Tuska 2017 - Lauantai

Tuska Metal Fest - keskustelu
Vastaa Viestiin
Koskenkorvasieni
Viestit: 1103
Liittynyt: 23 Elo 2002, 07:56
Paikkakunta: Pohjois-Espoo

02 Heinä 2017, 08:26

Ilmestyimme rakkaan vaimoni kanssa paikalle parahiksi näkemään Rautiaisen Timpan. Olipa hienoa taas pitkästä aikaa kuulla livenä biisejä, joita en ole kuullut oikeastaan vuosikymmeneen.

Soilwork oli pettymys. Saundit puuroa ja eivät soittaneet tarpeeksi vanhaa. Missä olivat Rejection Role ja As We Speak? Olivat parempia 2005 Tuskassa.

Amorphis on niin takuuvarma bändi, ettei siltä enää Joutsenen ajan alettua ole huonoa keikkaa nähty. Oppu on luiskahtanut hyvin takaisin tutulle tontilleen ja koko bändi oli hyvässä iskussa. Tykkäsin.

Mutta sitten se HIM. Sanokaa vaan hittihakuiseksi radioystävälliseksi homopopiksi, mutta omasta mielestäni Him veti koko päivän parhaan setin ja ehkä koko uransa parhaan keikan, aivan mieletön show ja bändi aivan uskomattomassa iskussa. Edellisen päivän yleisöennätyskin rikkoontui kahdella ja puolella tuhannella ja Ville Valo selvästi antoi lavalla kaikkensa, muutamien männävuosien poskelleen menneiden keikkojen jäädessä kaukaiseksi muistoksi. Saundit parhautta, biisit parhautta, Valon ääni silkkaa magiaa ja loppuun vielä komea ilotulitus. Biletin jalkani paskaksi, eikä kaikki tunto ole palannut vieläkään. Tänään sitten loppurutistus.


hex
Viestit: 218
Liittynyt: 16 Elo 2007, 14:33

02 Heinä 2017, 09:36

Omalta osalta Mokoma polkaisi pelin käyntiin soittamalla ensin puolenkymmentä vanhaa biisiä mm. Punainen kukko ja loppuun sitten lyhyt putki uusinta tuotantoa Sinnne missä aamu sarastaahan lopettaen. Hieno yhtye vuodesta toiseen.

Rautiainen & co jatkoi siitä mihin aikoinaan jäi, mukavahan noita vanhoja biisejä oli taas kuunnella tämän kokoonpanon heittämänä.

Lost Societyn näin ensimmäistä kertaa ja huh, kuinka bändi otti teltan haltuunsa. Tämä pitää menä jonekin klubille katsomaan mahdollisimman pian uudestaan.

Amorphiksen keikka oli tuttu, turvallinen ja yllätyksetön, no olihan siellä uusivanha basisti mukana. Hienolta yhtyeeltä taas kerran laatukeikka siis.

HIM sitten tunnelmoi pimenevässä yössä omaa viimeiseksi jäävää settiään. Biisit oli tietysti tialisuuden luonteeseen sopivasti valittu siten että kaikilta levyiltään tuli vähintäin yksi kappale soitetuksi, Razorblade romancelta tietysti eniten. Pari yllätystä oli sinne soittolistalle nostettu: Resurrection ja ekan ep:n Stigmata Diaboli. Jos tämä jäi viimeiseksi kohtaamiseksini HIM:in kanssa niin hyvä maku tästä jäi muistoksi.

Järjestelyistä pitää kyllä mainita että kaikki järjestelyt toimivat hyvin, lienee paras festariorganisaatio Suomessa. No Ilosaaressa on aina osattu myös tehdä festari miellyttäväksi paikaksi.
Ice
Viestit: 2754
Liittynyt: 28 Elo 2002, 10:11
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

02 Heinä 2017, 11:19

Avatarium veti päivän alkuun mainion keikan, ja oli hienoa todeta livenä vokalisti Jennie-Ann Smithin suvereniteetti, aivan huikeaa laulamista. Impaled ei oikein isolla lavalla ja alkupäivästä lähtenyt mutta toimiva setti. Mokoman keikan alku oli mainio, kun ei ole tullut vuosiin nähtyä, lopun ulinat sitten tietty vesitti kokonaisuutta mutta tuli sentään paikoin vanhat hyvätkin ajan mieleen. Timppa porukoineen oli kyllä piiiitkästä aikaa taas niin mukava nähdä ja keikan viihtyi kyllä niillä jalansijoillaan mainiosti.

