokonaisuudessa kallistun siihen, että Tolkin laulamat biisit on mielekkäämpiä.
Pike Bishop
Viestit: 204
Liittynyt: 07 Joulu 2011, 10:22

28 Tammi 2022, 10:34

Ihan ok ja omalla tavallaan hauska levy tuo eka on, vähän liikaa ehkä kuitenkin muilta lainattuja juttuja sieltä löytyy.

Sen sijaan seuraavana julkaistu II on ihan toista luokkaa ja siitä oon aina tykänny tosi paljon. Siinä on jo enemmän sitä omaa näkemystä sekä paljon parempia biisejä. Todella hyvä levy.
Herra Turpasauna
Viestit: 169
Liittynyt: 12 Touko 2008, 16:45

01 Helmi 2022, 20:16

^^Tolkki ei ole yhtään hassumpi vokalisti, persoonallinen ääni, tummia sävyjä paljon. Toki ei sinänsä mielestäni ammattimainen laulaja - kuten taas Kotipelto on. Vaatii kyllä tosi paljon artistilta että jaksaa vuodesta toiseen vetää järkkyvaikeita kitaratilutuksia, ja pitää laulaa samaan aikaan hyvin.

Katsoin jonkin haastattelun jossa maestro T itse kertoi hieman epäonnistuneiden lauluvetojen jälkeen - Japanin kiertueella saaneensa joltain paikalliselta musiikkisamurailta neuvon: "jos haluat bändin isoksi kasvavan - pitää sinun toinen vokalisti hommaaman"
Pike Bishop kirjoitti:
28 Tammi 2022, 10:34
Siinä on jo enemmän sitä omaa näkemystä sekä paljon parempia biisejä. Todella hyvä levy.
Juu, pitää perehtyä tuohon seuraavaksi tarkemmin, en ole ennättänyt kuunnella kuin kerran sen hommaamisen jälkeen. Noihin Stratojen 3 ekaan levyyn ei aikaisempaa "kosketuspintaa" paljon meikällä ollutkaan aiemmin.
Jussi
Viestit: 10533
Liittynyt: 28 Elo 2002, 20:10
Paikkakunta: Oulu (Rollo)

02 Helmi 2022, 18:35

Jep, itellenikään ei Fright Nightillä oikein hittejä vielä ole, niin se on omanlaisensa aloituslevy. Mutta kunhan niitä parempia melodioita alkaa olla seuraavalta alkaen esim. The Hands Of Timen ja Out Of The Shadowsin toimesta, niin näkisin että niillä tehtiin Straton perusta.

Dreamspace on oma suosikkini näistä kolmesta, We Are The Futuren, Hold On To Your Dreamin & Wings Of Tomorrowin myötä; hieman ylipitkä vain. Pari kappaletta olisi joutanut sinkuille ja vähemmäksi.
Vastaa Viestiin