Tuska 2016 - perjantai

Tuska Metal Fest - keskustelu
Vastaa Viestiin
metallisti
Viestit: 100
Liittynyt: 19 Elo 2007, 00:11

02 Heinä 2016, 10:19

Delainia katseli ja kuunteli mielellään. Uusi teltta screeneineen oli mainio.

Blaakyum oli myös uusi tuttavuus ja lupaavalta vaikutti. Bändissä on potentiaalia.

Lordi veti hyvän keikan. Eipä samanlaista showta kukaan muu tarjoa ja biisitkin toimivat varmasti. Kyllä nyt päässä soi hallelujah!

Testament veti perussetin, vaikka valinnanvaraa olisi. Taas jäin kaipaamaan mm. Trial by fireä ja F.E.A.R:iä.

Avantasia olisi voinut olla hyvä, mutta biisivalinnat menivät aikalailla metsään - ainakin siihen asti kunnes poistuimme paikalta.


Zacharias
Viestit: 140
Liittynyt: 22 Maalis 2005, 13:45

02 Heinä 2016, 12:34

Kvelertakia ei ole tullut kotona kuunneltua juurikaan, mutta bändin lavameininki valuutti silti. Vaikka kappaleita ei tuntenut ennalta, esityksen katsoi aivan mielellään loppuun saakka.

Behemothia sen sijaan olen kuunnellut syystä tai toisesta viime aikoina paljonkin, ja yhtyeen keikka oli yksi etukäteen eniten odottamiani. Hyvä se olikin, vaikka ehkä jotain pientä jäi uupumaan. Olisiko ongelma ollut kenties soundipuolella, välillä riffeistä oli hankala saada selkoa.

Poistuin Nergalin ääreltä sen verran ajoissa, että ehdin vilkaisemaan Beast in Blackia. Tosi harmi, että Behemoth ja BiB olivat päällekäin, Kabasen nykybändiin olisin paneutunut mieluusti tarkemminkin. Kuulemani perusteella tosi vahvaa näyttöä, odotan levyä innolla.

Testament oli ok.

Avantasia oli mielestäni Tuskan tämänvuotinen Sisters of Mercy, eli vähän erikoinen valinta päivän pääesiintyjäksi. Toki yhtye on oman alansa suuruus, mutta aika vähäiseksi yleisön mielenkiinto taisi jäädä. Siltä näytti ainakin siinä vaiheessa, kun poistuin juopottelemaan. Keikka kalskahti sellaiselta ookoo-tasolta.
Ice
Viestit: 2754
Liittynyt: 28 Elo 2002, 10:11
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

02 Heinä 2016, 12:54

^Heh, mä ajattelin että Ghost on se tämän vuoden Sister of Mercy, no blogissa muutama kuva ja vähän juttua eiliseltä.
cadaver
Viestit: 20
Liittynyt: 26 Helmi 2015, 18:11
Paikkakunta: Oulu

02 Heinä 2016, 13:03

Beast in Black tappoi, vaikka kielenkatkeamistauko söikin soittoaikaa. Huomaa mikä ero Battle Beastiin on, kun Kabasella on kaverina toinen saman tason kepittäjä. Behemothin saatanamessusta tuli BiB-valinnan vuoksi nähtyä vain loppu, mutta se vakuutti.

Mr.Lordia pitää kehua, että kappaleet raakutaan läpi tasaisen varmasti, vaikka maski/puku ei taatusti oloa helpota.

Testamentin Skolnickin tilutuskunto vakuutti. Ei tosin yllätys, että The New Orderilta soitettiin (taas) eniten, mutta en valita.

Avantasian lauluosuudet tuntuivat ainakin välillä menevän vähän sinne päin. Muutenkin kun Metal Operoita fanitti eniten eikä niinkään myöhempää tuotantoa, ei jaksanut kattoa loppuun.
Jack the Jester
Viestit: 263
Liittynyt: 01 Marras 2006, 19:35

02 Heinä 2016, 21:04

Ensimmäisenä täytyy sanoa Cain's Offeringin osalta, että mitenkä se miksaus noin kokeneilla kavereilla oli noinkin pielessä? Rummut olivat aivan järkyttävän pinnassa ja bassorummun soundi särkyi etenkin hetkittäin todella pahasti. Kitara ja kiipparit eivät kuuluneet juuri lainkaan suurinta osaa keikasta.. onneksi biisit itsessään ovat tunnetusti puhdasta timangia, ja levyjen ahkerien pyörittelyjen takia niitä osasi kuunnella myös sen läpitunkevan rumpusoundin takaa

On tietysti vähän koomista, että nyt on sitten kaksi bändiä jotka soittavat täsmälleen samoja biisejä (BiB ja BB siis). Onko niin, että Kabanen ei ole vieläkään saanut aikaan uudelle bändilleen kuin kaksi omaa biisiä, koska edelleenkään ei tullut vanhojen BB-hittien lisäksi kuin ne samat kaksi. Tuskin siis levyä ainakaan tänä vuonna on odotettavissa.. muutoin ihan perusvarma ja miellyttävä veto

