TUSKA 2018: PARKWAY DRIVE, ARCH ENEMY, IHSAHN, CLUTCH...

Tuska Metal Fest - keskustelu
Vastaa Viestiin
mape
Site Admin
Viestit: 2751
Liittynyt: 22 Elo 2002, 21:39
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

25 Loka 2017, 12:33

Kaksikymmenvuotiskisat juhlittiin viime kesänä voitokkaasti. Ennätyksiä rikottiin ja kaiken kaikkiaan oltiin kuin Putte Possun nimipäivillä konsanaan. Nyt on juhlien jälkeinen vapina kärsitty, ja on aika kääriä hihat ja käydä ensi vuoden kimppuun. Tämä juna ei odota. Tuska 2018 alkaa näin.

ULKOMAAN IHMEET

Tuskan kansainvälinen edustus on ollut perinteisesti vahva. Kesän 2018 ensimmäisiin vahvistuneisiin ulkomaalaisiin artisteihin kuuluu australialainen metalcore-jätti Parkway Drive, joka on kiistatta genrensä suurimpia tekijöitä. Vuonna 2003 Byron Bayssa perustettu yhtye on edennyt urallaan vakain askein. Levy levyltä ja kiertue kiertueelta bändi on laajentanut fanikuntaansa. Nyt ollaan siinä pisteessä, että Parkway Drive kiertää isoja lavoja täyden tuotannon kera ja tämä sirkus saapuu myös kesällä Tuskaan soittamaan kesän ainoan Suomen keikkansa!

Tämän hetken kenties kuumin metalliakti, ruotsalainen Arch Enemy julkaisi äskettäin uuden ”Will To Power”-albumin ja hiljattain laulajanpestin haltuun ottaneen Alissa White-Gluzin johdolla bändi on suositumpi kuin koskaan. Arch Enemy on kautta vuosien ollut pyydetyimpiä bändejä Tuska-fanien keskuudessa. Sitä saa mitä tilaa!

Norjan vuonojen yli-instrumentalisti Ihsahn on niinikään kiinnitetty ensi kesän ohjelmistoon. Ihsahnin progemetalli luovii tyylikkäästi monilla vesillä ja Tuskaan homma sopii kuin nyrkki silmään.

Suvilahdessa nähdään myös amerikkalainen pitkän linjan rock-jyrä Clutch, joka rytkyttää riffipohjaista vääntöään niin että tyrät paukkuu. Työstö etenee niin sielukkaasti kuin amerikkalaisen musiikkiperimän omaavalta blues-pohjaiselta ryhmältä vain voi odottaa.

KOTIMAAN HERKUT

Pakanametalliryhmittymä Moonsorrow julkaisi viime vuonna kauan odotetun seitsemännen studioalbuminsa. ”Jumalten Aika” on synkkääkin synkempi matka menneisyyteen ja Moonsorrow:n eeppinen saaga jatkaa kulkuaan Tuskassa.

Pian odotetun debyyttinsä julkaiseva Anton Kabasen luotsaama Beast In Black on kovimpia tekijöitä melodisen metallin skenessä ihan maailman laajuisesti ja bändi on ansaitusti lisätty Tuskan ohjelmaan. Esikoinen kantaa nimeä ”Berserker” ja nimensä mukaisesti homma potkii.

EARLY CROW –LIPUT MYYNNISSÄ NYT

Erikoishintaiset kolmen päivän Early Crow -liput ovat myynnissä Tiketin, Ticketmasterin ja Lippupisteen verkostoissa hintaan alkaen 119 e. Early Crow -liput ovat myynnissä nyt ilmoitetulla hinnalla kuluvan vuoden loppuun tai niin kauan kuin tavaraa riittää. Lippuja on myynnissä rajoitettu erä, joten toimi nopeasti.

Muista lippukategorioista, VIP-paketeista ja niiden hinnoista tiedotetaan myöhemmin.

Jo perinteeksi muodostunut virallinen Tuska aftermovie on nyt linjoilla, tsekkaa se täältä.