Alkuun tuli kirottua lauantain aikataulua, kun oli monen tunnin tauko ilman yhtään mielenkiintoista bändiä, mutta tuohan osoittautuikin hyväksi asiaksi, kun ennen HIMä ehti kotiin lepäilemään ja hakemaan lämpimämpää vaatetta. Vitun Suomen kesä!!

HIM veti sitten kyllä potin kotiin, aivan maaginen keikka. Pidin todella paljon Valon vähäsanaisesta tyylistä, jossa annettiin musiikin hoitaa puhuminen. Ei ole enää tarvetta hehkuttaa joka biisin jälkeen yleisöä naama hangon keksinä, olisi Brodenilla bändeineen paljon opittavaa. Settilista oli mainio, Valon vokaalit aivan liekeissä muun bändin kompatessa aivan yhtä erinomaisella tasolla. HIM lopettaa todellakin huipulta, kiiitos tästä!
Luxi
Viestit: 997
Liittynyt: 14 Syys 2002, 17:50
Paikkakunta: Earth
Viesti:

02 Heinä 2017, 12:39

Demonztrator näytti rässäämisen mallia murjomalla wanhoja Suomi-spiidrässirykäisyjä kunniakkaasti, ihan helvetin energisellä esityksellään. Launtain paras bändi omasta mielestäni. Erityispropsit vierailevista "tähdistä" muutamien biisien aikana (Kaasu, Sami Yli-Sirniö, Jukka Kyrö, jne.)
Mr Rami
Viestit: 646
Liittynyt: 23 Elo 2002, 09:02
Paikkakunta: Piispanristi

03 Heinä 2017, 12:36

Meikäläisen Tuska-käynnit loppuivat siihen kun Tuska lähti Kaisaniemestä. Nyt sitten tuli lähdettyä ensi kertaa Suvilahteen, toki varovaisesti vain yhdeksi päiväksi. Aamulla Turusta lähtiessä aurinko paahtoi ja lämpömittari lähenteli jo varhain 20 asteen lukemia, joten saapuminen Helsinkiin oli karu. Onneksi tuli sentään takki varattua mukaan ja olin valinnut shortsien sijaan pidemmät housut.

Ensin tuli seurattua päälavalla hetki ruotsalaista Likiä, mutta ei siitä oikein mitään kommentoitavaa jäänyt mieleen. Sen sijaan telttalavalla edukseen esiintynyt Avatarium soitti juuri niin hienon keikan kuin levyt ovat antaneet aiheen odottaa. Enemmistö biiseistä taisi olla peraisin ensimmäiseltä ja kolmannelta levyltä. Jennie-Ann Smith oli oikein pätevä keulakuva ja koko bändi näytti olevan lavalla kotonaan. Hieno alku festareille!! Väkeäkin näytti teltassa olevan ihan mukavasti aikainen ajankohta huomioiden.

Sitten saikin kiiruhtaa päälavalle Impaled Nazarenea seuraamaan. Keikka kärsi pörinäsoundeista, mikä tosin ainakin osittain johtui varmaan musiikista. Muilla bändeillä en ongelmia huomannut. Muuten keikka oli taattua ja viihdyttävää Impukkaa, niin hyvässä kuin pahassakin.

Sitten Niskalaukausta katsomaan. Yllättävän hyvä keikka ja biisivalinnat olivat hyviä. Myös kohubiisi Suomi sata vuotta soitettiin ilman sen kummempia skandaaleita.

Niskiksen jälkeen ohjelmassa oli pieni piipahdus Inferno Stagella katsomassa pari biisiä Sleep of Monstersin lopusta. Ihan mukiinmenevää goottirokkia tai jotain vastaavaa (ei ole tuttu bändi). Laulajan maaninen ote oli jotenkin päällekäyvä. Sisätiloissa käynti oli myös hyvä tilaisuus elvyttää kylmyydessä heikentynyttä ääreisverenkiertoa.