Avantasialla oli kyllä ainakin jonkin verran teknisiä ongelmia, milloin nimittäin kenenkin mikki ei tuntunut toimivan, vaikka laulatkaan eivät aina aivan nappiin menneet. Farewellin lopussa oli tahattoman koomisen näköistä, kun Kiske näytti vain haukkovan ilmaa takana eikä mitään kuulunut. Settilista oli lähes identtinen mitä tällä kiertueella on ollut, kaikki biisit mitä oletinkin olivat mukana, mikään biisi ei tainnut olla yllätys. On se aika pläjäys kun festariesiintyjä soittaa kolme yli kymmenen minuuttista (mm. Great Mystery, joka on muutenkin sisältöönsä nähden viisi minuuttia ylipitkä) ja siihen pari 7-8 minuuttista päälle. Kahden tunnin keikkaan mahtui 1-2 muutakin tunnelman tappajaa, esimerkiksi surkea The Story Ain't Over. Osumia tuli kuitenkin oikein hyvin, hienoa että soittivat myös goottirock hitin Draconian Love (illan ainoa yllätys oli ehkä se, että Langhans kulkeekin mukana taustalaulajana). Tykkäsin siis kokonaisuudesta, onneksi esiintyjätkin olivat tällä kertaa selvinpäin, sillä ilmeisesti(?) ainakin joskus Euroopan keikoilla on aiemmin ollut huomauttamista porukan olotilojen suhteen..

Testamentin katselin myös lähes koko keikan (kaverin seurana), vaikka se ei ole koskaan iskenytkään. Itselleni vieraammista bändeistä tuli silmäiltyä ainakin Delain osittain ja Frosttide kokonaan. Lordin katsoin myös varsin tiivisti, joskin kalja-alueelta käsin.. oli hieno linjaveto Arocalypse-keikalle, että bändi soitti muutenkin vain kolmen ensimmäisen levyn biisejä. En enää edes muistanut, mutta kyllähän nyt jokin Biomechanic Man on aivan järkyttävän kova biisi, ja nimenomaan livenä. Vielä kun Dynamite Tonite olisi ollut mukana niin aijai sentään, mutta hyvä näinkin..

Päivälippu ei mennyt todellakaan hukkaan
nero9000
Viestit: 24
Liittynyt: 14 Helmi 2016, 01:01

02 Heinä 2016, 21:33

Roudasin itseni paikan päälle pari tuntia aikaisemmin katsomaan varta vasten Delainiä, vaikka bändi oli tuttu vain yhden Youtube-keikan ja musavideoiden verran. Päätöstä ei tarvinnut jälkikäteen katua, sillä soundit olivat hyvät, esiintyminen energistä, laulajamimmi hottis ja kaikilla oli kivaa.
------------------------------------

Cain's Offering puolestaan kärsi ainakin omiin tulppakorviini suttuisista soundeista, jotka ikävästi vaikuttivat kaikkein eniten tuplabasarihölkkiin, joissa bändi on kuitenkin parhaimmillaan. No, I Will Build You a Rome on silti kova, ja yleisön reaktiosta päätelleen muutkin ovat tätä mieltä. Klubikiertuetta odotellessa.
-------------------------------------

Lordin skouttasin myös etukäteen Youtuben kautta (vaikka onhan tuo suht tuttu jo ennestään), ja tulin sen perusteella tulokseen ettei tämä nyt mikään häävi poppoo koskaan ole ollutkaan, varsinkaan livenä. Jouduin kuitenkin vastentahtoisesti syömään sanani Tuska-keikan aikana. Poppoolla oli ehkä päivän parhaat soundit, simppelit biisit toimivat hyvin livenä ja esiintymisessä oli tarpeeksi showta pitämään mielenkiintoa yllä. Monstermanin mikälie konfettitykitys näytti aika tyylikkäältä. Voimia bändille kesäfestareille pomppiessa hirviöasuissa pyrojen välissä.
--------------------------------------

Testamentin olen tainnut nähdä nyt kolmannen kerran kertaakaan sitä yrittämättä. Komppaan metallistiä siinä, että aika perussetiltä vaikutti. Samat vedot siellä pyörivät kuin muillakin näkemilläni keikoilla/tallenteilla, mikä on toki itselleni ihan hyvä, kun ei tuo materiaali kovin tuttua ole. Alone in the Darkin tosin olivat onnistuneet hukkamaan jonnekin.

