Imperiumin levyarviot

Impe.fi ja Messulauta uudistuivat. Risut & ruusut ja tänne.
Vastaa Viestiin
heraklos
Viestit: 1818
Liittynyt: 22 Maalis 2004, 19:37
Paikkakunta: Tampere, Hervanta

07 Huhti 2006, 09:45

En löytänyt, että olisi tällaista asiaa käsitelty täällä forumissa. Taikka sitten en vain osannut etsiä. Niin ajattelin tällaisen topiikin laittaa tänne, missä voi keskustella Imperiumin levyarvioista. Täällä voisi esittää kritiikkiä levyarvioista ja/tai lisäyksiä. Minulla ei nyt paljoa ole sanottavaa. Jotain kehua sentään: aika osuvia ovat nuo arviot viime aikoina olleet.
Tuosta Zeelion-yhtyeen levyn arvioinnista sanon muutaman sanan. Oikein hyvä arvio Ismo Karolta. On totta, että siinä on Malmsteen-vaikutteita. Jostain syystä itselleni tulee myös Roayl Hunt mieleen laulajan äänestä. Samaten bändeistä minulle tulee mieleen saksalainen At Vance. Sekä At Vance että tuo Zeelion tekevät aika lailla samankaltaista musiikkia. Tosin At Vance noin kokonaisuutena on ehkä hivenen metallisempaa.
Tosiaan sellaisen lisäyksen tekisin, että jos joku tykkää vaikkapa Rainbow'sta ja At Vancesta, niin aika todennäköistä on, että tykkää myös Zeelionista. Ei se Zeelionin musiikki mitään maailmaa mullistavaa ole, mutta hyvin tehtyä ja piristävän kuuloista. :D
Kiitokset muuten myös koko Imperiumin porukalle, joka noita levyarvioita tekee. :beer:


-ari perkele-

07 Huhti 2006, 10:31

Täytyy sanoa heti alkuun että levyarvostelijan pesti ei todellakaan ole helpoin. Vaikka itsellä ei kokemusta olekkaan tuolta puolelta voin hyvin kuvitella kuinka vaikeaa on tehdä sellainen arvostelu joka kattaa tarpeeksi hyvin koko levyn sisällön ja tuo sen myös hyvin esille varsinkin kun tuota tekstiä ei saa aina haluamaansa määrää tuottaa ja tietysti liiallinen jaarittelu voi pahimmassa tapauksessa kyllästyttää/sekoittaa lukijan pään eikä arvostelusta jää mitään käteen.

Itse jaan aika kylmästi arvostelutyylit about näin:

- "Tekninen arvostelu" Eli arvostellaan vaan ja ainoastaan soundeja ja mahdollisesti itse soittoa. Esimerkiksi:Valitetaan kun basari ei naksu tarpeeksi ja muuta nillitystä. Henkilökohtaisesti pidän tälläistä arviota kaikista huonoimpana vaikkakin jotkut arvostelut voivat olla ihan hyviä muusikkojen kannalta jos soitto todellakin on ollut huonoa tai miksaus aivan ala-arvoinen.

- "Fiilis arvostelu" Aika usein on välittynyt näistä arvioista rehellisyys musiikkia kohtaan. Eli arvostellaan omien tuntemusten mukaan eikä välttämättä keskitytä soundimaailmaan tai siihen miten päteviä muusikoita bändissä soittaa. Henkilökohtaisesti pidän eniten näistä arvioista vaikkakin ne eivät anna ihan kaikkea itse muusikolle joka haluaa myös kuulla miten miksaus/soitto on onnistunut.

- "Fiilis/Tekninen arvostelu" Eli kaksi edellistä yhteen nidottuna. Yleensä se paras arvio sekä musiikin kuuntelijalle että myös muusikolle/miksaajalle/tuottajalle yms.