Lost Societyn keikkaa tuli seurattua noin viimeinen vartti. Energiaa piisasi ja meno oli estotonta. Mutta en minä siitä musiikkipuolesta oikein päässyt jyvälle. No, näytti se aika monelle kuitenkin maistuvan.

Soilworkia tuli kuunneltua sivukorvalla, mutta oli kyllä hyvin tyhjänpäiväisen kuuloista.

Electric Wizard jyräsi hienosti. Jalometallissa joskus bändi jäi näkemättä hotellin sängyn olleessa kutsuvampi, mutta nyt tuli korjattua tilanne kertaheitolla. En juurikaan tunne bändin tuotantoa, mutta näin oudokseltaankin keikalla viihtyi. Massiivisen jyräävä rituaali. Keikka meni myös kohtuu selvästi yliajalle ja Amorphis ehti jo aloitella hyvän matkaa, ennen kuin EW sai jyränsä himmailtua.

Amorphis oli hyvä. EW:n keikan venymisen ja vessakäynnin takia osa keikasta jäi näkemättä, mutta se mitä näin ja kuulin, oli laatukamaa. Liekö sitten uusvanha basisti tuonut lisää intoa tekemiseen, mutta ainakin nyt oli väsymys poissa.

Itselle illan päätti Triptykon, joka tällä kertaa keskittyi Celtic Frostiin. Kyllähän nämäkin vaan osasivat asiansa ja jos bändin musiikki maistuu, niin varmasti kuulija sai kyllikseen mannaa. Parhaimillaan orkesteri ylsi harvinaisen onnistuneesti maanisiin sfääreihin.

Alueelta pois siirtyessä tuli parin biisin ajan katsottua Himiäkin, mutta se nyt oli sitä perinteistä Himiä se. Ihan hyvin näytti soitto ja laulu soivan. Sörnäisten rantatien ylittävällä kevyen liikenteen sillallakin oli iso lössi kuuntelemassa Himiä. Kyllä sieltäkin hyvin soiton kuuli, mutta ei sinne mitään tainnut näkyä.

Järjestelyt toimivat paljon odottamaani paremmin. Vaikka ennätysyleisö oli paikalla, niin mitään isompaa ryysistä ei omalle kohdalle osunut. Vessaan ei tarvinnut jonottaa, kaljaa sai minimaalisella jonottamisella jne. Jos ensi vuonna on jotain järkeviä bändejä paikalla, niin ties vaikka sitä ensi vuonnakin voisi saapua paikalle.
Hetzer
Viestit: 760
Liittynyt: 07 Huhti 2010, 15:49
Paikkakunta: Tamperkele

04 Heinä 2017, 16:04

Tuosta vessaan jonottamisesta, mikähän älynväläys oli poistaa pisuaarit teltan viereiseltä anniskelualueelta lauantaiksi... Nopeammin sieltä pääsi kuselle kun lähti käymään alueen perälle jossa pöntöt olivat normaalisti.
Rockman
Viestit: 71
Liittynyt: 04 Syys 2016, 11:17

04 Heinä 2017, 18:22

Lauantai alkoi erittäin lupaavalla säällä, joka kuitenkin muuttui jälleen kylmän kalseaksi. Hotellin runsaan aamupalan jälkeen hotellihuoneessa itseäni vielä keräten kuuntelin YouTuben kautta päivän bändejä, jos löytyisi joku kiinnostava bändi. Avatarium tuntui varteenotettavalta keikkamahdollisuudelta, joten sitä siirryimme katsomaan.

Aamupäivä meni jälleen yleiseen sählinkiin, mutta pääsimme ajoissa paikalle ennen Avatariumin alkua. Porukkaa ei telttalavan edustalla ollut ennen keikkaa eikä keikan alkupuolella juurikaan, mutta loppua kohden teltta täyttyi. Avatarium oli todella kova uusi tuttavuus! Etenkin setin päättänyt Moonhorse oli erinomainen sekoitus Sabbath-riffejä, folk-vaikutteita sekä hieman progressiivisia sävyjä. Kitaristin soolot soivat hypnotisoivasti, kiipparit huusivat ja naislaulaja oli kaunis sekä äänellisesti, että ulkonäöllisesti. Mitä enemmän keikka läheni loppua, sitä raikuvimmiksi aplodit kaikuivat teltassa. Bändi vaikutti itsekin vilpittömän otetuilta. Mukaan tarttui bändin settilista sekä vokalistin plektra. Tuskan jälkeen oli pakko tutustua Avatariumiin tarkemmin ja pistettävä levyä tilaukseen. Kaveri jäi odottelemaan eturiviin Mokoman keikkaa, joten itse päätin käydä vesi/kusitauolla.