Pehmeälle pohjoisen hemmolle tuli kyllä yllätyksenä jonkun wall of deathin kaivaminen esiin, ja vieläpä "fuck them up/kill them" -tyylin yllytyksenä. Noh, aika pehmeältä se touhu lopulta näytti screenin perusteella. No one got fucked up Suomi-pitissä.
----------------------------------

Beast in Blackin näin jo toista kertaa, ja pidin tästä keikasta enemmän kuin Sabatonin lämppärikeikasta. Louhimoa tuli hieman ikävä katsellessa karismanpuutoksesta kärsivää kreikkalaista, mutta osaa sekin onneksi kiekua, ja biisimateriaali oli tietysti A-luokkaa. Bändi oli ainoa Inferno-lavalla näkemäni, mutta vaikutti jo nyt liian isolta siihen tolpilla raiskattuun halliin, jossa näkyvyys oli luokkaa niska ja takaraivo.

Keikka alkoi ennen aikojaan, keskeytyi onneksi, ja alkoi taas alusta luvattuun aikaan. :D Toisen keskeytymisen aikaan rumpali tuli lavalle mätkimään pannuja laulajan esitellessä surunvalittelunsa. Siis tilannehan suorastaan huusi yleisön viihdyttämistä rumpusoololla katkon aikana! Tässäkö on nykymuusikoiden improvisaatiokyvyt (lisää tästä piakkoin)?

Setin kohokohdat omalta osaltani olivat uudet biisit, joista Go to Hell rokkasi paljon paremmin kuin viime kerralla, ja End of the World on ehkä nousemassa parhaista parhaaksi Beast-kappaleeksi. Jos tätä on luvassa lisää, on tulevaisuus valoisa. Niin, ja kahdeksan biisiä oli luvattoman vähän.
---------------------------------------

Avantasian vuoksi olin tiketin ostanut, eikä orkesteri pettänyt odotuksiani, vaikka olisin itsekin valinnut hieman erilaisen biisivalikoiman. Kolme-neljä kymmenminuuttista vetoa on hieman liikaa, vaikka mieluisa kahden tunnin soittoaika sen teoriassa salliikin.

Eniten keikassa yllätti yleisön vähyys. Luulin, että tällaisella all-star kokoonpanolla olisi saatu tupa täyteen, mutta sekä Lordilla että Testamentillä näytti olevan enemmän yleisöä, muista näkemistäni Tuska-pääesiintyjistä puhumattakaan. Olin tullut katsomaan bändiä once in a lifetime -mielialalla, ja sellaiseksi se saattaa jäädäkin, jos kiinnostus Suomessa on tätä luokkaa? Ei tuo katras kuitenkaan varmaan ihan ilmaiseksi liiku. No, kovasti siellä lupailtiin, ettei jää viimeiseksi kerraksi, ja oltiin muutenkin ihan helvetin kiitollisia. Äijät hei, ei se Hesa kuitenkaan ihan noin huikea mesta ole. :D
Metallimusiikin inmpovisaatiokyky osa 2: Höntti-Tobi mokaa ja esittelee väärän kappaleen, jota orkesteri veivaa aikansa, kunnes maestro viheltää pelin poikki ja vaihdetaan biisiä. Saksalaisessa virkamieskulttuurissa rock-biisitkin pitää tulla juuri siinä järjestyksessä mitä on sovittu, vai onko siellä sellainen klikkitaustanauhasirkus ettei vedoista tule mitään, jos ne tulee väärässä järjestyksessä?

Taustalaulajat eivät keikan alkupuolella meinanneet kuulua ja vaikuttivat pikemminkin Gogo-tanssijoilta, mutta taisi niistäkin myöhemmin saada ääntä irti. Sign of the Cross lähti todella komeasti, vaikka pari säettä jäikin kuulematta jonkun mikki-errorin vuoksi. Noh, Ikiteini Eric Martin on parempi hiljaisella mikillä muutenkin. Muista laulajista Atkinsiltä ei lähtenyt ns. yhtään, mutta Vaari-Catley veti komeasti, ja nuorempi (hah!) osasto suoritui erinomaisesti. Jörnin ääni dominoi SotC-kuoroa, ja itse Samettikin veti paljon paremmin kuin olen tottunut kuulemaan viime vuosien liveissä, joiden jälkeen ajattelin miesparan pamauttaneen äänensä pysyvästi.

On vielä huomautettava, kuinka ukkoutuneita nuo vuosituhannen alun vanhat power-suosikkini alkavat olemaan. Tyypit ovat vanhentuneet ainakin vuosikymmenen viimeisen kymmenen vuoden aikana! Landen lavahabitus on luokkaa "pois pihaltani nulikat", ja Kiskekin menisi yksi yhteen Game of Thrones -eunukin kanssa (vitsi lauluäänestä tähän). Noh, onneksi hyvä musiikki on ajatonta, ja omat posket ovat vielä yhtä sileät kuin aina. :D
Jack the Jester
Viestit: 263
Liittynyt: 01 Marras 2006, 19:35

03 Heinä 2016, 10:49

nero9000 kirjoitti:Avantasian vuoksi olin tiketin ostanut, eikä orkesteri pettänyt odotuksiani, vaikka olisin itsekin valinnut hieman erilaisen biisivalikoiman. Kolme-neljä kymmenminuuttista vetoa on hieman liikaa, vaikka mieluisa kahden tunnin soittoaika sen teoriassa salliikin.

