Tuska 2017 - Sunnuntai

Tuska Metal Fest - keskustelu
Vastaa Viestiin
Koskenkorvasieni
Viestit: 1104
Liittynyt: 23 Elo 2002, 07:56
Paikkakunta: Pohjois-Espoo

03 Heinä 2017, 15:52

Alueelle tulin juuri parahiksi näkemään Battle Beastin, joka oli hiton kovassa tikissä. Biisilista painottui uusimpaan levyyn, Kabasen biiseistä kuultiin ainoastaan Touch In The Night ja Black Ninja, mutta eipä tuo haitannut. Osasin taktikoida itseni myös sellaiseen kohtaan telttalavaa, jossa saundipolitiikka toimi.

BB:n perään Dirkscheider. Accept Tornillolla tulikin nähtyä talvella jäähallissa, joten oli mielenkiintoista kokea Udon versionnit ja hyvinhän ne toimivat. Aurinkokin päätti näyttäytyä, tehden päälavan edustasta melkoisen pätsin ja kun nälkäkin alkoi vaivata, suunnistin seuraamaan loput keikasta anniskelualueen puolelta burgerin ja bissen kera.

Välissä kerkesi käydä ostamassa Battle Beastin paidan ja moikkaamassa kavereita parrukadun nurtsilla, jonka jälkeen Sonata. Levyllä Sonata ei ole vakuuttanut aikoihin, mutta livenä bändi vakuuttaa edelleen ja oli kiva kuulla setissä vähän jotain muutakin kuin niitä puhkisoitetuimpia ralleja.

Loput illasta menikin sitten bissepuolella, missä joku IT-insinööri-hipsterinörtin näköinen urpo tuli haastamaan riitaa. Oli ilmeisesti kuvitellut mun vittuilleen hänelle, kun siinä kaljapäissäni pidin omaa kivaa ja esitin tanssiliikkeitä Mastodonin soidessa taustalla. Käskin sen painua vittuun ja hetkeä myöhemmin lähtiessäni hakemaan lisää kaljaa se yritti taas tulla iholle. Onneksi pikkuveli meni väliin ja onnistui käskyttämään tyypin pois, oli lähellä etten ladannut sitä käkättimeen ja sitten olisin todennäköisesti lentänyt koko tapahtumasta niskaperseotteella pihalle. Ikinä en 18 vuoden aikana oo minkäänlaisia ongelmia kenenkään kanssa Tuskassa kokenut ja sitten yks urpo meinaa pilata koko päivän. :evil:

No tuota episodia lukuunottamatta jälleen kerran erittäin onnistuneet festarit, oli kivaa, oli hyviä bändejä, oli paljon kavereita ja olin kännissä. :D Ens vuonna uusiks.


Ice
Viestit: 2755
Liittynyt: 28 Elo 2002, 10:11
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

03 Heinä 2017, 21:15

Oli su kyllä paskimmat bändit ikinä Tuskan historiassa omaan makuuni. Udo oli ok keikka mutta muuten ei mitään kiinnostavaa enkä keksisi ikinä surkeampaa loppukattausta kuin Apocalyptica, Sonata ja Mastodon, huh.

No Jimsonweed oli kanssa ok keikka sentään.
Rockman
Viestit: 71
Liittynyt: 04 Syys 2016, 11:17

04 Heinä 2017, 20:25

Viimeinen Tuska-päivä alkoi hotellihuoneen luovutuksella, josta kaksikkomme siirtyi pääkallopaikalle. Olimme ennen ovien avaamista, joten jonoa oli paljon jo valmiiksi. Sutjakkaiden tarkastusten jälkeen siirryimme katsastamaan Inferno-lavalla Amendfoilia. Itse tykkäsin kuulemastani, vaikka biisit eivät jääneetkään mieleen. Paikalla oli hieman porukkaa, mikä söi hieman innostusta. Toiste sitten myöhemmällä soittoajalla.

Amendfoilin setin aikana lähdimme odottamaan telttalavalle Battle Beastia. Edellisen kerran olen Battle Beastin nähnyt v.2011 Porisperen pikkulavalla Nitte Valon keulitsemana, mutta silloin jätti kylmäksi. Tuskassa asiaan tuli muutos. Uuden levyn Straight To The Heart aloitti keikan ja bändi otti koko paikan haltuun. Bändin, etenkin keulakuva Noora Louhimon, lavapresenssistä huokui varmuus ja ajetut kilometrit. Settilista painottui vahvasti uuden levyn biiseihin, mikä ei itseäni niinkään haitannut; tulipahan parhaat palat tutuiksi. Black Ninja ei ole koskaan sytyttänyt, eikä tehnyt sitä vieläkään. Touch In The Night sai mukaansa hyvin ja King For A Day toimii itselle, vaikka soikin liikaa radiossa. Laulajan teatraaliset elkeet olivat tervetulleita. Priestin, Maidenin etc. lopettaessa perinteinen hevi teatraalisine lavashowneineen tulee voimaan hyvin. En pistäisi pahaksi, jos muutaman vuoden päästä (muutama loistava levy takanaan tietenkin) toimisivat telttalavan tai jopa päälavan pääesiintyjinä.