Tulipa taas aika dippadaijaa kirjoitettua...
heraklos
Viestit: 1818
Liittynyt: 22 Maalis 2004, 19:37
Paikkakunta: Tampere, Hervanta

07 Huhti 2006, 10:50

Eipäs vaan ihan hyvin kirjoitit. Pitää nyt vielä hieman kehua näitä Imperiumin arvioijia metallimusiikin saralla verrattuna Soundin arvostelijoihin. Näistä Imperiumin arvioista ainakin minä saan enemmän irti.Onhan niitä tosin enemmänkin kuin Soundissa. Aika kattavan kuvan voi saada selailemalla myös muita nettiarvosteluita tai ainakin saa sitten neutraalimman kuvan.
heraklos
Viestit: 1818
Liittynyt: 22 Maalis 2004, 19:37
Paikkakunta: Tampere, Hervanta

05 Heinä 2006, 00:59

Ihan hyvä arvio Vengeancen uudesta levystä, mutta jäi mainitsematta, että biisissä Mind Over Matter vierailee muuan Wolf Hoffmann. Kyseinen biisi on yllättäen Accept-vaikutteinen: riffi on kuin suoraan Turn Me Onista ja soundimaailma kuin Acceptin Predatorin jälkeiseltä studiolevyltä, jota ei koskaan tullut. :D Ei muuten, mutta hemmolla on ehkä hieman enemmän vaikutusta metallin kehitykseen kuin Arjen Lucassenilta, joka on kyllä mainio kitaristi. Itse asiassa Arjenin pitikin liittyä Acceptiin Objection Overruled -kiertueella, mutta oli jotain lakiongelmia, ettei näin käynyt. Tosin Arjenin aikaisessa Vengeance-tuotannossa kuuluu selvästi Accept-vaikutus, ellei muuten niin kitarasoundissa. :)
Joka tapauksessa ihan pienestä hienosäädöstä huolimatta oikein oiva arvostelu. Ja muutenkin Imperiumin arvostelut ovat järjestään olleet aika oikeutettuja ja mainioita - hyvä Imperiumi! :D
Lux

05 Heinä 2006, 11:38

-ari perkele- kirjoitti:Täytyy sanoa heti alkuun että levyarvostelijan pesti ei todellakaan ole helpoin.
Niinpä. Pitääkö arvosteltavaa levyä kuvailla vai arvostella?
Pitääkö sitä kuvailla sillä tavoin, että genreä aktiivisesti seuraava saa mielikuvan sisällöstä (tiukempaa karsinointia ja vertailua) vai laajemmalle yleisölle? Entä kun "arvostellaan", missä menee objektiivisuuden ja subjektiivisuuden raja? Mikä on absoluttinen esteettinen arvo, jota äänitteeltä etsitään? Kriitikon homma on ehkä maailman paskin ammatti: Sanoit niin tai näin, aina joku on eri mieltä.

Imperiumissa on keskimääräisesti hyvin toteutettuja levyarvioita. Joistain bändeistä olen arvion perusteella kiinnostunut, vaikka kriitikko onkin moittinut, joistain taas en ole hehkutuksesta huolimatta saanut mitään irti.

Ja kritiikin kritiikki... ...on kaiketi keskustelua! :?
heraklos
Viestit: 1818
Liittynyt: 22 Maalis 2004, 19:37
Paikkakunta: Tampere, Hervanta

11 Heinä 2006, 14:56

Itse tykkään sellaisesta arvostelusta, jossa levyn musiikkia kuvaillaan ja levyn musiikkia arvostellaan. Onneksi muuten Imperiumissa arvioidaan levyjä eikä "arvostella" (vrt. Levyarvioissa mm.). Todellakin: Imperiumissa on tuo levyjen arvioiminen paremmalla tasolla kuin Soundissa. :D
HailAndKill
Viestit: 1310
Liittynyt: 01 Joulu 2003, 11:26
Paikkakunta: Porvoo

