30.1.:BARONESS, AMORPHIS, BAPTISM, INSOMNIUM, SONATA...

Tuska Metal Fest - keskustelu
Vastaa Viestiin
mape
Site Admin
Viestit: 2751
Liittynyt: 22 Elo 2002, 21:39
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

30 Tammi 2017, 12:43

TUSKA 2017 – Lisää pökköä pesään: BARONESS, AMORPHIS, SONATA ARCTICA ja monta muuta


Ensi kesänä järjestettäviin Tuskan 20-vuotisjuhlabakkanaaleihin on lisätty mojova otos monenmoista räyhää ja nokittelua.

BARONESS PALAA
- Amerikkalainen, sludgehtavasti ja äärimmäisen popisti muljutteleva BARONESS on lisätty ensi kesän ohjelmaan. Baronessin loistava ”Purple”-albumi on viime vuosien hienoimpia rock-levyjä ja levyn tiimoilta ei Baronessia ole vielä täällä härmän perukoilla nähtykään.

KOTIMAISTA KOVUUTTA
- Suomen suosituimpiin metalliakteihin lukeutuva AMORPHIS on itseoikeutettu esiintyjä historiallisessa Tuskassa. Samaan kategoriaan kuuluu toinen pitkän linjan hevipumppu SONATA ARCTICA, jonka historia Tuskan kanssa menee niin sanotusti ”way back”. Etelä-karjalan leppoisat rässerit MOKOMA ottavat myös osaa ensi suven juhlallisuuksiin, kuten eeppisen ”Winter’s Gate”-levyn julkaissut INSOMNIUM. Karjalasta hekin.

KOLMOSLAVAN TYKITTELYT

On aika myös julkistaa ensimmäiset kolmoslavan esiintyjät. Amerikkalainen TRAP THEM vannoo HM-2 -soundin nimeen ja musiikillisesti yhtye pyörii punkin, hardcoren ja omaperäisesti nyrjähtäneiden metalliriffien välimaastossa.
KOHTI TUHOA on viime vuosien tapauksia hardcore-punkin rintamalla. Debyyttialbumi ”Rutiinin Orja” kirskuu kuin kahdeksankymmentäluvulla konsanaan.
MC Respektorin luotsaama hardcore-ryhmä RATFACE keskittyy ainaisen stressaamisen sijasta miellyttävämpiin asioihin elämässä, kuten päihtymiseen.
Black metalin osuudesta tämän kertaisessa julkistuksessa vastaa BAPTISM, joka julkaisi taannoin poikkeuksellisen väkevän ”V: The Devil's Fire” -albumin.

Kahdeskymmenes Tuska Suvilahdessa 30.6.-2.7.2017. Tällä hetkellä vahvistuneet artistit:

Pe 30.6.
SUICIDAL TENDENCIES, MAYHEM, WINTERSUN, INSOMNIUM, BRUJERIA, ANNEKE VAN GIERSBEGEN’S VUUR, BARATHRUM, BAPTISM, TRAP THEM, KOHTI TUHOA, RATFACE

La 1.7.
HIM, AMORPHIS, MOKOMA, ELECTRIC WIZARD, AVATARIUM

Su 2.7.
APOCALYPTICA PLAYS METALLICA BY FOUR CELLOS, SONATA ARCTICA, DIRKSCHNEIDER, BARONESS, BATTLE BEAST, ORANSSI PAZUZU

Lisää bändejä julkaistaan pian.

Tuska-liput myy Tiketti, Ticketmaster ja Lippu.fi.