Telttalavalta siirryimme katsastamaan Dirkschneiderin live-kunnon. En ollut ennen Tuskan keikkaa nähnyt Udoa missään muodossa livenä, mutta musiikista olen aina tykännyt. Sekä soolo että Accept-setti. Ja vittu, kyllä toimii livenäkin! Settilistaan valikoitui ainoastaan timantit, soundit olivat kohdillaan ja sää suosi. Setin aloittanut Starlight toivotti tervetulleeksi ja sen jälkeen biisi toisensa jälkeen sai laulaa mukana ja takoa nyrkkiä ilmaan. Oma suosikkini Midnight Mover iski lujaa ja Princess Of The Dawnin mukana laulaminen (tai oikeastaan huutaminen) vei äänen hetkeksi. Fast As A Sharkin aikana tuplabasarit kajahtivat kovaa ja nopeasti. Bändi toimi kuin rasvattu kone ja Udon ääni soi kirkkaan karheasti. Parhaimpia Tuska-keikkoja, mitä olen nähnyt! Pitäisiköhän lähteä marraskuussa jollekin klubikeikalle...

Mykistävän kovan keikan jälkeen lähdimme seuraamaan Baronessin keikkaa, joka jätti kylmäksi. Parin biisin jälkeen ei enää kiinnostanut pätkääkään. Dirkschneider vei mehut niin täydellisesti. Päätimme tästä siirtyä ruokailemaan jälleen terveellistä pizzaa kaupungille.

Apocalyptican vinguttaessa saavuimme takaisin paikan päälle. Keikkaa seuratessa ei käynyt muuta mielessä, kuin se, että kuka tästä voi OIKEASTI innostua. Metallicaa selloilla, jee... Cover-bändi päälavalla. Ei vaan mene jakeluun. Keikka oli silkkaa antikliimaksia. Eicca Toppisen myötähäpeää herättäneet välispiikit (''Vittu Tuska Perkele'' etc.) suorastaan vituttivat ja masentavalta kuulostaa, kun spiikkaa seuraavan biisin täydellä raivolla ja sitten tulee hiljaista vinguttelua. Ei vittu.

Sonata Arctica ei kiinnostanut, joten jäimme odottelemaan päälavan eturiviin Mastodonin keikkaa. Keikka oli odotettu, mutta lopulta jäi vähän another day at the office-fiilis. Äijät ottivat huonosti kontaktia yleisöön ja Brentillä tuntui koko keikan aikana olevan ongelmia monitorien kanssa, mutta mitä netistä on tutkinut, ilmeisesti Brent Hinds on muutenkin primadonna asian suhteen. (Tässä yksi tapaus:https://www.youtube.com/watch?v=NEvJkHz57M8) Uuden levyn kaikki biisit eivät iskeneet, mutta Steambreather ja sinkkubiisi Show Yourself upposivat tähän osoitteeseen hyvin! Itseäni myös lämmitti Ember Cityn sisältyminen settiin. Black Tonguen tilalla olisin kuullut mieluummin Culr Of The Burlin, mutta makuasioita. Varsinaisen setin päättänyt Mother Puncher oli kova lisä ja alkuperäisestä settilistasta puuttunut, mutta ''We want more''-huutojen siivittäminä kuultu Blood And Thunder iski hyvin. Vähä jätti soittajien läsnäolon osalta kylmäksi, mutta osa biiseistä toimi hyvin ja soittotaituruus oli mahtavaa. Ei huono päätös Tuskalle.