Eniten keikassa yllätti yleisön vähyys. Luulin, että tällaisella all-star kokoonpanolla olisi saatu tupa täyteen, mutta sekä Lordilla että Testamentillä näytti olevan enemmän yleisöä, muista näkemistäni Tuska-pääesiintyjistä puhumattakaan. Olin tullut katsomaan bändiä once in a lifetime -mielialalla, ja sellaiseksi se saattaa jäädäkin, jos kiinnostus Suomessa on tätä luokkaa?
Samat ajatukset. Avantasialla oli tosiaan yleisöä aivan käsittämättömän vähän, oli jopa hiukan kiusallinen olo porukan puolesta. Ympäristökin näytti siltä, että alue jopa tyhjeni osasta väkeä jo ennen Avantasiaa (toki tämä uusi 22-00 oli aika myöhäinen soittoaika), niin väljää kyllä oli. Minulla oli sama ajatus heti kun Avantasia julkistettiin, että nyt tai ei koskaan. Ostin lipunkin heti myynnin alettua, koska ensimmäinen ajatus oli että päiväliput menevät käsistä nimenomaan Avantasian takia. Myöhemmin sitten kuitenkin aloin järkeillä, että toisaalta kyllä potentiaalista yleisöä Avantasialle on tässä maassa aika vähän, vaikka se silti oli "itsestäänselvä" pääesiintyjä. Se on iso nimi, mutta kun se on sitä vain tuolla keskisessä Euroopassa, aivan varmasti Suomessa se edes sano monellekaan paljon mitään. Kuulun itse siihen hyvin pieneen ryhmään, joka löysi Edguyn jo 90-luvun lopulla, ja oleellisen kertoo se että vasta 2005 tapasin henkilökohtaisesti toisen henkilön joka myös kuunteli bändiä. Sammetin tekemiset kiinnostavat siis tässä maassa lopulta hyvin vähäistä määrää väkeä, mutta siitäkin huolimatta keikalla oli häkellyttävän vähän yleisöä.. kovasti juu kehui Helsinkiä sun muuta, mutta saapa nähdä miten tulevat uudestaan, jos pääesiintyjä ei kiinnosta juuri ketään :D
Sabbathman
Viestit: 5578
Liittynyt: 03 Joulu 2009, 04:40
Paikkakunta: Seinäjoki

03 Heinä 2016, 12:15

Viimeinen Tuska?

Kahdeksan päivän ajalle oli jo mahtunut monta reissua: Nummirockissa to-pe, Ikaalisissa su-ti, Iron Maiden-reissussa ke-to ja nyt reippaina lähdettiin taas tien päälle kohti Tuskan perjantaipippaloita. Ehdittiin pelipaikan läheisen Nesteen edustalle parkkiin tasan klo 16. Kuuma päivähän se oli jälleen kerran ja kuumempaa tuli olemaan kunhan päästiin keikka-alueen asfaltti- ja betonipinnoille paahtumaan. Musta rätti päässä tuntuu aina hikiseltä, mutta eipähän pää pala. Se kyllä vitutti että vesipullotkin piti jättää maahan tai tyhjentää sisäportilla.

Koplassamme oli sen verran tankkaus- ja tyhjennystarpeita että menemisemme alueelle venyi ja venyi, Swallow The Sunin keikasta näimme vain loppusuoran - mutta ei se mitään, kaipaan tätä bändiä vain syksyn ja talven klubimaisemaan. Hämmästyin kun huomasin että vaikka lava on täynnä soittajia ja kaksikin laulajaa, niin missä Raivio?

Ehdin jo etsiä kakkoslavaa että onko se siellä jossakin takana, mutta onneksi se olikin sitten se mainio telttalava, onhan se mahtava päästä varjoon. Ennakkofiilis oli aika maaginen, olihan kyseessä Cain's Offeringin odotettu ensiesiintyminen Suomessa. Eihän siellä teltassa tarvinnut mitään korvatulppia, bändin kokonaissoundi oli maltillisella voimakkuudella ja hyvässä balanssissa, korvatunne kertoi että soundissa oli tietynlainen pehmeys jota jaksoi kuunnella. Rummut tulivat sopivan napakasti, kitara olisi saanut kuulua hieman ärtsymmin mutta toisaalta ihan kiva näinkin. Kotipelto suorastaan loisti äänellään joka tosiaankin on nyt hyvässä iskussa joka hämmästyttää kaikkien näiden vuosien jälkeen. Joka tapauksessa bändi soitti aivan loistavan keikan, joka noin tunnin mitallaan ja kappalemateriaalin timanttisuudellaan jätti kovan nälän seuraavaankin keikkaan. Syksyllähän Cain's Offering esiintyy ainakin Lutakossa, joten sinne sitten ellei keikkaa osu sen lähemmäksi.