03 Elo 2006, 19:16

Levyarvosteluista kyse tässäkin (enkä viitsi uutta topiccia laittaa tämän takia pystyyn), joten:

John Westin uuden levyn arvostelussa ( täällä näin ) ilmoitetaan, että herran kotisivut löytyvät osoitteesta www.johnwest.com , mutta oikea osoitehan on www.johnwestmusic.com . Joku korjannee, jos katsoo tarpeelliseksi.
Maxim
Imperiumi Crew
Viestit: 1863
Liittynyt: 25 Elo 2002, 13:05

03 Elo 2006, 21:57

HailAndKill kirjoitti:John Westin uuden levyn arvostelussa ( täällä näin ) ilmoitetaan, että herran kotisivut löytyvät osoitteesta www.johnwest.com , mutta oikea osoitehan on www.johnwestmusic.com
Paikattu. Kiitos oikaisusta.
______________
~ Rot'n'Roll ~
Wylde Steele
Viestit: 12
Liittynyt: 03 Joulu 2002, 03:38
Viesti:

28 Syys 2006, 23:40

Ärsyttämään pistävät arvostelut, joissa kirjoittaja olettaa lukijan automaattisesti tuntevan ko bändin edeltävän tuotannon. Esimerkkiartikkelissani jää aika hämäräksi, minkätyyppistä metallimusaa kuukauden levy oikein pitää sisällään. En tarkoita että Meidenin uuden levyn arvostelussa pitäisi käydä läpi yhtyeen historia, mutta tuntemattomien yhtyeiden kohdalla voisi vähän tsempata ja kuvailla tarkemmin. Ei ole paljon hyötyä tietää millä tavoin ja kuinka paljon pojat ovat kehittyneet ja mitä elementtejä on tullut lisää kun ei ole hajuakaan mitä se aikaisempi on ollut. Sen verran sain tuosta irti että aikaisempi tuotanto oli 'uusmetallivivahteista'.

Mutta kokonaisuutena Imperiumin arvosteluosasto tekee hyvää duunia, levyjä käydään läpi paljon ja sieltä löytää aina jotain ittelle tuntematonta korva-karamellia.
Anonymous

12 Loka 2006, 15:59

Levyarvostelut ovat täysin turhia. Kyseessä on aina vain mielipide, mutta helpostihan kuulija ajattelee sen olevan jonkinasteinen totuus, kun kirjoittaja on sentään lehden toimittaja tms. Minua ei kiinnosta tipan tippaa mitä Marko Säynekoski Soundista ajattelee levystä X jos se kolahtaa minulle. Monet Viiden Tähden Levyt ovat mielestäni täyttä kuraa ja Kolmen Tähden Keskivertoroskat aivan Loistavia.

Levyjen soundien arvostelu (HiFi-lehtihän tätäkin harrastaa) on myös järkevää. Kaikkihan me tiedämme että hyvä soundi on puhdas fakta.
kjs

12 Loka 2006, 21:57

Figaro1 kirjoitti:Kaikkihan me tiedämme että hyvä soundi on puhdas fakta.
Tää oli ihan uutta mulle.
Serpent
Imperiumi Crew
Viestit: 1611
Liittynyt: 23 Elo 2002, 17:16
Paikkakunta: Turku
Viesti:

13 Loka 2006, 12:02

Pakko olla eri mieltä Figaro1:n kanssa paristakin asiasta. Kyllähän arvostelu pystyy sisälukutaitoiselle lukijalle useimmiten antamaan jotain infoa levystä, ei välttmättä kriittisessä mielessä, vaan informatiivisessä mielessä.

Arvostelusta yleensä saa käsityksen (tai pitäisi saada) minkä alan levystä on kyse, mahdollisen ripauksen bändin historiaa, kotimaata ja (sitä kautta) muuta tietoa, joka voi herättää tai tappaa kiinnostuksen.