Yhteistyössä: Radio Rock, Inferno, Imperiumi, Alepa, Turun Sinappia

tuska.fi | facebook.com/TuskaOpenAir | twitter.com/tuskafestival | instagram.com/tuskafestival
#tuska2017 | #metalsummer2017 | #tuska20th | #tuskafestival | #tuskalive


Estranged
Viestit: 254
Liittynyt: 23 Elo 2002, 17:30
Paikkakunta: Hellsinki

30 Tammi 2017, 23:15

Pyhä Paavalin perseensuti mitä paskaa. :crap:

Baroness vielä ihan ok ja Trap Them näköjään myös mukiinmenevää mäiskettä, mutta Amorphis ja Sonata kuuluvat sinne totaaliturhuuksien roviolle Villevalonvoihkinan ja Sellonraiskaajien seuraksi.
Deathrace King
Viestit: 373
Liittynyt: 13 Syys 2002, 20:17
Paikkakunta: Helsinki

02 Helmi 2017, 14:36

On kyllä hämmentävän huono kattaus tähän asti :shock: Ja vielä 20v. juhlaTuska. Perjantai näyttää edes kohtalaiselta, mutta laadukkaat ulkkaribändit puuttuu lähes kokonaan. Ihme säästölinjalla vedetään, kun nyt pitäisi olla juhlien kunniaks HELVETTI IRTI! :evil:
Jussi
Viestit: 10311
Liittynyt: 28 Elo 2002, 20:10
Paikkakunta: Oulu (Rollo)

02 Helmi 2017, 19:00

Tylsää on tännekin juu, ja su pääesiintyjä Mastodon ei kiinnosta silimääkään :(

17. osallistumiskerran osalta koetellaan kyllä kovasti; paljon pitää parantua kevättä kohden buukkaukset mutta luotetaan siihen.
Sabbathman
Viestit: 5578
Liittynyt: 03 Joulu 2009, 04:40
Paikkakunta: Seinäjoki

02 Helmi 2017, 19:26

Pe 30.6.
SUICIDAL TENDENCIES, WINTERSUN, INSOMNIUM, ANNEKE VAN GIERSBEGEN’S VUUR

La 1.7.
AMORPHIS, ELECTRIC WIZARD, AVATARIUM

Su 2.7.
APOCALYPTICA PLAYS METALLICA BY FOUR CELLOS, DIRKSCHNEIDER, BATTLE BEAST
Hyviä esiintyjiä, mutta ei niin tärkeitä eikä niin montaakaan että lähtisin täältä lakeuksilta asti.

Hämeenlinnassa 1.7. on rokkia riittämiin tuolle viikonlopulle.
Leprosy
Viestit: 384
Liittynyt: 16 Joulu 2002, 11:33

03 Helmi 2017, 01:16

Deathrace King kirjoitti:On kyllä hämmentävän huono kattaus tähän asti :shock: Ja vielä 20v. juhlaTuska. Perjantai näyttää edes kohtalaiselta, mutta laadukkaat ulkkaribändit puuttuu lähes kokonaan. Ihme säästölinjalla vedetään, kun nyt pitäisi olla juhlien kunniaks HELVETTI IRTI! :evil:
No on siel sentään Sonata.
Makefobia
Viestit: 38
Liittynyt: 28 Touko 2009, 21:27
Paikkakunta: Tampere

02 Maalis 2017, 12:18

Juuri Suomessa kahdella keikalla hurmannut kanadalainen moniosaaja ja herrasmies Devin Townsend on Projecteineen kiinnitetty Tuskan perjantain ohjelmaan. Devin Townsend Project esiintyi Helsingin Circuksessa loppuunmyydylle salille ja Seinäjoen Rytmikorjaamolla Devin miehistöineen sulatti lakeuden kansan sydämet.

Devin Townsend Project julkaisi äskettäin kovaa suitsutusta osakseen saaneen ”Transcendence”-albumin, joka on hienoa jatkumoa miehen moninaiselle, odottamattomia käänteitä pursuavalle uralle.
Devin tuoreimpana lisäyksenä. Olihan se poissa jo useamman vuoden, vaikka toki Suomessa käykin useammin kuin suurin osa suomalaisista mummolassaan.