Teltasta takaisin paahteeseen ja päälavaa kohti. Päivän jo toinen epätodellisen hieno fiilis lähti heti käyntiin kun näin Lordin 10 vuoden takaiset lavarakenteet. Silloin keväällä Rytmikorjaamolla ja heinäkuun alussa Miljoonarockissa nähtyjen keikkojen tunnelmat ja muistot alkoivat palautua mieleen. Lordi lunasti kaikki odotukset mainioilla kappaleillaan ja hyvällä showmeiningillään. Lordin susipäähine, hehkuvat tulipommit, maskit ja sirkkeli, Nukkumatin pipo, verinen höyhentyyny ja kehto, Kitan ja Awan kuolleet päät esille ripustettuina, Awan näköinen iso nukke, Oxin sinkotykitys, kauhulinna lepakkotorneineen ja tammiovineen, Amenin savuinen ilmestyminen, Hellan nukkemaiset liikkeet, Lordin Suomi-hattu ja räiskyvä kirvesmikkiteline, verisesti suihkunnut konfettipilvi. Showssa oli kaikkea Lordia mitä voi yhtäkkiä kuvitella. Soundi oli sopivan tykki, rummut tulivat perille, kitara rouhi mukavasti, kiipparit soljuivat ja Lordin laulu raikui kivasti. Ja vielä kun settilista nojasi vahvasti kolmen ensimmäisen levyn tuotantoon niin päälavashow saavutti huipentumansa.

Tässä vaiheessa bändit muuttuivat taustamusiikiksi, kun lähdettiin tutustumaan ruokatarjontaan. Kuumalla tontilla oli taas ikävä huomata se että taaskaan ei ollut istumapaikkoja ihmisille, vaikka tilaa niitä varten oli runsaasti eri puolilla festivaalialuetta niin päälavan molemmilla reunoilla kuin myös ruokakujan ja Kattilahallin seudulla. Ruoka- ja juomapaikkojen läheisyydessä oli vähäisesti penkkejä ja nekin jo varattuja. Ehkä tarkoituksena onkin, että ihmiset mieluummin kulkevat ja kuluttavat, kuin istuskelevat. Tuossa lämmössä olisi vain ollut mukava välillä istua ja juoda penkillä tai jopa pöydän ääressä, eipä tuollainen asfaltti kenenkään oloa paranna. Miksi tilaa ei käytetä hyväksi kun sitä kerran on? No onneksi sentään Koffin alueella oli tekonurmimatto ja pari vapaata lavaa. Veden kanssa meni myös pelleilyksi: kaksi vesipistettä jaettu ison alueen ääripäihin ja sitten kun oli saanut täytettyä pullon ja jouduin käymään narikassa, niin taas piti tyhjentää pullo että pääsi sisään. Voi vittu. Se oli ihme että vesipullon kanssa sai kuitenkin kävellä anniskelualueelle, vieläpä korkin kera. Vessojakin piti etsiä pressujen takaa, jonottaa ei sentään tarvinnut.

Testament sopi taas kuin nyrkki silmään sinne päälavalle. Mahtavalla soundilla tykitetty keikka osoitti että Testament on edelleen yksi kovimman luokan livebändeistä. Pölyistä pittiä riitti pitkin keikkaa, myös wall of death nähtiin keikan loppupuolella. Verisiä naamoja ja polvia, revenneitä bändipaitoja. Testamentilla on nyt mielestäni se kaikkein paras kokoonpanokin, homma toimii saumattomasti ja kuitenkin hommassa ei ollut työkeikan makua vaan fiilis iloista ja energistä niin kuin hyvässä rässissä kuuluukin. Tämä oli itselleni kolmas ja todennäköisesti viimeinen Testamentin keikka nykyisellä setillä, pianhan se uusi albumi The Brotherhood Of The Snake ilmestyy.

Avantasia on bändi jonka puoleen veri alkoi vetää samalla kun tein paluun Edguyn tuotannon pariin. Bändin tuotanto on hommattu haltuun, mutta on vielä tutustumatta syvemmin, ei ole vaan osunut sopivaa ajanjaksoa sille, vielä. Avantasian keikka oli aloittelevalla fanille pelkkää uutta uuden perään, hienoja antoisia biisejä riitti koko valtavan kaksituntisen keikan matkalle, oli jännää katsella ja kuunnella eri laulajien osuuksia, komea lavasetti upeine valoineen pimentyneessä yössä. Eniten ihailin bändin yhteensoittoa joka kulki hienosti biisien läpi alusta loppuun. Soundi oli samaan aikaan järeä ja ilmava, rummuissa ja bassossa riittii jyrinää, kitaroissa oli tulta ja tappuraa, laulut kuuluivat komeasti kaikilla laulajilla. Jorn Landen laulusta en niin valtavasti innostunut, onhan äijä kova huutamaan sillä rouhealla raspilla mutta kun se on vaan se sama kapea raspi koko ajan eikä oikein muuta. Tobias Sammett oli nyt paljon parempi ja kirkasäänisempi kuin mitä muistin, hyvä showmieskin siihen päälle. Mahtava show, jonka myötä on nyt hyvä lähteä käymään tuotantoa läpí levy levyltä. Joskus menee näinkin päin, tuotanto ensin haltuun, ensimmäinen keikka plakkariin ja sitten vasta levyihin kunnolla kiinni.