Yhteistyössä Radio Rock

- Tuska Suvilahdessa 29.6.-1.7.2018
- Parkway Drive, Arch Enemy, Ihsahn ja Clutch vahvistuneet ulkomaalaiset
- Kotimaiset kovat Moonsorrow ja Beast In Black
- Erikoishintaiset Early Crow -kolmen päivän liput myynnissä nyt

tuska.fi | facebook.com/TuskaOpenAir | twitter.com/tuskafestival | instagram.com/tuskafestival | www.youtube.com/tuskafestivalofficial


Sabbathman
Viestit: 5581
Liittynyt: 03 Joulu 2009, 04:40
Paikkakunta: Seinäjoki

25 Loka 2017, 12:36

Vasta alkua, mutta ei mikään huono alku kuitenkaan. Beast In Black ja Moonsorrow on nyt sellaiset takuuhyvät nimet mutta lisää tarvitaan. Vetovoimaa tulisi heti roimasti lisää jos julkistettaisiin esim.

Axel Rudi Pell
Doro
Iced Earth

JUDAS PRIEST

Running Wild
Saxon
Stargazery
Warlord
Pike Bishop
Viestit: 198
Liittynyt: 07 Joulu 2011, 10:22

25 Loka 2017, 14:36

Arch Enemystä isot kiitokset, jäi meinaan jokseenkin paljon harmittamaan kun jouduin jättämään tuon Circus-keikan väliin.
Rockman
Viestit: 71
Liittynyt: 04 Syys 2016, 11:17

25 Loka 2017, 15:14

Arch Enemystä kiitokset myös tästä suunnasta! Itse olisin veikkailut, että voisi olla yhden päivän pääesiintyjä jo, muttei ilmeisesti vielä.

Clutch on erinomainen kiinnitys, samoin Ihsahn. Parkway Drive ei ole tuttu, mutta voisihan sen katsastaa. Myös suomalaiset hyviä kiinnityksiä. Tästä on hyvä jatkaa!
Pagan Fears
Viestit: 1441
Liittynyt: 03 Marras 2005, 17:33
Paikkakunta: Lahti

25 Loka 2017, 15:25

Nääh. Eihän nämä huonoja bändejä ole, mutta voisi buukkauksissa vähän enemmän mielikuvitusta käyttää. Ei näillä vielä lippua osta.
Jussi
Viestit: 10314
Liittynyt: 28 Elo 2002, 20:10
Paikkakunta: Oulu (Rollo)

25 Loka 2017, 20:37

Aivan jees aloitus, poweria vain kaivataan. Beast In Black kun ei ihan "sitä" kuiten ole, mutta 1000% parempi ja etenkin kiinnostavampi buukkaus, kuin vakiona viime vuodet ilmoitettu Battle Beast nykyään.

Vanhuuden merkkejä? Jätiksi nimitetystä Parkway Drivestä kuulen nyt ensimmäisen kerran koskaan :shock:

Vitu, taas tuo Ihsahn :|

Clutchia mulla on jopa yksi levy koneella ja viiksiveikoilla oli kova meno Hellfestin telttalavalla '14, jopa siinä määrin ettei sinne oikein mahtunut sekaan. Moonsorrow kelpaa aina Tuskaan kuten myös Arch Enemy nyt Alissan kanssa. Aiempia kolmea(!) Tuskan keikkaansa en ole Angelan vuoksi välittänyt ekan jälkeen tsekata.
KwE
Viestit: 123
Liittynyt: 12 Tammi 2007, 11:18
Paikkakunta: Helsinki

26 Loka 2017, 07:34

Jussi kirjoitti:Vanhuuden merkkejä? Jätiksi nimitetystä Parkway Drivestä kuulen nyt ensimmäisen kerran koskaan :shock:
Summer Breezessä olivat 2016 viimeisen päivän, eli lauantain pääesiintyjänä myös.
Toisaalta Saksassa ne metalcoresta tykkäävätkin-

Itse tuli sitä vuoden 2007 Horizons levyä kuunneltua jonkinverran, mutta muuten ei ole juurikaan tuttu bändi itelle, myös tuo Breeze'16 keikka jäi rankkasateen takia väliin.
Tintti
Viestit: 1017
Liittynyt: 29 Tammi 2003, 13:18
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

27 Loka 2017, 12:14

Onhan tuo Parway Drive soittanut jopa Tuskassakin aiemmin. Eipä sillä, että itsekään tuossa mitään jättiyttä tunnistaisin, mutta Jussin tavoin syytän vanhentumista näiden corepelleilyiden statustilanteiden outoudesta.

