Tuska 2016 - Sunnuntai

Tuska Metal Fest - keskustelu
Vastaa Viestiin
HeBeHu
Viestit: 126
Liittynyt: 28 Loka 2002, 09:12
Paikkakunta: Rollo Rock City

04 Heinä 2016, 09:37

Katatonian set listin mukaan ei kyllä näin vanhemman Katatonian ystävälle olisi tarjonnut yhtäääään mitään.

Mites muuten sunnuntai kolahteli?


metallisti
Viestit: 100
Liittynyt: 19 Elo 2007, 00:11

04 Heinä 2016, 11:42

Tällä kertaa sunnuntai jäi väliin. Mites Hatebreed veteli? Näkikö kukaan Nervosaa? Luulin bändiä nimen (ja päivän muiden artistien) perusteella joksikin fiilistelyksi, mutta sehän onkin ehtaa döödistä ja vielä naisilta!
jaketin
Viestit: 86
Liittynyt: 13 Helmi 2004, 13:07
Paikkakunta: Helsinki

04 Heinä 2016, 12:38

Olin paikalla kuuntelemassa Block busteria. Olin aikasemmin paria biisiä kuunnellut youtubesta ja kiinnosti. Keikkaa oli katsomassa pari kourallista ihmisiä lavan edessä. Ei pois paikalta työntänyt, mutta jotenkin ei tullu wow efektiä. Täytynee silti tutustua bändiin.
Myrkur oli kiinnostava, en ollut heitä aikasemmin kuunnellut. Keikan alun avaus oli hieno, menin kananlihalle moisesta laulusta. Hidasta ja raskasta, täytynee kuunnella lisää.
Hatebreed vieti hyvä keikan mielestäni, aina toimii. Tuli taas hypittyä yms. että selkä on nyt sitten tuskainen..

tämän jälkeen menin syömään. En tiennyt Nervosasta enempää, mutta kun illalla tsekkasin bändin youtubesta, iski iso harmistus. Syödä olisi voinut myöhemminkin..

Gojiraan olen pikkuhiljaa lämmennyt, nyt niiden keikka oli parasta näkemääni Gojiraa. Meni päähän kuin metrin halko..
Katatonia ei lähtenyt meikäläiselle vieläkään, jostain syystä en lämpene heihin..
Bodomilla oli hyvä peruskeikka, ei huono, mutta ei paras näkemäni...
cadaver
Viestit: 20
Liittynyt: 26 Helmi 2015, 18:11
Paikkakunta: Oulu

04 Heinä 2016, 14:32

Kolmoslavan thrash/death -kattaus (Nuclear Omnicide, Mörbid Vomit, Nervosa) potki itselle melko täysiä.

Myrkur toimi livenä siinä missä nauhoitteeltakin. Ja tulihan sieltä pesukonettakin. Korinatekniikka tuntui olevan hallussa kun ei tuhonnut puhdasta ääntä lainkaan :) Lopun jäähdyttelybiisi arvelutti aluksi hieman, mutta oli lopulta IMO perusteltu ja komea tapa päättää keikka.
Spy77
Viestit: 27
Liittynyt: 31 Heinä 2009, 17:47

04 Heinä 2016, 15:58

Päivän starttasi Myrkur, jota en ollut ennen kuullut. Kaunista ja brutaalia yhdistelevä kombo kuulosti mielenkiintoiselta, pitää kuunnella uudestaan levyltä.

Hatebreed oli vedossa, solistin energia ja hyväntuulisuus sai omankin krapulaisen olon parantumaan.

Sitten oli vuorossa Gojira, joka putsasi pöydän.
Heti ensi soinnuista tuli selväksi, että nyt on kaikki kohdallaan. En tiedä muista, mutta mun korvaan soundit hipoi täydellisyyttä. Riffit murskasi ja Marion soittoa ei voi kun ihmetellä..
Taitaapi olla kovin livebändi tällä hetkellä.

Katatonia on aina kuulunut suosikkibändeihini, mutta nyt en jaksanu oikein innostua keikasta.
Ehkä olisin toivonut settiin vähän vanhenpaa matskua, tosin turnausväsymyskin alkoi jo painaa.

Bodomi jäi tällä kertaa katsomatta, ei vaan enää jaksanu innostaa mikään Gojiran taydellisyyden jälkeen.
Ice
Viestit: 2755
Liittynyt: 28 Elo 2002, 10:11
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

04 Heinä 2016, 16:42

Katatonia ja Bodom tuli käytyä katsastamassaja ihan ok keikat molemmilta, vaikka Bodom olisi voinut jättää ne coverit soittamatta.
mice
Viestit: 147
Liittynyt: 30 Syys 2004, 10:57

04 Heinä 2016, 21:22

Sunnuntain omalta osaltani aloitti Myrkur ja hemmetin hyvin aloittikin. Kivaa leikittelyä valolla ja varjolla, mustalla ja valkoisella, kauniilla ja rumalla. Todellakin toimi ja pitänee tutustua tarkemmin tuotantoonsa.