Kummoisesti ei ole DTP uponnut, mutta kyllähän tuo silti menee nykyisellä kattauksella kiinnostavimpien joukkoon. Kertoo kuitenkin enemmän esiintyjien yleistasosta kuin tuoreimmasta kiinnityksestä.
Deathklaat
Viestit: 1137
Liittynyt: 31 Maalis 2007, 23:54

02 Maalis 2017, 12:29

Gojira oli viime vuoden Tuskassa ja heittää keikan ensi sunnuntaina Circuksessa, olisikohan se seuraava Tuska-kiinnitys?
Phage
Viestit: 223
Liittynyt: 14 Huhti 2008, 14:57

02 Maalis 2017, 12:59

Emt, minusta tämä kuvaa vaan sitä, että joko

1) Tuskaorganisaatio pelaa varman päälle ja buukkaa Suomessa juuri nähtyjä, tuttuja ja turvallisia artisteja

2) Ohjelmavastaavalta puuttuu kokonaan verkostot

3) Ohjelmavastavaa ei kiinnosta

Megadeth meni sitten Kuopioon, hyvin te siellä vedätte.
Hetzer
Viestit: 760
Liittynyt: 07 Huhti 2010, 15:49
Paikkakunta: Tamperkele

02 Maalis 2017, 13:59

Kyllä Devin kelpaa, vielä kun heittäisi normista poikkevan setin juhlavuoden kunniaksi niin avot. Toissapäivänähän tuo tuli Circuksessa nähtyä ja ainakin Planet of Apesin voisi jo pudottaa setistä...
Estranged
Viestit: 254
Liittynyt: 23 Elo 2002, 17:30
Paikkakunta: Hellsinki

02 Maalis 2017, 14:52

Devin Townsend Project julkaisi äskettäin kovaa suitsutusta osakseen saaneen ”Transcendence”-albumin, joka on hienoa jatkumoa miehen moninaiselle, odottamattomia käänteitä pursuavalle uralle.
En tiedä, että kuka on tuota levyä suitsuttanut, mutta minusta Devinin uusin oli todella mitäänsanomaton. Ei se paska siitä kummemmaksi muutu vaikka kuinka paisutellaan. Ainoa odottamaton käänne miehen uralla oli päihteistä luopuminen, jonka jälkeen tuotosten taso laski kuin lehmän häntä. Biomech kannesta kanteen kelpaisi, mutta muuten tämäkin buukkaus menee sinne turhuuksien roviolle.
WildFire
Imperiumi Crew
Viestit: 979
Liittynyt: 03 Marras 2005, 09:40
Paikkakunta: Ylöjärvi

02 Maalis 2017, 17:20

En ole itsekään erityisen innoissani tulevan kesän kattauksesta, mutta täytyy sanoa, että Tuska on aiempina vuosina onnistunut ilmeisen hyvin bändivalinnoissaan, kun ihmisistä on tullut näin tajuttoman vaativia. Ihan sama, mitä julkaistaan -> paskaa, koska käy usein Suomessa / koska on suomalainen ja esiintyy siten usein Suomessa / esiintyy muillakin festareilla samana kesänä / on esiintynyt aiemmin Tuskassa / on liian suosittu / on liian tuntematon / on vain paskaa, koska en tykkää.

Devin Townsendkin oli joskus yksi toivotuimmista nimistä Tuskaan, ja nyt se on vain paskaa, koska (valitse yllä olevasta listasta).
Jussi
Viestit: 10311
Liittynyt: 28 Elo 2002, 20:10
Paikkakunta: Oulu (Rollo)

02 Maalis 2017, 17:52

WildFire kirjoitti:Devin Townsendkin oli joskus yksi toivotuimmista nimistä Tuskaan, ja nyt se on vain paskaa, koska (valitse yllä olevasta listasta).
Koska se on ollut siellä jo useampana vuonna, eikä siinä kai faneilleen mitään, ite olen vain koettanut paeta sitä roskaa silloin mahdollisimman kauas. Suvilahdessa onnistui viimeksi sentään paremmin kuin Kaisaniemessä, jossa vielä kaksi eri päivää pilattiin Devyn slotilla :|