Tietysti jos lukee vain sellaisista bändeistä arvioita, jotka on jo entuudestaan kuullut tai joka tapauksessa kuulemassa, voi arvostelun sisältö jäädä varsin merkityksettömäksi.

Toinen asia mistä olen eri mieltä on soundin hyvyyden tai laadun faktapohjaisuus. Tiedä oliko tämä sitten trollausyritys vai mitä, mutta moinen väite kielii korkeintaan asiaan perehtymättömyydestä ja musiikillisesta kapeakatseisuudesta.

Englanniksi sanottuna: get your facts straight.

- Serpent -
metalglory
Grey Eminence
Viestit: 1387
Liittynyt: 22 Elo 2002, 23:04
Paikkakunta: Turku
Viesti:

13 Loka 2006, 19:35

Darkthronella on yhtä hyvät soundit kuin Strapping Young Ladilla tai Pet Shop Boysilla, kun puhutaan siitä miten soundit sopivat bändin esittämään musiikkiin/musiikinlajiin. Ja mistään muusta ei soundeista puhuttaessa edes pitäisi olla kysymys.
Shrapnel
Imperiumi Assistant
Viestit: 86
Liittynyt: 21 Joulu 2002, 14:03
Paikkakunta: Helsinki

17 Loka 2006, 16:38

Wylde Steele kirjoitti:Ärsyttämään pistävät arvostelut, joissa kirjoittaja olettaa lukijan automaattisesti tuntevan ko bändin edeltävän tuotannon. Esimerkkiartikkelissani jää aika hämäräksi, minkätyyppistä metallimusaa kuukauden levy oikein pitää sisällään. En tarkoita että Meidenin uuden levyn arvostelussa pitäisi käydä läpi yhtyeen historia, mutta tuntemattomien yhtyeiden kohdalla voisi vähän tsempata ja kuvailla tarkemmin. Ei ole paljon hyötyä tietää millä tavoin ja kuinka paljon pojat ovat kehittyneet ja mitä elementtejä on tullut lisää kun ei ole hajuakaan mitä se aikaisempi on ollut. Sen verran sain tuosta irti että aikaisempi tuotanto oli 'uusmetallivivahteista'.
Kiitos palautteesta.
Esimerkki on nyt vain vähän kehno, sillä mainitsemasi seikat vaan ovat Saran kohdalla kaksipiippuinen juttu.

Saran uusi levy oli vaikea arvioitavaksi, sillä kotimaastamme tai juuri muualtakaan, ei korviini ole kantautunut kovin samantyylistä ilmaisua. Näinollen sitä ei yksinkertaisesti voi änkeä mihinkään yleiseen kategoriaan, tyyliin death/power/metalcore/black/gothic jne. Samasta syystä vertailua muihin yhtyeisiin ei arviossa ole käytetty. Yhtyeen ilmaisu on OMAPERÄINEN. Se on sekoitus rockia ja metallia, mikä onkin arvion lopussa todettu.

Arviossa on lisäksi mainittu, että:
-levy on vähemmän uusmetallinen kuin edeltäjänsä
-ulosanti on tunnelmallista ja koskettimia käytetään melko paljon
-tunnelmoinnin ja jyräyksen vaihtelulla luodaan dynamiikkaa
-kappaleet ovat ilmavia ja melankolisia
-tunnelma on syksyinen
-musiikki sopii niin rauhoittumis- kuin riehuntatunnelmiin

Näistä seikoista noi päätellä jotain. Ainakin jos viitsii lukea arvion edes vähän ajatuksen kanssa ja pohtia kokonaisuutena, mitä siinä oikein kerrotaankaan. Pelkkä toteamus "tunnelmallista rock-vivahteista metallia" tuskin selkeyttäisi asiaa sen kummemmin, jollei yhtyettä ole koskaan aiemmin kuullut.