Jatkoa ajatellen on pakko sanoa jotain: perjantain bändit onnistuivat huipusti ja erityisesti Avantasia oli nyt sen verran valtava pääesiintyjäkokemus että voisi aivan hyvin jättää Tuska-vierailut tähän - miksi vaivautua tuonne asti enää tuollaisen shown jälkeen? Lisäksi alueen puitteissa oli edelleen nuo yllä mainitsemani ärsyttävät piirteet. Fiilis on nyt että seuraavan kerran lähden Tuskaan vain jos päälavalla nähdään Judas Priest vielä kerran tai kauan odotettu Mercyful Fate.
nero9000
Viestit: 24
Liittynyt: 14 Helmi 2016, 01:01

03 Heinä 2016, 13:42

Jack the Jester kirjoitti: On tietysti vähän koomista, että nyt on sitten kaksi bändiä jotka soittavat täsmälleen samoja biisejä (BiB ja BB siis). Onko niin, että Kabanen ei ole vieläkään saanut aikaan uudelle bändilleen kuin kaksi omaa biisiä, koska edelleenkään ei tullut vanhojen BB-hittien lisäksi kuin ne samat kaksi. Tuskin siis levyä ainakaan tänä vuonna on odotettavissa.. muutoin ihan perusvarma ja miellyttävä veto
Onhan tuo sanonut jo BB-aikoina, että materiaalia on levytolkulla, ja lisää varmaan tulee jatkuvasti. Ajattelisin, että syy uusien biisien vähäisyyteen on:
1. Kansainvälinen bändi ei ehkä ole päässyt kokoontumaan tarpeeksi usein harkkareita varten. Biisilista on tainnut olla sama kaikilla keikoilla?
2. Yleisö kuuntelee mieluummin biisejä, jotka se tietää ennestään. Katsotaan miltä setti näyttää seuraavan levyn jälkeen.

Jack the Jester kirjoitti: Samat ajatukset. Avantasialla oli tosiaan yleisöä aivan käsittämättömän vähän, oli jopa hiukan kiusallinen olo porukan puolesta. Ympäristökin näytti siltä, että alue jopa tyhjeni osasta väkeä jo ennen Avantasiaa (toki tämä uusi 22-00 oli aika myöhäinen soittoaika), niin väljää kyllä oli.
Yleisömäärä vaihteli aika tuntuvasti keikan alkupuolella. Heti aluksi Behemothin vielä soittaessa samaan aikaan katselin, että eihän täällä ole helvetti ketään. Sitten paikalle valui porukkaa, ja yleisöä näytti olevan ihan mukavasti. Seuraavan kerran kun kuikuilin taakseni, olivat valujat jatkaneetkin matkaa kotiinsa. Eli ei voi ainakaan sanoa, etteivätkö olisi antaneet pääaktille edes tilaisuutta. :D
Davy Jones
Viestit: 844
Liittynyt: 09 Heinä 2007, 18:51

03 Heinä 2016, 16:53

Olihan se Avantasian setti paska, mutta eipä tuo haitannut kun siihen osasi varautua. Catley oli hieno nähdä vihdoin livenä ja Farewellin kohdalla meni kylmät väreet.
Nostromo
Viestit: 847
Liittynyt: 14 Tammi 2004, 10:03
Paikkakunta: Vantaa

03 Heinä 2016, 20:36

Itse kyllä moittisin teltan soundeja. Sekä Kvelertak ja Behemoth olivat aikamoista mössöä josta soittimien erottaminen oli kovin hankalaa. Varsinkin mättäkohdissa akustiikka/säädöt kusi aika totaalisesti.

Sitten taas kun muistaa kuinka KNiemen teltoissa oli hyvät ja erottelevat soundit niin ihmetyttää onko Tuskan miksaajat kadottaneet ammattitaitonsa?

Tästä riippumatta Kvelertak ja Behemoth oli saatanan kovia, Kvelertakin syksy/talvikeikalle pitää kyllä mennä. Behemothilla oli hienoa sanoman "uskottavuus", bändi ja varsinkin laulajansa ei tunnu pelkältä poseeraamiselta vaan terve pahaenteisyys uhkuu kaiken taustalta. Ja onhan Satanist yksi viime vuosien parhaita levyjä.
KooL
Viestit: 108
Liittynyt: 04 Touko 2004, 09:33
Paikkakunta: Järvenpää

04 Heinä 2016, 11:31

Tuolla muutamia videoita perjantailta;
https://www.youtube.com/user/MrTheKooL74
jaketin
Viestit: 86
Liittynyt: 13 Helmi 2004, 13:07
Paikkakunta: Helsinki

04 Heinä 2016, 11:35

Mun mielestä perjantai sujui hieman mollivoittoisesti. Itse saavuin paikalle, kun cattle decapitation aloitti soittamaan. Ei ollut mun juttu, jotenkin tuntui, että sama biisi tulee uudestaan ja uudestaan :D

Delainia en ollut koskaan nähnyt ja youtubessakin muutaman biisin kuullut / katsonut. Siitä tykkäsin.