Impaled Nazarene pisteli päälavalla pörinäkoneensa soimaan. Tylsää ja monotonista, ei sovi minulle. Muutenkin olisi sopinut mielestäni telttalavalle paremmin. Impaledin vielä rämistellessä loppusettiään alkoi Soilworkin nimmarisessio EMP:n teltalla. Kova Soilwork-fani, kun olen, päätin hakea nimmarit ja jututtaa äijiä. The Night Flight Orchestra-faneille hyviä uutisia: Björniä jututtaessani kysyin mahdollisista Suomen keikoista ja hän kertoi, että yrittävät järjestää sellaista, mahdollisesti toteutuu syksyllä. Itseäni tämä tieto lämmittää, sen verran kovia albumeja ovat tehneet!

Nimmarit saatuani siirryin seuraamaan Mokoman keikkaa. Keikalle en asettanut kovia odotuksia, sillä onhan tuo nähty ja edellinen Tuska-keikka ei oikein toiminut. En tiedä, oliko telttalavan ympäristö virkistävämpi, sillä Mokoma heitti tällä kertaa todella väkevän keikan. Pitti pyöri, hitit soivat ja yleisö lauloi mukana. Itsekin eksyin pitin puolelle ensimmäisen ja viimeisen kerran tämän vuoden Tuskan aikana. Kyllä tämä kelpasi.

Mokoman jälkeen Timppa Rautiainen aloitteli päälavalla. Sivukorvalla tuli kuunneltua, mutta oli vähän puuduttava setti. Omat suosikkini jäivät paljolti soittamatta, joten en jäänyt juurikaan katumaan keikan missaamista. Loppukeikka meni aluetta kierrellessä ja koipia lepuuttaessa, kuten myös Lost Societyn keikankin ajan. Lost Society on tullut kerran nähtyä ja ihan hyvin se toimii, mutta ei jaksanut juuri nyt innostaa. Paikalla kuitenkin oli paljon faneja, joille keikka varmasti oli mieleinen. Meininki näytti olevan kova lavalla ja hyvä kontakti yleisöön.

Siirryimme kaverin kanssa päälavan eteen Lost Societyn vielä soitellessa odottamaan Soilworkia, jota odotin tältä päivältä eniten. Pääsimmekin suhteellisen lähelle seuraamaan keikkaa, vaikkakin kolme ensimmäistä riviä oli HIM-fanityttöjen ja -poikien valtaamana (Kaveri kutsui kyseistä porukkaa HIMnteiksi, jos siitä vaikka faniklubin nimi :lol: ). Soilwork aloitti viimeisimmän levyn, The Ride Majesticin, nimikkobiisillä ja pää alkoi hytkymään jo biisin tahtiin. Sen jälkeen meno tuntui hieman hidastuvan. Uuden levyn parhaimmat biisit (Whirl Of Pain pois lukien) soivat, sekä valikoidut vanhat klassikot (Bastard Chain, Stabbing The Drama), mutta silti jotenkin jätti kylmäksi. Odotin tasapainoisempaa settiä sekä omilta suosikeiltani Figure Number Fivelta ja Sworn To A Great Dividelta biisejä, mutta ilman jäätiin. Myös eturivin porukan kuolleisuus vaikutti omaan fiilikseen negatiivisesti. Voi olla, että pitää mennä syksymmällä katsomaan omaa keikaa. Jos silloin saisi tasapainoisemman keikan.