En sinällään ole mikään faninsa (1 albumi ja I Want Out ep hyllyssä), mutta on ihmeellistä miten festivaalin kanssa käytännössä samanikäinen HammerFall ei esimerkiksi ole koskaan soittanut Tuskassa? Järjetöntä suorastaan, mikä lie ummikkoisuus sitten syynä. Kun esim. virkaveljet Stratossa (ok, kotimaisuusaspekti) tai Edguyssakin ovat olleet useampaan otteeseen. Olisivat kuitenkin aika lailla täydellinen festaribändi, varsinkin tuolla suomen esiintymisten frekvenssillä.
Deathklaat
Viestit: 1137
Liittynyt: 31 Maalis 2007, 23:54

02 Maalis 2017, 20:53

WildFire kirjoitti:En ole itsekään erityisen innoissani tulevan kesän kattauksesta, mutta täytyy sanoa, että Tuska on aiempina vuosina onnistunut ilmeisen hyvin bändivalinnoissaan, kun ihmisistä on tullut näin tajuttoman vaativia. Ihan sama, mitä julkaistaan -> paskaa, koska käy usein Suomessa / koska on suomalainen ja esiintyy siten usein Suomessa / esiintyy muillakin festareilla samana kesänä / on esiintynyt aiemmin Tuskassa / on liian suosittu / on liian tuntematon / on vain paskaa, koska en tykkää.
Nuohan ovat melkein kaikki ihan päteviä syitä olla tykkäämättä kiinnitetyistä bändeistä. Ilmeisesti kaikkien pitäisi vain kiljua riemusta kun Tuska kiinnittää bändejä jotka ovat juuri hiljattain esiintyneet Suomessa ja/tai ovat esiintyneet vastikään Tuskassa.

Ja kyllä silloin kun kiinnitykset ovat oikeasti kovia & harvemmin Suomessa ravaavia niin kiitostakin jaetaan, tuosta muistin virkistystä jos et usko: http://lauta.imperiumi.net/viewtopic.php?f=10&t=42534

Huolestuttavinta tässä vaiheessa on se että kaikki kolme pääesiintyjän paikkaa on jo kiinnitetty. Perjantain Sabatonia en jaksaisi edes kommentoida, mutta Tuska 2017 tulee olemaan Sabatonin neljästoista (14!!!) Suomen keikka viimeisen kolmen vuoden sisään. Eiköhän bändin faneillakin ala tulla jo yliannostus?
Lauantain HIM nyt on sinänsä nostalginen kuriositeetti ja kiinnostanee festariyleisöä jonkun verran, mutta pääesiintyjän paikka on näille aivan väärä. Esim. festarien avausbändinä perjantaille olisi ollut näille huomattavasti osuvampi slotti. Juhlavuoden lauantain pääesiintyjän paikka olisi pitänyt ehdottomasti varata jollekin suurelle ulkomaiselle nimelle, kuten Emperorille.
Sunnuntain Mastodon maistuu kyllä itselle, ja täyttää sunnuntain pääesiintyjän saappaat jotenkuten. Mutta pääesiintyjät kun on jo kiinnitetty ja ne ovat tätä luokkaa, niin ilmeisesti juhlavuoden Tuskaan ei ole odotettavissa Emperoria, Slayeriä tai muita vastaavia suuremman luokan nimiä? En tiedä, toivottavasti olen väärässä, mutta pahalta näyttää.
WildFire kirjoitti:Devin Townsendkin oli joskus yksi toivotuimmista nimistä Tuskaan, ja nyt se on vain paskaa, koska (valitse yllä olevasta listasta).
Kyllä, Devin oli aikoinaan kovasti toivottu ja odotettu esiintyjä, koska ei ollut koskaan esiintynyt Suomessa (yhtä SYL-keikkaa lukuunottamatta). Nyt herran nimi on jatkuvan Suomessa ravaamisen takia ja levytysten tason laskettua kokenut inflaation. Itse kyllä myönnän edelleen tykkääväni Devinistä, vaikka Epicloud ja Z2 niin kehnoja olivatkin, mutta ymmärrän hyvin niitä joiden innostus on totaalisesti hiipunut. Lisäksi, Devin Townsend Projectin Tuska-kiinnitys olisi taatusti aiheuttanut enemmän kiinnostusta jos he(kin) eivät olisi juuri tällä viikolla heittäneet kaksi keikkaa Suomessa.
WildFire
Imperiumi Crew
Viestit: 979
Liittynyt: 03 Marras 2005, 09:40
Paikkakunta: Ylöjärvi