Swallow the sunin keikka oli mielestäni liian tylsä. Tempo tuntui hidastuttavan kaikkea liikkuvaa. Jossain pimeämmässä paikassa olisi tunnelmaltaan toiminut paremmin.
kaipasin reippaampaa toimintaa, joten suuntasin kuuntelee blaakuymia.

Kvelertakia odotin innolla, mutta soundit ei oikein toiminut. vaihtelin paikkaa teltassakin, ei auttanut.

Testamentin keikkaa odotin innolla, sain mitä halusin.

Avatasia ei kiinnostanut, eikä behemoth, joten suuntasin kaupungille katsomaan amerikanauto ystviäni. Sen jälkeen jatkoklubille..
mice
Viestit: 147
Liittynyt: 30 Syys 2004, 10:57

04 Heinä 2016, 21:10

Perjantai starttasi kuumana ja aurinkoisena, tosin sisätiloissa. Jyväskyläläinen Frosttide tuli tsekattua puolittain. Sen jälkeen sitten Delain, joka on uusi tuttavuus itselleni. Toimi kuitenkin loistavasti, hyviä kevyempiä melodisia biisejä, toimivaa soittoa ja vielä kivanoloinen keulakuva laulamassa.

Delainin jälkeen homma jatkui sitten päälavalla Swallow The Sunin soittaessa levyn I kokonaisuudessaan. Ehkä tuo iso päälava ja iltapäivä + kova auringonpaiste ei ole ihan se ykkösmesta, missä Swallow The Sun on omimmillaan, mutta on se vaan kova. Ikinä ei ole tullut aiemmin livenä nähtyä, mutta toimii.

Sitten taas teltan puolelle katsastamaan Cain's Offering. Soundeissa ehkä tosiaan hieman toivomisen varaa, mutta muuta valittamista ei löytynyt tästäkään. Ja kun STS:n tapaan biisit olivat hallussa, niin mikäs niitä oli kuunnellessa. En muuten tiennyt etukäteen Jens Johanssonin soittavan tässäkin.

CO:n jälkeen ajatuksena oli pitää pienimuotoista breikkiä, katsastaa ruoka- ja juomatarjontaa ja sen sellaista. Lordi tuli vilkuiltua anniskelualueelta käsin ja oli muuten yllättävän kova. Kaikkihan sitä tuntuvan dissaavan, mutta kyllä vaan toimii. Iskevät biisit ja iso näyttä show, ei kai sitä muuta aurinkoiseen perjantai-iltapäivään tarvita. Kvelertak meni ohi ja kuului vain mölynä sinne isommalle anniskelualueelle. Sen sijaan Testament tuli tsekattua samasta paikasta (tämäkin ensimmäistä kertaa). Vanha legenda oli voimissaan ja varsinkin intiaaniverta ilmiselvästi omaava vokalisti (en saa nimeä päähäni) oli iskussa tilutuksineen kaikkineen. Ehdottomasti tämäkin näkemisen arvoinen tapaus.

Siitä sitten lyhyt vilkaisu Behemothia, mutta vaikka näyttävä olikin, ei musiikki oikein toimi itselleni. Siispä Beast In Blackin kautta Avantasiaan. Avantasiasta täytyy kyllä sanoa, että vaikka kyseinen akti suurin syy olikin koko Tuska-reissulle, niin pienoinen pettymys tuo kokonaisuudessaan oli. Ei tietysti vähiten sen takia, että iso osa yleisöä päätti häipyä jo tuossa vaiheessa muualle. Vierailevat laulajat olivat kovia ja odotin varsinkin Kisken ja Landen näkemistä, mutta en tiedä oliko omissa korvissa tai halvoissa korvatulpissa vikaa, mutta varsinkin laulut olivat kauttaaltaan varsin heikkoja ja kuuluivat huonosti. Sammet itse oli varsin hyvässä vireessä myös laulullisesti, mutta muuten petyin. Ihan ok ja kiva kaksituntinen, mutta ei juuri muuta. Ei varmaan tarvitse Avantasiaakaan Suomessa vähään aikaan nähdä, kun huomasivat ettei ainakaan tässä konseptissa toiminut.

Itse alueesta pelkkää plussaa. Vesipisteet hyviä, niissä toki hieman jonoa, mutta jono eteni nopeasti. Alepa-kärry hyvä lisä edullisine hintoineen. Ruokapuoli kunnossa, juomatiskejä riittävästi ja niissäkään ei älyttömiä jonoja. Lisäksi alueella kierrelleet juomatytöt vieläpä nopeuttivat juoman saantia. Black Dining myös älyttömän hyvä konsepti.
Teltta oli hieno ja anniskelualueen ulottaminen osin teltan sisään mainio idea.