Soilworkin setin jälkeen siirryimme kusilaarien kautta katsastamaan Electric Wizardia. Enpä ole vähään aikaan haistanut niin vahvaa pilven hajua, en edes viime vuotisella Sabbathin keikalla. Muutaman biisin ja vahvojen passiivisten savujen jälkeen nälkä vei voiton (en tiedä, vaikuttiko pilvi mitenkään tähän...) ja päätimme kaverin kanssa lähteä kaupungille katsastamaan ruokapaikkaa ja samalla jotain kivaa kuppilaa. Pienen matkan päästä löysimme pikaruoka-''ravintolan'', josta saimme hintaan nähden heikot antimet. Kaverin kanafile ranskalaisilla ja salaatilla oli 5 uppopaistettua kananpalaa, helvetinmoinen keko mauttomia ranskalaisia ja salaattipöydän pieni salaattilautanen. Oma annokseni taas, nimeltään Supertähti-pasta, oli pakkasesta revitty kasa makaroneja, kermaa, sipulia, kanaa, salamia ja jalapenoja, mutten näistä maistanut annoksessani mitään. Tulipahan maha ainakin täyteen. Toiste en mene, en edes kirveellä uhattaessa.

Parin bissen ja kahvin jälkeen siirryimme alueelle odottelemaan HIMiä. Amorphis skippasimme huoleti. Ei ole koskaan iskenyt, mutta silti on tullu lähes joka vuosi enemmän tai vähemmän pakotettuna nähtyä (Tuskat, Sabbathin ja Maidenin lämppärinä..) ja on kyllä tylsä meno aina ollut.
Triptykonin lopetellessa porukkaa oli jo suuret määrät paikalla, joten jäimme hieman taaemmaksi kuuntelemaan. Paikalla oli paljon ns.taviksia, mutta myös julkimoita. Paikalla oli todistetusti lätkävalmentaja Karri Kivi sekä muuan Ismo Alanko fiilisteli keikkaa takanamme.

HIM aloitti terävästi keikan Buried Alive By Lovella, joka upposi aloitusbiisinä hyvin. Keikka oli pelkkää hittiputkea, juuri siten pitääkin päättää ura. Oli yksi yllättäjiä, kyllä pitää ottaa levyt haltuun taas jälkikäteen. Pretendingiä jäin kaipaamaan, mutta kaikkea ei voi saada.

Lauantai päättyi hyviin tunnelmiin ja hyvään keikkaan. Baarin kautta hotellille keräilemään voimia viimeiseen päivään.
Jussi
Viestit: 10311
Liittynyt: 28 Elo 2002, 20:10
Paikkakunta: Oulu (Rollo)

04 Heinä 2017, 20:23

^ ette sitten ulosmenoportin vieressä huomanneet, että ruokaa olisi myös siinä ollut tarjolla? Todennäköisesti myös tuota parempaa, toki lokinpaskariskillä mutta olihan siinä niitä katoksia.
Hetzer kirjoitti:Tuosta vessaan jonottamisesta, mikähän älynväläys oli poistaa pisuaarit teltan viereiseltä anniskelualueelta lauantaiksi... Nopeammin sieltä pääsi kuselle kun lähti käymään alueen perälle jossa pöntöt olivat normaalisti.
Luulin sunnuntaina siinä BB:n aikana käydessäni, ettei niitä kusikranaatteja ollutkaan :shock: aivan älytön jono, kuten onkin miesten älytöntä käydä bajamajassa kusella. Nopeampaa kipaisi tosiaan sinne alepa-kontin takaiselle alueelle ja takaisin, kuin jonottaa.

Lauantaina oli hyvä kun ehdin ennen Hämeenlinnaan lähtöä nähdä edes Avatariumin, joka olikin odotettu ensikeikka heiltä ja #1 tämän vuoden (käytännössä siis kahden pvn) Tuskassa itelle.
Sleep Of Monsters olisi myös kiinnostanut kovasti, mutta harmitti jo etukäteen puolestaan 30 min soittoaika! Mitäköhän vittua siinäkin oltiin ajateltu, kun muita kattilahallin saman päivän esiintyjiä katsoi?