Kaiken kaikkiaan oli erittäin onnistunut reissu. Jokaiselle päivälle oli katsottavaa, muttei liian kiireellisesti buukattu. Mihinkään ei tarvinnut jonottaa kauaa ja palvelut olivat hyvin sijoitetut. Ensi vuonna yhtä hyvä (tai mieluummin parempi) esiintyjäkaarti ja hieman paremmat säät. Tuska ei petä!
Akiman
Viestit: 493
Liittynyt: 02 Touko 2003, 20:48
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

07 Heinä 2017, 18:01

Estranged
Viestit: 254
Liittynyt: 23 Elo 2002, 17:30
Paikkakunta: Hellsinki

07 Heinä 2017, 21:56

Where's My Biblea tuli sivusilmällä seurattua kohmeloa korjatessa. En yhtään piitannut tuosta kohkaamisesta, mutta pojille varmasti ainutlaatuinen tilaisuus päästä Tuskan päälavalle tuuttaamaan.

Battle Beast oli vakuuttavan hyvä, viikonlopun paras kotimainen. Kahta lukuunottamatta kaikki biisit olivat uusimmalta levyltä, ja miksipä ei olisi, sen verran vahva näyttö Bringer Of Pain on. Eniten odottamani biisi, tuo häikäilemätön Miami Vice -soundtrack Dancing With The Beast jäi tosin kuulematta. Bändillä on varmasti myös halua näyttää, että se seisoo omilla jaloillaan eikä tarvitse Antonin vanhoja kappaleita vetääkseen kovia keikkoja. Tässä on nyt kyseessä tällä hetkellä Suomen paras livebändi, jolle luulisi löytyvän vientiä myös ulkomailla. Battle Beastissa on paljon samankaltaisia piirteitä kuin nuoressa Nightwishissä ja kasvuvaraa vielä piisaa, joten seuraavalla levyllä bändi voi viedä homman to the next level. Suurella ilolla olen seurannut yhtyeen kehityskulkua, ja tästä olisi varmasti myös seuraavaksi päälavalle könynnyt Udo-setäkin digannut.

Udo Dirkschneider kuulostaa vielä rumemmalta kuin näyttää, mutta on tämä dieselinkatkuinen teutoni silti aivan ihana mies! Soittajat jäivät täysin statistin rooliin legendan rinnalla eivätkä Accept-klassikot jätä paljoa tulkinnanvaraa väliin tungettuja ylimääräisiä tiluliluja lukuunottamatta. Udo on edelleen moitteettomassa esiintymiskunnossa ja ääni tismalleen samassa kunnossa kuin 80-luvulla (miksi tuo käninä nyt muuttuisi), mutta soisi silti ukolle hiljalleen lokoisia eläkepäiviä, ellei kyseessä ole samanlainen jääräpää kuin muuan Lemmy Kilmister.

Baroness toimi (arvatenkin) paremmin telttalavalla kuin 2012 tunnelmantappolavalla (ja vielä paremmin lähtisi klubilla), mutta kahden kovan heavy metal -setin jälkeen oli vähän vaikeuksia orientoitua stoneriin, joten keikan seuraaminen jäi puoliväliin.

Kuulemani Apocalyptican omat biisit ovat järjestään aika kammottavia, mutta Radiorock'tallica-coverit vielä menettelee, ja rummut toivat sellonraiskaajien ulosantiin kaivattua ryhtiä. Orion ja Escape olivat positiivisia ylläreitä, niitä en ollut aikaisemmin kuullut bändin versioimana.

Sonata Arctica on sitten lopullisesti heittänyt hanskat tiskiin, bändi oli nimittäin värvännyt Antti Tuiskun uudeksi laulajakseen! Kuka ikinä siellä mikin varressa jollottikaan, niin olihan tuo tuskallista seurattavaa, kokonainen tunti tuota turhuutta eikä samaan aikaan enää mitään muuta ohjelmaa.

Mastodonia en ollut ennen livenä nähnyt, joten kemujen päätteeksi esiintyi vielä minulle viikonlopun odotetuin bändi. Mikään fanipoika en ole koskaan ollut ja uusin levy on sellaista 3/5-osastoa, joten lieväksi pettymykseksi voi keikan laskea. Oli se toki hyvä, mutta bändi olisi varmaan pitänyt todistaa jo aikaisemmin, ja viikonloppuna oli tarjolla parempiakin elämyksiä.

Summataan vielä Tuska 2017 TOP-10 bändien osalta:

1. Suicidal Tendencies
2. Brujeria
3. Triptykon
4. LIK
5. Dirkschneider
6. Mayhem
7. Mastodon
8. Battle Beast
9. Vuur
10. Electric Wizard
Metalliluola
Viestit: 171
Liittynyt: 22 Tammi 2015, 10:51

11 Heinä 2017, 20:56

Tuskan sunnuntaissa aurinkoa ja metallista nostalgiaa:

http://metalliluola.fi/39391-2/
Vastaa Viestiin