02 Maalis 2017, 22:07

^ Hyviä pointteja kyllä. Ja esimerkiksi Sabatonista marmattaminen on jo ihan aiheellista, onhan se naurettavaa, että sama yhtye on joka toinen vuosi pääesiintyjänä. Samoin Stam1na, Amorphis, Sonata ym. ovat turhaa täytettä Tuskassa, vaikka jokaisesta näistä pidänkin. Lähinnä mietin, että mitä Tuska voi nykyisin kiinnittää niin, ettei 90 % kommenteista täällä ja somessa ole suoralta kädeltä tuomitsevaa. Omasta mielestäni kuitenkin esimerkiksi HIM, Vuur, Suicidal Tendencies, Avatarium, Mayhem, Baptism, Electric Wizard ja moni muu tänä vuonnakin ovat hyviä ja perusteltavia buukkauksia riippumatta siitä, mitä mieltä kustakin näistä musiikillisesti olen.
Deathklaat
Viestit: 1137
Liittynyt: 31 Maalis 2007, 23:54

02 Maalis 2017, 22:35

WildFire kirjoitti:Lähinnä mietin, että mitä Tuska voi nykyisin kiinnittää niin, ettei 90 % kommenteista täällä ja somessa ole suoralta kädeltä tuomitsevaa.
Jotain suuria nimiä tyyliin Slayer tai Megadeth. Tai sitten jotain keskisuurta Tuskassa aiemmin näkemätöntä, kuten vaikka Danzig. Veikkaan että eniten närää aiheuttaa juurikin se, että pääesiintyjäpestit on jo varattu ja perjantain sekä lauantain osalta nämä kiinnitykset ovat monille melkoisia vitsejä.

Itse toivoisin näkeväni Tuskassa jotain Suomessa harvemmin nähtyä, kuten Immolationin tai Autopsyn joista kumpikaan ei ole esiintynyt Tuskassa. Tai edellä mainittu Danzig. Misfits-reunionkin oli hiljattain, olisi kova juttu varmasti monille muillekin.
WildFire kirjoitti:Omasta mielestäni kuitenkin esimerkiksi HIM, Vuur, Suicidal Tendencies, Avatarium, Mayhem, Baptism, Electric Wizard ja moni muu tänä vuonnakin ovat hyviä ja perusteltavia buukkauksia riippumatta siitä, mitä mieltä kustakin näistä musiikillisesti olen.
Makuasioiksihan tämä menee, mutta esim. Mayhem on kyllä tyylilajinsa kehnoimpia livebändejä. Parempiakin olisi, melkein mikä tahansa sieltä BM-lokerosta. Noin muuten olen kyllä pitkälti samaa mieltä.
Lindeman
Viestit: 90
Liittynyt: 07 Heinä 2007, 15:48

03 Maalis 2017, 21:55

Hetzer kirjoitti:Kyllä Devin kelpaa, vielä kun heittäisi normista poikkevan setin juhlavuoden kunniaksi niin avot. Toissapäivänähän tuo tuli Circuksessa nähtyä ja ainakin Planet of Apesin voisi jo pudottaa setistä...
Tämä.

Itse näin Devinin circuksessa, mutta pari päivää keikan jälkeen uutiset Devin Townsend Projectin saapumisesta Tuskaan ei tuonut mitään innostusta vaikka kuinka nautin Devinin musiikista. Jos Ocean Machine: Biomech setti saadaan Tuskaakin (kun heti seuraavana päivänä soittavat saman setin Barcelonassa) niin sitten voisin yhdeksi päiväksi tulla..
Vastaa Viestiin