edit V: eipä tullut kellekään porukasta, joka veti vkonlopun aikana yhteensä varmaan kolmattakymmentä annosta; jossain välissä otin pienempään nälkään raakamakkarahodarin joka oli kyllä maukas, mutta sen JJ's bbq:n purilaiset keräsivät häiskiltä kovasti kehuja. Toisella kertaa törsäsin 10,- makkaraperunoihin kun tuo em. hodari maksoi sen 7€ Tokko sie tuossa parin kanapalan raflassakaan kauheasti alle kympillä selvisit..
Viimeksi muokannut Jussi, 04 Heinä 2017, 20:40. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Rockman
Viestit: 71
Liittynyt: 04 Syys 2016, 11:17

04 Heinä 2017, 20:28

Jussi kirjoitti:^ ette sitten ulosmenoportin vieressä huomanneet, että ruokaa olisi myös siinä ollut tarjolla? Todennäköisesti myös tuota parempaa, toki lokinpaskariskillä mutta olihan siinä niitä katoksia.
Kallista, eikä saa vatsaa täyteen. Useammin ripulin.
hex
Viestit: 218
Liittynyt: 16 Elo 2007, 14:33

04 Heinä 2017, 20:37

Rockman kirjoitti:
Jussi kirjoitti:^ ette sitten ulosmenoportin vieressä huomanneet, että ruokaa olisi myös siinä ollut tarjolla? Todennäköisesti myös tuota parempaa, toki lokinpaskariskillä mutta olihan siinä niitä katoksia.
Kallista, eikä saa vatsaa täyteen. Useammin ripulin.
Höpöhöpö. Siellä oli mm. Suomen paras curryravintola India House edustettuna.
Napero
Viestit: 232
Liittynyt: 30 Huhti 2009, 00:23
Paikkakunta: Espoo

05 Heinä 2017, 13:58

Rockman kirjoitti:Kallista, eikä saa vatsaa täyteen. Useammin ripulin.
Ja taas tämä... höpöhöpö.

Jos noiden safkapisteiden touhua yhtään seurailee, niin kyllä suomalainen sääntöyhteiskunta melko vankasti pitää huolen siitä että shaibaa ei tarjoilla. Itse suorastaan nautin Tuskan sapuskasta, eikä annoskokokaan ollut liian pieni edes kaltaiselleni keskiraskaalle traanimurikalle. Itselläni ei ollut minkäänlaisia ongelmia mahan kanssa.

Jos kakka sunnuntai-iltana tai maanantaina olisi ollut erityisen vikkelää, niin olisin syyttänyt ainakin itse torstai-illan ja sunnuntain välillä nautittimaani puoltasataa alkoholiannosta. Bajamajoissa en käynyt, mutta kun käsienpesuun on festareilla aina huonot mahdollisuudet, niin yksittäinen sottapytty noro-viruksineen saa aikaan ainakin satakertaista tuhoa ruokaständeihin verrattuna. Nuo pystypisuaarit ovat miesten kannalta siis aivan erinomaisia, niihin kun ei tarvitse koskea ollenkaan, jos siis tasapainosta on edes jämät jäljellä.

Juo vähemmän viinaa ja enemmän vettä, pidä mukana kosteuspyyhkeitä käsien putsaamiseen, vartioi sapuskaasi sen verran että lokki ei pääse sontimaan siihen, ja veikkaanpa että massu pysyy ihan hyvässä kuosissa vaikka mitä söisit. Jos festareiden jälkeen on paha olo, on melkein varmasti kyse siitä että olet itse hölmöillyt hygieniapuolella tai sitten olet kevytrakenteinen maitomaksa. Yli 50-asteisena tarjoitavasta spydäristä et mahatautia Suomessa saa, kyse on selittelystä.
Hetzer
Viestit: 760
Liittynyt: 07 Huhti 2010, 15:49
Paikkakunta: Tamperkele

05 Heinä 2017, 19:03

Oli kyllä maittavat muikut, ja varsinkin se valkosipulikastike.
Estranged
Viestit: 254
Liittynyt: 23 Elo 2002, 17:30
Paikkakunta: Hellsinki

05 Heinä 2017, 22:23

LIK velvotti saapumaan paikalle heti aamutuimaan ja aikainen herätys kannatti. Svedut tuuttasivat isolla kädellä kalmankatkuista dödistään ja pää rupesi oitis rivakasti nytkähtelemään. HIM taisi kerätä aavistuksen verran enemmän yleisöä, mutta kyllä tässä oli heti kärkeen päivän paras päälavan esiintyjä.