Mitä yhtyeen aimpiin tuotoksiin ja tyyliin tulee, on arviossa kuitenkin mainittu, kuten itsekin totesit, tuo aiempien levyjen uusmetallisuus. Tämä kertonee jo jotain taustasta. Arviossa kuitenkin tulee keskittyä arvioitavaan levyyn, eikä arvioida ohessa kaikkia aiempia levyjä, joita on julkaistu kolme kappaletta. Kannattaa myös tarkistaa, josko Imperiumin tietokannasta löytyy arvioita näistä vanhemmista levyistä, niin kokonaiskuva selkiytynee. Saraa kyllä löytyy muitakin arvioita kuin tämä yksi.

Karu tosiasia on se, että harvaa omaperäistä ja monipuolista yhtyettä pystyy jollekin sitä aiemmin kuulemattomalle täysin kuvailemaan. Musiikki on tarkoitettu kuunneltavaksi eikä luettavaksi. Jos mielenkiinto herää jotain yhtyettä kohtaan, kannattanee suunnistaa levykauppaan kokeilemaan, tahi vaikka kuunnella yhtyeen mahdollisesta myspacesta näytteitä.
Wylde Steele
Viestit: 12
Liittynyt: 03 Joulu 2002, 03:38
Viesti:

18 Loka 2006, 01:01

Kiitoksia vastauksesta Shrapnelille. Vaikka luonnehdinta 'rock-vivahteisesta metallista' pistikin hymyilyttämään (älkää kysykö miksi, vähän kuin 'hardcore-vaikutteinen grindcore':)), ranskalaiset viivat saivat kyllä jonkinasteisen kiinnostuksen heräämään.

Omaa ajattelemattomuuttani oli, etten vaivautunut penkomaan aiempia arvosteluja vaan läksin saman tien palautusosastolle purkamaan ahdistusta.

Toivottavasti heillä on syksyisyys maksimissaan ja uusmetallius minimissään ja meikä-poika saattaa hyvinkin diggailla.

Syksyn jatkoa!
Anonymous

19 Loka 2006, 18:44

Serpent kirjoitti: Toinen asia mistä olen eri mieltä on soundin hyvyyden tai laadun faktapohjaisuus. Tiedä oliko tämä sitten trollausyritys vai mitä, mutta moinen väite kielii korkeintaan asiaan perehtymättömyydestä ja musiikillisesta kapeakatseisuudesta.
Trollausyritys tuo kirjoitukseni ei tod. ollut! En myöskään koe olevani asiaan perehtymätön tai kapeakatseinen. Minusta ns "hyvä soundi" on jokaisen kuulijan korvassa. Okei, tokihan on totta että "hyvä soundi" on sellainen missä kaikki soittimet ovat harmoniassa ja balanssissa keskenään ja miksaus muutenkin hoidettu hyvin, masterointi myös. Yksittäiset soitinsoundit (esim. soiko virvelirumpu kuin kurkkupurkki tai kanuuna) ovatkin sitten selviä makuasioita.
Kyllä se St.Anger'kin näyttää miksauskäyrissä aivan loistavasti tehdyltä vaikka soundit ovatkin kuin mistäkin saksalaisen kasarirässärin autotallidemosta.
Stanner

19 Loka 2006, 22:27

Kyllä arvosteluista voi saada paljonkin infoa, jos se on hyvin tehty. Nimenomaan infoa, pisteillä ei niin väliä. Imperiumin arvostelut ovat minusta sieltä parhaimmasta päästä tässä mielessä.