Ei oikeastaan muuta miinusta kuin sen Kattilahallin pylväät, jotka peittivät pahasti näkemisen lavalle oikeastaan suuresta osasta koko hallia.
Estranged
Viestit: 254
Liittynyt: 23 Elo 2002, 17:30
Paikkakunta: Hellsinki

04 Heinä 2016, 22:58

Cattle Decapitation avasi kemut ihan mukiinmenevällä mäiskeellään ja otti viikonlopun alusta tyhjät pois. Bändi tosin jätti käyttämättä soittoajansa lopusta 9 minuuttia, johon olisi kevyesti mahtunut biisi tai kaksikin. Kappaleita kuultiin ainoastaan kahdelta uusimmalta, vaikka täyspitkiä on alla jo 8, joten ainakaan materiaalin puutteeseen vedoten ei voitu poistua lavalta etuajassa.

Delain sai kunnian korkata uuden telttalavan ja mainiosti korkkasikin. Kuulin yhtyeestä ensimmäistä kertaa vasta Tuska-buukkauksen yhteydessä ja vaikka female fronted -metal on minulle nykyään lähinnä kirosana, tämä oli oikein miellyttävä kokemus. Lyhyellä tutustumisella kappaleista tarttui tiukiten korvaan April Rain, jota ei nyt valitettavasti kuultu.

Ei tarvitse olla mikään ruudinkeksijä todetakseen, että Swallow The Sun olisi kuulunut telttalavalle, mutta jollain logiikalla järjestäjät saivat arvottua bändin auringonpaisteeseen. Kaivelin keikkaa seuratessa nenää ja sainkin tongittua sieraimestani räkäklimpin.

Nenän kaivelu jatkui sivusilmällä Cain's Offeringia seuratessa, tällä kertaa toisesta sieraimesta ja jälleen menestyksekkäästi, kova meno!

Mantar viimein tarjosi jotain kiinnostavaa seurattavaa ja kokoonpano sai kaksihenkiseksi orkesteriksi ihan kiitettävää meteliä aikaiseksi. Joku viisaampi voi kertoa, että miten livetilanteessa nuo bassosoundit luodaan, kun levyllä kyllä basso möyryää kitaran seurana, eikä taustanauhat taatusti sovi tuollaisen möykän luonteeseen.

Lordin näin vasta toista kertaa livenä, edellinen havainto oli 2003 Tuskassa. Tuolloinhan bändiltä oli ulkona vasta debyytti ja 2006 Lordi oli alkuhypen jälkeen jo menneen talven lumia, kunnes tapahtui jotain uutta ja yllättävää. Mutta Lordi sopii Tuskaan kuin nyrkki perseeseen ja show oli viihdyttävä, päivän paras veto.

Kvelertak kohkasi taas ihan mukiinmenevästi, mutta oliko tosiaan kyse soundeista vai allekirjoittaneen virheellisestä nestetasapainosta, kun ei nyt sytyttänyt. Pidän kyllä kaikista kolmesta levystä, mutta tuntuu, että alkuhypen jälkeen on näilläkin homma väljähtänyt, voisivat ottaa ensi vuonna vaikka mallia edellämainitusta artistista.

Testament oli tosi kulahtanut ja jo neljättä kertaa näissä kemuissa. Vertailin tuossa bändin settilistaa Tuskassa vuosilta 2013 ja 2016, ja montakohan biisiä nyt tuli, jota ei olisi jo 3 vuotta sitten kuultu? Oikein arvattu, pyöreät nolla. Ainoa jota osasin odottaa, Dog Faced Gods jäi sekin kuulematta. Syksyllä tulee kuulemma uutta levyä ja toivon mukaan laittavat setin muutenkin täysremonttiin, mutta tämä veto oli yhtä tyhjän kanssa, joten viimeisen biisin aikana lampsin himaan jalkapalloa katsomaan.

Perjantai oli siis minun osaltani varsin vaisu, mutta lämmittelyähän eka päivä aina perinteisti on, la/su saatiin sentään kaupan päälle vastinetta rahnoille.
Metalliluola
Viestit: 171
Liittynyt: 22 Tammi 2015, 10:51

06 Heinä 2016, 10:55

Metalliluolan raporttia ja kuvat perjantain Tuskailuista linkistä.
JypeK
Viestit: 437
Liittynyt: 15 Syys 2010, 15:36
Paikkakunta: Perse

06 Heinä 2016, 13:25

Myös Kaaoszinen raportti linjoilla. Perjantain osalta käsittelyssä kaikki esiintyjät Man With a Missionia ja Bendoveria lukuunottamatta.
http://kaaoszine.fi/tuska-open-air-01-0 ... -oopperaa/
Vastaa Viestiin