Avatariumia tuli seuraavaksi spectailtua, josta jäi aika lattea kuva, pääsyyllisenä laulaja joka ei näyttänyt tai kuulostanut kummoiselta. Bändi voisi varmaan päästä vähän eteenpäin, mikäli vaihtaisivat laulajansa karismaattisempaan versioon.

Impaled Nazarene ei lähtenyt nyt alkuunkaan, pääsyyllisenä käsittämättömän luokattomat soundit. Mitä alusta seurasin keikkaa aitiopaikalta, niin vokaalit ja rummut olivat pinnassa, mutta kitarasta ja bassosta ei meinannut kuulua pihaustakaan. Olen nähnyt bändiltä sen verran parempia vetoja, että tähän ei tarvinnut haaskata aikaa paria biisiä enempää.

Mokoma oli ihan hyvä, vaihteeksi näkee bändin suojassa päivänvalolta ja vanhat biisit toimivat hyvin. Keikan seuraaminen jäi silti ainoastaan puoleen tuntiin.

Kattilahallissa nimittäin aloitteli seuraavaksi settiään viikonlopun odotetuin kotimainen. Throes Of Dawn julkaisi viime vuonna vuoden parhaan kotimaisen metallialbumin, johon lyhyt puolen tunnin setti odotetusti painottui. Kaikki aika käytettiin tehokkaasti hyväksi eikä musiikin utuista tunnelmaa menty edes välispiikeillä sotkemaan, viikonlopun paras kotimainen heti Battle Beastin jälkeen.

Trio Niskalaukaus ei ollut ihan niin paska kuin muistin, mutta toivottavasti ei tule taas ensi vuonna.

Lost Societyn näin ensimmäistä kertaa livenä. Levyltä tuollaista kohkaamista ei jaksa kuunnella, mutta livenä toimii oikein hyvin. Pojilla piisasi virtaa ja pitti pyöri kauniisti, hyvä meno!

Soilwork meni melkolailla ohi muuta häslätessä, mutta ihan hyvältä kuulosti sivukorvalla havainnoiden.

Electric Wizard oli edellisen kerran Tuskassa 2011 siellä tunnelmantappolavalla, jossa ei toiminut yhtään mikään. Mutta nyt kun bändi pääsi tuuttaamaan viime vuonna lanseeratulla mainiolla telttalavalla, lähti ihan eri malliin. Päivän parhaimmistoa ja leijailihan teltassa aika tymäkkä jatsitupakan haju.

Amorphis ei ollut ihan yhtä paska kuin vallitseva keli, mutta eiköhän tätä ole nähty jo tarpeeksi?
Tajuaisivat nämäkin viimein lopettaa tai vaihtaisivat edes laulajaa.

Triptykon soitti enemmän Kelttipakastinta kuin omaa materiaaliaan vetäen päivän parhaimman keikan, mutta wtf millaisen yleisön edessä? Nämä urpot tulivat katsomaan ainoastaan Himiä, Amorphista, Niskistä ja Mokomaa, mutta Celtic Frostista eivät olleet ikinä kuulletkaan. Siinä sitten tumput suorina ihmetellään, että mitä tämä on. Esim. Circle Of The Tyrantsin aikana näin ilmassa ainoastaan oman nyrkkini, joten todella hävetti näiden RadioRoska-urpojen puolesta. Mahtoi Tom Warrior olla myös hämmillään, kun jengi oli 2006 Tuskassa "aavistuksen verran" paremmin messissä.

En muistanut laittaa kajalia, joten jouduin skippaamaan Ville Valon voihkinnan, mutta hyvä että viimein lopettavat.

Lauantai oli selkeästi profiloitu RadioRoska-urpoille, Sähköwelhot ja Triptykonit viskattu vaan sinne sekaan jotta tuimemman metallin ystäviäkin eksyisi paikalle.
Metalliluola
Viestit: 171
Liittynyt: 22 Tammi 2015, 10:51

10 Heinä 2017, 21:17

Kylmässä säässä kotimaiset legendat hallitsivat Tuska-lauantaita:

http://metalliluola.fi/tuska-lauantai-1 ... legendoja/
Vastaa Viestiin