Kuitenkin itse yleensä, jos joku bändi kiinnostaa, niin luen useamman arvostelun ja niiden kaikkien antamalla infolla saa jo aika hyvää kuvaa bändistä.
HailAndKill
Viestit: 1310
Liittynyt: 01 Joulu 2003, 11:26
Paikkakunta: Porvoo

19 Loka 2006, 23:03

Wylde Steele kirjoitti:Omaa ajattelemattomuuttani oli, etten vaivautunut penkomaan aiempia arvosteluja vaan läksin saman tien palautusosastolle purkamaan ahdistusta.
Itse voisin kommentoida tätä niin, että jos esim jossain arvostelussa tulee vastaan bändi, josta mahdollisesti haluaisi kaivaa lisäinfoa jne niin sillä legendaarisella googlettamisellakin pääsee jo aika pitkälle. Imperiumin arvosteluistahan yleensä löytyy myös linkki bändin/artistin kotisivulle ja jos ei sieltä niin sitten vaikkapa MySpacesta pääsee kuuntelemaan biisejä jne.

Tämän sekavan turinoinnin tarkoitus oli siis vihjaista, että onhan sekin palkitsevaa, kun saa ihan itse kaivettua sitä lisätietoa jostain mielenkiintoisesta orkesterista ilman, että kaikki tuodaan nenän eteen. Tämä ei nyt ole tarkoitettu henk.koht. Wylde Steelelle vaikka teikäläistä lainasinkin. Siitä lainauksesta vain oli hyvä jatkaa etenemistä.
metalglory
Grey Eminence
Viestit: 1387
Liittynyt: 22 Elo 2002, 23:04
Paikkakunta: Turku
Viesti:

19 Loka 2006, 23:36

Figaro1 kirjoitti:Trollausyritys tuo kirjoitukseni ei tod. ollut! En myöskään koe olevani asiaan perehtymätön tai kapeakatseinen. Minusta ns "hyvä soundi" on jokaisen kuulijan korvassa. Okei, tokihan on totta että "hyvä soundi" on sellainen missä kaikki soittimet ovat harmoniassa ja balanssissa keskenään ja miksaus muutenkin hoidettu hyvin, masterointi myös. Yksittäiset soitinsoundit (esim. soiko virvelirumpu kuin kurkkupurkki tai kanuuna) ovatkin sitten selviä makuasioita.
Kyllä se St.Anger'kin näyttää miksauskäyrissä aivan loistavasti tehdyltä vaikka soundit ovatkin kuin mistäkin saksalaisen kasarirässärin autotallidemosta.
Ensin sanot, että hyvä soundi on puhdas fakta. Nyt sanot, että se on makuasia (niin kuin se onkin). Koita jo päättää?
Hifikultakorvien mielestä teknisesti hyvä soundi on useille bändeille täysin paska (lue: sopimaton) soundi. Jollei soundi sovi bändin musiikkityyliin, se on PASKA, huolimatta siitä miten monen kompuran läpi efektejä on kikkailtu ja vaikka äänitysmikrofonit olisivat olleet millilleen oikeassa asennossa.
Oletko koskaan kuullut saksalaisen kasarirässibändin demoa? Mitä siitäkin tulisi jos sellaisen julkaisun soundi olisi kultakorvien mielestä hyvä.
Serpent
Imperiumi Crew
Viestit: 1611
Liittynyt: 23 Elo 2002, 17:16
Paikkakunta: Turku
Viesti:

20 Loka 2006, 13:46

Figaro1 kirjoitti:Trollausyritys tuo kirjoitukseni ei tod. ollut!
OK. Miten alla olevien lainausten ristiriitaisuus sitten pitäisi tulkita? Sarkasmina?
Figaro1 kirjoitti:Kaikkihan me tiedämme että hyvä soundi on puhdas fakta.
Figaro1 kirjoitti:Minusta ns "hyvä soundi" on jokaisen kuulijan korvassa.
Vertaa noita kahta kommenttia ja mieti.

Lisäksi sanoit, että mielipiteet ovat täysin turhia toteamalla näin:
Figaro1 kirjoitti:Levyarvostelut ovat täysin turhia. Kyseessä on aina vain mielipide, mutta helpostihan kuulija ajattelee sen olevan jonkinasteinen totuus, kun kirjoittaja on sentään lehden toimittaja tms.
Kun vielä lisäät, että kuulija helposti ajattelee noin, niin etkö aliarvioi kaltaisiasi rankalla kädellä?