Perinteinen itku alkakoon!
Aika kylmiksi jätti nyt ekat ulkkarit paitsi periaatteellisella niin etenkin henkilökohtaisella tasolla, semminkin kun yleensä niissä tupannut olemaan monesti sitä lopulta eniten itseä kiinnostavaa osastoa. Clutch kyllä minulle kelpaa, mutta ekaksi Tuska-keikakseen kyllähän tässäkin ollaan se vuosikymmen myöhässä.

Tässä kun vielä esimerkiksi saman organisaation hoitamien Sonata ja Satyricon sisäkeikkojen yhteydessä/jälkeen lyödään ne tiskiin, tuetaan vuorovuosin soittavilla staminoilla jne. niin siinä sitä sitten ollaankin taas.

Mielikuvitusta siis toivoisi aika rutkasti jälleen lisää, enemmän kuin 1-3 ulkkarin ja jokusen ei-kytköksiä-omaavan pikkufinskin verran. Haluaisin ainakin uskoa, että kyllä ne kuluttajat silti ovelampienkin valintojen sisältämällä kattauksella paikalle löytäisi, vaikka eivät yhtyeet jotain Infernon kansikuva- tai kahden-kolmen vuoden välein Tuskassa-osastoa edustaisikaan. Pessimisti ei pety ja optimisti ei opi.
Phage
Viestit: 223
Liittynyt: 14 Huhti 2008, 14:57

01 Marras 2017, 15:10

Jussi kirjoitti:poweria vain kaivataan.
Ei kaivata.

Arch Enemy on ok kiinnitys, vaikka henkilökohtaisesti pidänkin Angelasta enemmän kähisemässä. Nyt jos koskaan se Annihilator pitää hinata (pää)esiintyjäksi. Uusi levy tupsahtaa luukusta tulevana perjantaina ja tähän mennessä todistetut livevedot ovat olleet parasta A-luokkaa. Judas Priestille myös iso peukku, nostalgiallla myytiin viimeksikin monta lippua ja meille kaikille on hyvästä kun lauteet ovat täynnä (ja suqqismusaa mahdollisimman vähän).
thrashfan666
Viestit: 6
Liittynyt: 26 Touko 2015, 19:37

02 Marras 2017, 14:38

Juu ei tarvita poweria :D

Ihan kova alotus, just Arch Enemy on aika kuumaa kamaa tällä hetkellä ja toimii livenäki. Aika kovia bändejä täytyy hommata, että ei mee jollekin päivälle pääesiintyjäksi. Emperor ois kivempi, mut minkäs teet Isahn:kin menee. Muut ulkomaalaiset vieraita ainaki toistaseks.
Annihilator ois hyvä värväys vielä ku ovat hyvässä vedossa, samoin The Black Dahlia Murderia toivoisin juhlistaan uutta levyä. Edellisestä Suomen visiitistä kumminki on jo aikaa.
Hetzer
Viestit: 760
Liittynyt: 07 Huhti 2010, 15:49
Paikkakunta: Tamperkele

05 Marras 2017, 15:34

Paitsi jos power on GloryHammer, sitten kelepaa 8)
Thor
Viestit: 23
Liittynyt: 29 Syys 2003, 18:19

09 Marras 2017, 14:50

Oikein hyvä startti ja kun settiä täydennetään näillä seuraavilla niin tuon mukanani bussillisen sairaanhoitajaopiskelijatyttöjä:

Savatage (2018 kiertue tulossa?)
Diamond Head (viimeisin levy on timangia vanhaa koulukuntaa)
Mors Principium Est (Suomen kovin)
Armageddon (Chris Amott, joten buukkaus ennen Arch Enemyä niin pääsevät veljekset vierailemaan toistensa keikoilla)

OK? Ok.
Pagan Fears
Viestit: 1441
Liittynyt: 03 Marras 2005, 17:33
Paikkakunta: Lahti

21 Marras 2017, 00:00

Huomenna luvassa uusia julkistuksia. Saas nähdä.
Vastaa Viestiin