Seuraavaksi tuli tsekattua osittain Nervosa, kun sitä ennen tuli käytyä sateen alettua Black Diningissa, johon ei yllättäen tarvinnut edes jonottaa. Nervosa oli ihan kiva, mutta soitti koko keikan sitä yhtä ja samaa kappaletta. Diablo taas oli kovempi kuin odotin, kun sitä lopusta ehti vähän nähdä.

Gojira jyräsi sitten todella. Puhtaat isot soundit! Sen jälkeinen Katatonia oli pettymys. Vähän oli väsynyttä menoa Gojiran jälkeen, ja vaikka olin odottanut heidän näkemistään melkeinpä Avantasian jälkeen eniten, ei antanut ihan täysin vastinetta.

Bodomit sitten illan viimeisenä ihan ok.
Estranged
Viestit: 254
Liittynyt: 23 Elo 2002, 17:30
Paikkakunta: Hellsinki

08 Heinä 2016, 22:36

Köyhän miehen Airbourne oli ihan hyvä avaus sunnuntaille. Reteää rokkia ja hyvä meininki, aurinko tosin olisi saanut paistaa, ei sentään vielä satanut.

Myrkurin aikana sitten rupesikin kunnolla satamaan ja laiha tanskalainen keräsi mainion teltan täyteen yleisöä. Mitä olen Youtubesta klippejä nähnyt, niin bändi esiintyi pienen taustakuoron kanssa, jota olisi nytkin paikoitellen kaivattu, mutta ei suuri menetys. Muilta osin keikka oli hämmentävän hyvä, ja mainio ratkaisu tuo kahden mikrofonin taktiikka niin pystyy ennakoimaan, että laulaako siellä nyt enkeli vai paholainen.

Hatebreed laittoi vakuuttavasti halki, poikki ja pinoon. Vaikka koko keikan ajan satoi, bändi tuuttasi tunnin ajan sen verran tanakkaa asiaa, ettei paska kelikään estänyt tanssijalkaa vipattamasta. Alla väkevä uusi levy ja setti täynnä adrenaliinin sävyttämiä täsmähittejä, joten viikonlopun paras veto. Vastaani ei ole tullut yhtään toista samaa genreä edustavaa bändiä josta pitäisin, joten Hatebreed painii tältä osin omassa sarjassaan. Virallinen termi lienee metallinen hard core, jolla ei luojan kiitos ole mitään tekemistä metalcoren kanssa. Asiaa koskien Tuskalle myös propsit, ettei tänä vuonna buukattu sitä kiintiömetalcorea.

Heti perään pisteltiin myös kattilahallissa isolla kädellä halki, poikki ja pinoon kun Nervosa nousi lauteille. Ennakkoon ajattelin, että kivannäköiset tytöt vetää siellä vähän rässiä, mutta nämä kolme sähäkkää brassitsikua olivatkin sen verran tosissaan liikkeellä, ettei edes itse Destructionilla olisi helppoa mennä noin vakuuttavan höykytyksen jälkeen lavalle. Myös soundit oli ruuvattu oikein mainioksi, vaikka kattilahallin kaltainen tehdasrakennus lienee jokaisen miksaajan painajainen.

Gojira jatkoi sunnuntain mainiota tarjontaa ja oli se sadekin lopettanut vihvomisen. Uusi levy on kirjoissani tähänastisen vuoden paras, ja kun pari edellistäkin huikean hyviä niin voidaan puhua kuumasta bändistä. Mutta kun soittoaikaa on ainoastaan tunti ja discografiassa todella tiukkaa asiaa aina kiireeksi asti, niin mitä nuo jonninjoutavat jamittelut tekivät setissä? Yhden kivenkovan biisin olisi ennättänyt vetää jamit jättämällä, The Art Of Dying olisi ainakin kelvannut.

Tähän asti loistavasti edennyt sunnuntai tyssäsi seinään Katatonian noustessa lauteille: tappavan tylsä. Vaikka bändillä olisi pidempi soittoaika, niin varmaan turhaa olisi odottaa biisejä muilta kuin neljältä uudelta aneemiselta levyltä. Katatonia taisi olla Tuskassa jo viidettä kertaa ja toivottavasti ei enää ikinä.

Viikonlopun antikliimaksina vielä Children Of Bodom jo seitsemättä kertaa näissä kemuissa ei lämmittänyt, vaikka IMO paras levy Follow The Reaper oli edustettuna peräti kolmen kappaleen voimin. Viime vuonna Alice Cooper päätti Tuskan loistavalla show'llaan ja nyt meni headliner aika nenänkaiveluksi, mutta aina ei mene nallekarkit tasan.
Vastaa Viestiin