Ihan näin vain huomioina, ei mielipiteinä.

- Serpent -
Deviant

22 Loka 2006, 16:16

metalglory kirjoitti: Oletko koskaan kuullut saksalaisen kasarirässibändin demoa? Mitä siitäkin tulisi jos sellaisen julkaisun soundi olisi kultakorvien mielestä hyvä.
Siinä olisi niin puhtaan perverssi tuote, että minä ainakin sitä kuultelisin äänetönnä kuin särki sammakon motkotusta.

Imperiumin levyarviothan on sieltä asiallisimmasta päästä. Mallia voisi tietysti ottaa SF Perkeleen aikaisista Tenetzin Alamaailman arvioista. Niissä ei vittuiltu eikä valehdeltu...
Pohjatuuli

22 Loka 2006, 16:56

Serpent kirjoitti:OK. Miten alla olevien lainausten ristiriitaisuus sitten pitäisi tulkita? Sarkasmina?
Figaro1 kirjoitti:Kaikkihan me tiedämme että hyvä soundi on puhdas fakta.
Figaro1 kirjoitti:Minusta ns "hyvä soundi" on jokaisen kuulijan korvassa.
Eihän tuota ylempää lainausta sarkastisempaa heittoa voi olla, paitsi ehkäpä "Kaikkihan me tiedämme että hyvä soundi on puhdas fakta, eikä esim. ei ole :wink: :P :roll: "
Serpent
Imperiumi Crew
Viestit: 1611
Liittynyt: 23 Elo 2002, 17:16
Paikkakunta: Turku
Viesti:

23 Loka 2006, 11:29

Pohjatuuli kirjoitti:Eihän tuota ylempää lainausta sarkastisempaa heittoa voi olla, paitsi ehkäpä "Kaikkihan me tiedämme että hyvä soundi on puhdas fakta, eikä esim. ei ole :wink: :P :roll: "
Niin, siinä tapauksessa koko viesti oli varmaan alunperinkin vitsipohjalta heitetty.

- Serpent -
Anonymous

24 Loka 2006, 18:38

Niinkuin olikin.
Sir Juzzi
Viestit: 1093
Liittynyt: 22 Tammi 2004, 14:36

24 Loka 2006, 19:34

metalglory kirjoitti:Hifikultakorvien mielestä teknisesti hyvä soundi on useille bändeille täysin paska (lue: sopimaton) soundi. Jollei soundi sovi bändin musiikkityyliin, se on PASKA, huolimatta siitä miten monen kompuran läpi efektejä on kikkailtu ja vaikka äänitysmikrofonit olisivat olleet millilleen oikeassa asennossa.
Yleinen käsitys tuntuisi olevan että hifistit haluavat jotain kliinistä ja kompressoitua soundia. Mistä ihmeestä moinen kuvittelu on lähtöisin? Kompressio ja muovinen mukatäydellisyys ei miellytä hifistiä sen enempää kuin ketään muitakaan (sisältäen myös, että kyllä se varmasti joitain hifistejäkin miellyttää. Niin, ja hifistejä on muitakin kun laitteiston osilla brassailevia friikkejä, joilla ei ole musiikista mitään käryä). Kliininen paska voi olla kliinistä paskaa ja soida highend-stereoilla suorastaan sietämättömästi. Autotallisoundinkin voi kuitenkin tehdä hyvin, niin että se palvelee edelleen musiikkia mutta ei kuulosta silti aivan siltä, kuin se oltaisiin nauhoitettu kahden markan vehkeillä.

Ja moniko on oikeasti kuullut sitä autotallirässiä paremmin äänitetyillä ja miksatuilla (ei tarkoita kliiniseksi kiillottamista) soundeilla? Mahtaako oikeasti kuulostaa huonommalta kuin se autotallisoundi?
Vastaa Viestiin